Falešná husí játra II

magdalenka Kuchař:

Studená kuchyně 39 názorů

512

Suroviny

500 g kuřecí játra
4 vejce
1 šlehačka - 200 ml
200 ml vepřového sádla - roztopené
sůl
Vegeta podle chuti
sádlo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pečienku očistíme, pomelieme, zmiešame s ostatnými ingredienciami. Formu na pečenie (srnčí chrbát, bábovka, alebo pekáčik) vymastíme masťou, vysypeme strúhankou, nalejeme zmes a pri miernej teplote pečieme cca 45 minút.

  2. Necháme vychladnúť, vyklopíme.

  3. Chuťovo skutočne pripomína husaciu pečeň. Mám odskúšané aj s bravčovou pečeňou.

Poznámka

Recept som kedysi opísala z novín, u nás je v obľube ako súčasť studeného pohostenia. Je to dosť rozšírený recept, ale nakoľko som ho tu nenašla, pridávam.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Falešná husí játra II

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Nadja: :-8

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    magdalenka: Magdi, moc děkuji za vysvětlení.
    A co se týká těch nesmyslů ve starších receptech, tak si nefandi, že jsou jen u rcp ve slovenštině. Našla jsem i u sebe a dokonce i přejmenovaný recept, a také úplně přepsaný. Vůbec se to nepodobalo mému stylu psaní rcptů. Zírala jsem na to jak čerstvě vyoraná myš a nemohla jsem uvěřit. A jen jsem doufala, že to nikdo nevařil. Jednalo se o rybí polévku, kde původně bylo celer, mrkev a petržel v poměru 3:2:1 a v přepisu 3 celery, 2 mrkve a 1 petržel. Nakonec jsem se jen musela smát při představě použitých 3 celerů velkých jak hlava, takže minim. 3 kg!!!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenka: :-D:-D Aj ja, a čo je horšie, našla som recept, kde boli zlé suroviny a gramáže...hľadala som vo svojich zošitoch a opravovala. Keby to bol niekto upiekol, tak pohroma. Ale čo narobíme...;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    tejaja: ja som objavila okrem prekladania názvov aj úplné nezmysly, úpravy receptu...:-D aj v tomto receptu si "prekladateľ" pridal sádlo na smažení...:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenka: Recept je staršieho dáta, zmätky vznikli pri prechode na nový desing. Aj ja som mala v receptoch chyby, priebežne opravujem, keď na ne narazím. ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Nadja: Nadenka, to "sádlo na smažení " tam pôvodne nebolo, nič sa nesmaží, hneď to opravím. Pôvodne boli suroviny písané po slovensky, niekto to prepisoval do češtiny a robil takéto "úpravy". Už som to zbadala pri viacerých svojich receptoch (aj nezmysly), odvtedy suroviny píšem po česky.
    Ďakujem za upozornenie, zdravím!

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    ;-) Magdi, v surovinách je sádlo na smažení - ale nenacházím nic, co by se mělo smažit - neměla by tam být třeba cibulka?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    bohdana: ja viem...:-K

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    :yes:.Paštička je vyborna.:-K:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    casino: niekolkokrat som si musela precitat, kym mi to doslo....;-):-*

    Odpovědět

  • casino casino

    vybusna:
    Znovu se chystám na zde tuto maškrtu a vidím vaši otázku.
    Je slušné odpovídat celou větou, ale když tak učiním, mohl bych být za sprosťáka:-8;-)
    Odpovídám tedy neslušně: Ano.:-*

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    casino: casino prosim Vas, keby ste ten platok na taniery postavil, stal by tak, ako ten Mircin na uvodnom fote????

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    casino:keby tu bola ikonka "srdiečko", tak vám ho pošlem, keďže nie je - tak len :-K!

    Odpovědět

  • casino casino

    magdalenka:
    Prve jsem pekl při vyšší teplotě (podle odkazu chalupnice:-) vybusna: ) a bylo to poněkud cítit "spáleným" tukem:-//
    Teď jsem dal na vás a zapekl při 150°C a dopékal při 125°C (celkem asi hodinu), + 20´ ve vypnuté troubě. Vo vnútri to malo 80°C a krááásně narůžovělou barvu a konzistenci jako máááslo:yes::yes::yes:
    Falešná játra jsem podával stylově s falešnými brusinkami a pravou, nefalšovanou Mostardou z třešní. Moc jsme si pochutnali... Opravdu, vážně, fakt!:-))
    Asi čtvrtinu jater jsem nemlel, ale pouze nahrubo posekal.
    (výměna obrázku)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    casino: Naozaj som poctená vašou správou aj hodnotením. Veľká vďaka za dôveru, vyskúšanie receptu aj odozvu.:-K Zdravím pani manželku aj Makronky.

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo