Kotleta plněná alpským špekem

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut 6 porcí Vepřové maso 34 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kotlety bez kosti (6 silnějších plátků)
250 g Alpského špeku (Tiroler speck)
2 střední cibule
2 menší karotky
plátek celeru
vepřové kosti na vývar
1 lžička mletého kmínu
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
vepřové sádlo
sůl
pepř
máslová jíška
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa.

  2. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k proříznutí masa.

  3. Nakrájíme cibuli, mrkev, celer a alpský špek na kostičky.

  4. Na pánvi si vzniklou směs společně promícháme a orestujeme. Necháme ji poté vychladnout.

  5. Kotlety s vytvořenou kapsou plníme špekovo-zeleninovou směsí a otvor každé naplněné kotlety zajistíme párátkem. Kotlety z obou stran osolíme, opepříme a poté obalíme v hladké mouce.

  6. Na větší pánev si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a obalené kotlety zprudka opečeme z obou stran do zlaté barvy.

  7. Opečené kotlety přendáme do většího hrnce, podlijeme vývarem, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a dusíme, dokud není maso měkké. Pokud nám z plnění zůstala trocha náplně, tak ji bez váhání přidáme do vývaru k masu.

  8. Zahustíme dle chuti a potřeby máslovou jíškou a podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami. Před podáváním opatrně odstraníme párátka.

Poznámka

alpský špek (Tiroler speck) - 250 g - 4 Eura

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 118 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotleta plněná alpským špekem

  • Joskob Joskob

  • Ivusa Ivusa

    To je přímo výstavní papání ...nádhera na pohled a jistě i chuťový zážitek :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásný recept :yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • Taky Jana Taky Jana(neregistrovaná)

    Colombo65:Moudřejší ustoupí:yes:

    Colombo65:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Colombo65: :yes: To není špatný řešení.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    .... snad tím, že jsem recept přejmenoval "pokec" ukončím a přeji všem co jsem udělal radost hezký den;-);-);-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    jana: Jsem ráda, že tyhle jazykové lapsy ještě občas někoho praští do oka. Ty ostatní je totiž mimoděk přijmou a příště už jinak tyrolský špek, ale myslím že i pojem Tyrolsko (chybně Tirolsko) psát nebudou. Bohužel totéž se stalo i autorovi receptu. Viděl tenhle pojem chybně napsaný v Lidlu, kde to dokonce dokáží i odůvodnit.:no: Takže Colombo je v tom tak trochu nevinně. Bohužel převzal gramatický nonsens a šíří ho dál. Recept je úžasný,:yes: spousta lidí ho bude číst a slovo Tirolský se jim vryje bohužel do paměti.:no:

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    ;-( Tak tady někdo vymazal dva příspěvky a všechno teď vypadá jinak! Včera jsem POCHVÁLILA RECEPT, pozastavila se nad hrubkou (jedna věta):-D. Děvčata mne upozornila, že si autor hrubku hýčká. Zůstala jenom reakce žížaly. Omlouvám se, už jsem si početla všemi příspěvky a dostala se do obrazu. :-(( Jen tak dál - krásné stránky o vaření!!!...a honem někdo vymažte!!!

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    Colombo65::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    zizala:
    .......uznávám i právo autora udělat sám ze sebe hlupáka.
    Děkuji za titul, právo a uznání :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Taky Jana: No, koukám, že to poslední slovo spíš chcete mít Vy. Víte, už mě fakt nebaví na každým kroku tady vidět hodnocení povahy paní žížaly. Tady se místo receptů a rad pořád probírá jen jedna střelená ženská :-/ Jsou to ještě vůbec stránky o vaření???

    Odpovědět

  • Taky Jana Taky Jana(neregistrovaná)

    zizala: Vy jste prostě typ člověka, který musí mít za každou cenu poslední slovo, tak ho tedy mějte, ostatně každý si obrázek udělá sám.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky Jana: :-)) Takovou veřejnou sebekritiku jsem od vás nečekala, ale máte můj obdiv :yes::-D

    Odpovědět

  • Taky Jana Taky Jana(neregistrovaná)

    zizala: Víte, vůbec se nedivím, že odsud lidé odcházejí. Vy konkrétně, se v tom popichování úplně vyžíváte.

    zizala:Myslím, že hlupáka tu nedělá ze sebe autor receptu, ale někdo jiný.6

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky Jana: Ano, uznávám, tady jsem neodolala:-8 Uznávám i právo autora udělat sám ze sebe hlupáka. Omlouvám se :-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: kotleta bez kosti se špekem plněna kotleta muffiny se špekem vepřová kotleta obalená s uzeným masem kotleta plněná fazolemi plněné kapsy z kotlety recepty na vepřovou plněnou kapsu recept na plněné kotlety plněna kotleta masem a obalena v branici vepřová kotleta v špeku kotleta plněná recepty top recepty- kotlety plneni kotletty kapsa vepřová obalená v bránici plnění kotlety plnění kotleta recepty na vepřovou kotletu plnění fazolová polévka s tyrolským špekem tyrolský špek recept kotlety špek