Obi pajšl
Recept ještě nebyl hodnocenVepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…
Očištěné žaludky nakrájíme na ½ cm plátky, na lžíci sádla zprudka opečeme, šťávu za občasného promíchání zredukujeme a plátky necháme zrůžovět (v této fázi začínají…
Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme najemno nakrájenou cibuli a přidáme…
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli, česnek oloupeme, cibuli a pórek nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí. V kastrole necháme rozehřát sádlo dáme…
Sádlo nakrájíme nejlépe na malé kostičky (krájíme bez kůže).Dáme do hrnce, podlijeme troškou vody. Za častého promíchávání necháme sádlo vyškvařit, škvaříme dokud nejsou…
Nejprve vymažeme pekáček sádlem a vysypeme krupičkou. Pak na malém kousku sádla zpěníme cibulku a trochu opečeme uzený bůček (uzený bůček doma nebyl, dala jsem kvůli…
Hovězí maso si nakrájíme na 6 silnějších plátků a do každého z nich uděláme opatrně nožem kapsu. Moravskou klobásku si nakrájíme na malé kostičky, stejně tak cibuli,…
Tvaroh rozšleháme s oběma cukry, vejcem a škrobem. Poté lehce vařečkou vmícháme borůvky. Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a…
Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme…
Kolozsvárskou slaninu zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce, kde jsme si předtím rozpustili lžíci vepřového sádla. Po chvilce přidáme na hrubší…
Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a…
Domácí vepřovka je skvělá a variabilně upotřebitelná sama o sobě. Pokud k masu navíc přidáme medvědí česnek a výrobek zavaříme, získáme výborně ochucenou masovou…
Pečienku očistíme, pomelieme, zmiešame s ostatnými ingredienciami. Formu na pečenie (srnčí chrbát, bábovka, alebo pekáčik) vymastíme masťou, vysypeme strúhankou,…
Na másle osmahneme nakrájený pórek a zalijeme vodou. Přidáme bujón, kmín, cca 4 stroužky česneku, tavený sýr (ten musíme v polévce trochu "rozklohňat") a necháme vařit…
Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu. Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a…
Uvarené zemiaky pomelieme alebo rozmixujeme s uvarenými vajcami a oškvarkami.Pridáme nastrúhané kyslé uhorky a na drobno pokrájanú cibuľu a pažítku, horčicu, masť,…
V menším, hlubším hrnci s pokličkou, kde se nám natěsno vejde celý kus masa, umícháme z uvedených surovin marinádu.Do očištěného a osušeného masa uděláme ostrým nožem…
Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do hrnce s trochou vepřového sádla. Přidáme nakrájenou cibuli a společně osmažíme dozlatova. Srdce a játra nakrájíme…
Pečené vepřové maso (nejlépe z bůčku) pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku, kyselé…
Na drobné kostky nakrájenou uzenou slaninu rozškvaříme, přidáme sádlo a nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. Zaprášíme mletou červenou paprikou, vložíme na…
Kotlety nakrájíme ne na příliš slabé plátky a naklepeme hranou nože. Osolíme, opepříme a dáme asi na 12 minut do chladna.Rozehřejeme sádlo, na které dáme plátky…
Ryby naporcujeme. Ve vodě se solí, pepřem a oloupanou cibulí uvaříme porce ryb a kapří hlavy. Po zchladnutí obereme od kostí, případně překrájíme na menší kousky.Na…
Paradajky nakrojíme do kríža, ponoríme ich na chvíľu do vriacej vody, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Mäso nakrájeme na prúžky, cibuľu na jemno. Na rozpustenej masti…
Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru.Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda.Po jejich vyjmutí na…