Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi efektně působí maso spletené do copánků. Proložení uzeným česnekovým bokem maso nádherně ovoní. Také nebude vysušené. Přílohou, která se dohotoví společně, jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velmi efektně působí maso spletené do copánků. Proložení uzeným česnekovým bokem maso nádherně ovoní. Také nebude vysušené. Přílohou, která se dohotoví společně, jsou…
Nejdříve uděláme nočky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno a přidáme droždí. Necháme rozpustit a když začne malinko hnědnout, ochutíme kurkumou a utřeným…
Domácí pekárna je skvělým pomocníkem v kuchyni. Připravit v ní můžeme mnohem více věcí, než jen pečivo. Například pomocí programu Marmeláda lze udělat v domácí pekárně…
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a necháme je dobře vychladit.Pak je oloupeme a postrouháme na hrubé nudličky.Na trošce sádla necháme zpěnit nakrájenou cibuli,…
Nejlépe chutná sádlo doma vyškvařené. Kostičky, které nám po tepelné úpravě zbydou, můžeme také uchovat do sklenic a využít je při další přípravě placek nebo pomazánek.…
Domácí veky na vlastnoručně vyrobené chlebíčky? Jistě, není to nic těžkého. Stačí myslet pár dnů dopředu na to, že chceme připravovat chlebíčky, a je třeba včas upéct…
Vychutnejte si sváteční oběd z vepřového masa a skvělé omáčky. Každá kapsa skrývá vnitřek plný lahodné masové směsi doplněné o šťavnaté žampiony. Jako přílohu můžete…
Kuřecí řízek s bramborem je naprostá klasika. Tentokrát je maso zabaleno do křehkého lahodného sýrového těstíčka, které mu dodá na křupavosti, plnosti chuti a…
Vepřová pochoutka, typická pro francouzskou kuchyni, to jsou rillettes! Aby se maso krásně rozpadalo a všechny ingredience se prolnuly, doporučujeme vařit v tlakovém…
Mandlemi plněné kynuté muffiny mizí z talířů bleskovou rychlostí. Právem. Upečené z těsta měkounkého a příjemně tvárného, jsou šneky nadýchané, měkké i druhý den, voňavé…
Sváteční oběd v našich končinách obsahuje zpravidla maso, knedlík a zelí nebo omáčku. S tímto receptem pak můžete připravit tradičního králíka s kynutým knedlíkem a…
Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.Připravíme…
Pokud vás od pečení koláčů odrazuje doba kynutí těsta, vyzkoušejte tento recept na fantastické koláčky, plněné tvarohem a meruňkovou marmeládou, které připravíte zcela…
Dobře upečená vepřová pečeně krásně voní po česneku, maso se krásně rozpadá a je šťavnaté. Obměňte klasické zelí za to smetanové kedlubnové, jeho chuť vás příjemně…
Dobře upečená vepřová pečeně krásně voní po česneku, maso se krásně rozpadá a je šťavnaté. Obměňte klasické zelí za to smetanové kedlubnové, jeho chuť vás příjemně…
K nedělnímu obědu nejčastěji připravujeme opravdu vydatné pokrmy, které vyžadují pečlivou přípravu. Dušené vepřové maso na česneku, v kombinaci s příjemně nasládlým…
Krásně měkké dušené maso v kombinaci se smetanovými, lehce nasládlými kedlubnami, zachutná všem vašim strávníkům. Maso krásně voní po česneku a tymiánu. Hotový pokrm…
Hrachová kaše s uzeným patří mezi klasiku české domácí kuchyně. Zkuste ji uvařit netradičně, s mrkví a libečkem a kousky uzeného masa vmíchejte přímo do kaše. Klasika v…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme mouku a smažíme cca 6-8 minut, neustále mícháme.Jíšku odstavíme a s občasným…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…
Rčení, že polévka je grunt, jste dozajista už slyšeli. V tomto receptu to platí do posledního písmene. Vydatná polévka z jemně nakrájené kapusty, mletého masa a brambor,…
Oblíbené sádlové koláčky zná určitě každý. Pekly je naše babičky, maminky a v téhle tradici budou jistě pokračovat i další generace. K jejich přípravě potřebujete jen…
Řízky, krásně usmažené dokřupava a dozlatova, neodmítne nikdo. Recept, s původem v Bavorsku, na šťavnaté řízky z krkovice, podávané s hříbkovou omáčkou, je ideální…
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem…