Hovězí na smetaně (svíčková)
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu nakrájíme na hranolky a dáme předem zamrazit. Zeleninu nastrouháme nahrubo nebo můžeme nakrájet na tenké nudličky.Maso prošpikujeme tak, že do něj po vláknu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaninu nakrájíme na hranolky a dáme předem zamrazit. Zeleninu nastrouháme nahrubo nebo můžeme nakrájet na tenké nudličky.Maso prošpikujeme tak, že do něj po vláknu…
Paradajky nakrojíme do kríža, ponoríme ich na chvíľu do vriacej vody, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Mäso nakrájeme na prúžky, cibuľu na jemno. Na rozpustenej masti…
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli, česnek oloupeme, cibuli a pórek nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí. V kastrole necháme rozehřát sádlo dáme…
Na nudličky nakrájené maso zprudka orestujeme, opepříme, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 20 minut.Přidáme na nudličky nakrájené papriky, feferonku, cibuli…
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…
Uvarené zemiaky pomelieme alebo rozmixujeme s uvarenými vajcami a oškvarkami.Pridáme nastrúhané kyslé uhorky a na drobno pokrájanú cibuľu a pažítku, horčicu, masť,…
Ryby naporcujeme. Ve vodě se solí, pepřem a oloupanou cibulí uvaříme porce ryb a kapří hlavy. Po zchladnutí obereme od kostí, případně překrájíme na menší kousky.Na…
Všechny vepřové droby dobře propereme ve vodě. Srdce zbavíme vrchní tučnější části a nakrájíme na kostičky. Jazyky ostrým nožem zbavíme vrchní blány a nakrájíme také na…
Ze surovin vypracujeme těsto na vále, nádivku spojíme v míse polevu umícháme v misce. Těstem vyložené formičky plníme náplní a zavíčkujeme kouskem těsta. …
Na vepřovém sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a utřené stroužky česneku.Přidáme paprikovou pastu, velmi rychle krátce orestujeme a podlijeme vývarem.Vložíme na…
Cibuli nakrájím na větší kostky, maso na kostky velikosti cca 2x2 centimetry. Česnek na plátky nebo půlplátky podle velikosti stroužku. Uzenou slaninu na menší kostičky…
Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu…
Vůni domácího sádla a škvarkům se nic nevyrovná! Čím je syrové sádlo vyšší, tím budou škvarky lepší. Teplé škvarky potěší, ale na vaření a pečení využijete i ty studené.…
Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky a následně na kratší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší měsíčky. Smícháme s masem a přidáme ze snítek obrané…
Koleno vykostíme a rozdělíme na tři části. Pivo, pepř, Vegemite, šalotky, petrželku a olej rozmixujeme, marinádou zalijeme vykostěné koleno a uložíme na 24 hodin do…
Vepřové kotlety osolíme, opepříme a bohatě posypeme drceným kmínem. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na rozpáleném sádle zprudka opečeme z obou stran.…
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…
Tyto tradiční recepty přinášejí jedinečnou chuť a vůni lesa do vaší kuchyně. Jsou skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a proměnit je v něco výjimečného. Houbové…
Domácí pekárna je skvělý pomocník! Nechte ji vypracovat těsto na tyto skvělé domácí rohlíčky z pivního těsta. Vykynuté těsto pak už jen rozdělte a vyválejte do tvaru…
V hrnci na rozehřátém sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu, podlijeme polovinou vývaru a necháme…
Pečené vepřové maso (nejlépe z bůčku) pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku, kyselé…
Kachnu omyjeme, řádně prokmínujeme a prosolímeDáme do zapékací mísy a podlijeme červeným vínem a pivem - většinou padne tak půl lahve piva i vína, pekla jsem pouze…
Nejprve uvaříme, nejlépe v papiňáku, bůček společně s cibulí, novým kořením, solí a bobkovým listem do měkka, až se maso rozpadá. Cibulku nakrájíme na jemno a dáme…
Na oleji osmažíme pokrájaný pór,pridáme na kocečky pokrájanú mrkvu a stonky celeru, pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, aj s hlúbikmi, keď sú jemné, osolíme, dáme na…