Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu

Petra4 Kuchař: Petra4

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

400 g vepřové kýty
5 lžic vepřového sádla
3 stroužky česneku
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 lžíce bramborového škrobu
1 vejce
Omáčka na maso:
1 dl bílého vína
1/2 lžičky škrobu
6 lžic sojové omáčky
špetka soli
Zelenina:
350 g Polabanka Mochov
100 g žampionů
3 lžíce oleje
1/2 kostky zeleninového bujónu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek.

  2. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání necháme dusit na mírném ohni.

  3. Dále si nakrájíme vepřovou kýtu na slabé nudličky a v misce promícháme s vejcem, máčeným škrobem.

  4. Maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme, přidáme rozdrcený rozmarýn, zalijeme připravenou omáčkou a odstavíme.
    Tip na servírování: Na talíř dáme dušenou zeleninu, na kterou přeložíme hotové maso a podle vlastní volby i přílohu. Pokrm nemá mít mnoho šťávy. Doporučená příloha: K jídlu se hodí dušená rýže, ale zajímavým zpestřením mohou být například brambory s cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu

Tématické fráze: dušená zelenina s vepřovým masem vepřová kýta na rozmarýnu servírování kýty recepty z veproveho masa dusena zelenina s veprovim masem zelenina s masem na rozmarýnu maso na rozmarýnu vepřové na rozmarýnu

Zapomněl/a jsem heslo