Španělské kuřátko

Reneels Kuchařka: Reneels

Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

Ingredience: Pro 4 osoby:
1 kuře
4 jablka
1 šálek bílého vína
3 lžice olivového oleje
zelena petrželka
1 lžice vepřoveho sádla
1/2 lžičky mleté skořice
1 stroužek česneku
pepř
sůl
150 g sušených švestek
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omýt a osušit kuře a vložit jej do většího pekáče (tak aby kolem něj zůstalo trošku místa).

  2. Smíchat sádlo, skořici, sůl a pepř a kuře touto směsí celé potřit.

  3. Nasekat česnek s petrželi a potřit tim vnitřek kuřete.

  4. Rozehřát olej a vařící ho nalít na kuře.

  5. Péct v predehřáté troubě cca 1 hodinu. Občas polít šťávou z pečení. (V případě potřeby podlít trochou vývaru nebo vody).

  6. Nakrájet jablka na měsíčky (osdtranit středy) a v polovine doby pečení je naskládat se švestkami okolo kuřete.

  7. Kdyz je kuře upečené (cca po 60 minutách) polijeme jej vínem a necháme péct jestě cca 10 minut. Podávame ozdobené jablky a švestkami např. s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělské kuřátko

Tématické fráze: prodej kuřátek bejby kuře háčkované kuře háčkované slepičky španělské recepty háčkovaná slepička mini kuřátko mini kuřátka recept recept mini kuřátko francouzké kuře mini kuřátko recept mini kuratko recepty recept na minikuře recept na mini kůřatko recepty z kuřátek španělské moučníky háčkování kuřátek mini kuřátka francouské kuřátko recept minikuře

Zapomněl/a jsem heslo