Pikant pomazánka z pečeného vepřového masa
Recept ještě nebyl hodnocenPečené vepřové maso (nejlépe z bůčku) pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku, kyselé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečené vepřové maso (nejlépe z bůčku) pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku, kyselé…
Na drobné kostky nakrájenou uzenou slaninu rozškvaříme, přidáme sádlo a nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. Zaprášíme mletou červenou paprikou, vložíme na…
Všechny vepřové droby dobře propereme ve vodě. Srdce zbavíme vrchní tučnější části a nakrájíme na kostičky. Jazyky ostrým nožem zbavíme vrchní blány a nakrájíme také na…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno.V papiňáku na rozehřátém tuku do sklovita orestujeme cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso a necháme 3 minuty za…
Ze surovin vypracujeme těsto na vále, nádivku spojíme v míse polevu umícháme v misce. Těstem vyložené formičky plníme náplní a zavíčkujeme kouskem těsta. …
Na oleji opečieme z oboch strán nôžky a vyberieme ich. Na malé kúsky narezaný zeler dáme do výpeku a krátko opražíme. Zeler aj s výpekom dáme do pekáča a rozložíme…
Na sádle lehce osmažíme cibulku a přidáme rozdrobené droždí. Za stálého míchání osmažíme do růžova.Do osmaženého droždí vsypeme jemně prosátou strouhanku, přidáme mléko…
Sádlo nakrájíme nejlépe na malé kostičky (krájíme bez kůže).Dáme do hrnce, podlijeme troškou vody. Za častého promíchávání necháme sádlo vyškvařit, škvaříme dokud nejsou…
Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme…
Připravte si dušené nudličky z vepřového masa s lesními houbami. Díky výrazné chuti hub už není potřeba žádné složité dochucení. Bohatě vám bude stačit pepř a trocha…
Hrách několikrát řádně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce a máčíme přes noc (též ve studené vodě).Druhý den vodu z hrnce slijeme, hrách zalijeme předem…
Vdolky voňavé, vláčné, s jemně nakyslou chutí švestek, to je tradiční lahůdka, která potěší každého milovníka domácího pečení. Skvělé k čaji i kávě, připomínají kouzlo…
Domácí vepřovka je skvělá a variabilně upotřebitelná sama o sobě. Pokud k masu navíc přidáme medvědí česnek a výrobek zavaříme, získáme výborně ochucenou masovou…
Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za…
Masopust je obdobím hodování a tak se k němu výborně hodí tento talíř, doslova překypující dobrotami ze zabíjačky. Plátek uzeného masa společně s kouskem rozpečené…
Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu. Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a…
Uvarené zemiaky pomelieme alebo rozmixujeme s uvarenými vajcami a oškvarkami.Pridáme nastrúhané kyslé uhorky a na drobno pokrájanú cibuľu a pažítku, horčicu, masť,…
100 g múky dôkladne spracujeme so sadlom alebo tukom a urobíme z toho bochník, ktorý odložíme na chladné miesto, aby stuhol. Zvyšnú múku dáme na dosku, pridáme ostatné…
Očištěná a osušená játra poprašte chilli a v misce zalijte vínem. Nechte v chladu marinovat minimálně 12 hodin. Kaštanům seřízněte plochou část, nebo je nařízněte…
Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k…
Kachnu omyjeme, řádně prokmínujeme a prosolímeDáme do zapékací mísy a podlijeme červeným vínem a pivem - většinou padne tak půl lahve piva i vína, pekla jsem pouze…
Na oleji osmažíme pokrájaný pór,pridáme na kocečky pokrájanú mrkvu a stonky celeru, pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, aj s hlúbikmi, keď sú jemné, osolíme, dáme na…
Do mísy nalijeme 100 ml mléka a vytvoříme kvásek z droždí, cukru a trochy mouky. Do dalších 100 ml mléka přidáme 2 lžičky psyllia a ponorným mixérem vymixujeme v hustou…
Na pánvi rozpustíme 30 g másla a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očistěná a na kousky nakrájená játra. Smažíme, dokud nejsou ze všech stran …