Louhované kaštánky
Recept ještě nebyl hodnocenKaštánky jsou zvenku dost křupavé a mají příjemně nahořklou chuť, uvnitř se schovává péřově měkká střídka. Nebojte se louhování, jde jen o to jednou tuto metodu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kaštánky jsou zvenku dost křupavé a mají příjemně nahořklou chuť, uvnitř se schovává péřově měkká střídka. Nebojte se louhování, jde jen o to jednou tuto metodu…
Na sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky. Zasypeme paprikou, necháme ji pustit…
Jednohubky či menší chlebíčky se dají připravit i jiným, než běžným způsobem. Vyzkoušejte je pro svou rodinu či přátele netradičně upéct na plechu s různými náplněmi,…
Jednohubky či menší chlebíčky se dají připravit i jiným, než běžným způsobem. Vyzkoušejte je pro svou rodinu či přátele netradičně upéct na plechu s různými náplněmi,…
Maličké, krásně křupavé rohlíčky z kmínem vonícího těsta jsou hotové bleskově – jen něco málo přes hodinu, a máte je na stole! Zjemněné strouhaným vařeným bramborem a…
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.Osolíme, přidáme vejce, mouku a zpracujeme v těsto. Těsto nebude řídké a jestli si nebudeme jisti, že je dost tuhé, tak lžičkou…
Sladký ořechový chlebíček či mazanec je nadýchaný, úžasně voňavý, s tmavší střídou – to díky množství ořechů. Na řezu vás pak překvapí většími nebo menšími očky…
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a pokud je trochu tučnější, tak ji nasucho osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo oleje. Ke konci…
Nejdříve uděláme nočky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno a přidáme droždí. Necháme rozpustit a když začne malinko hnědnout, ochutíme kurkumou a utřeným…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme, až do jeho rozdrobení.Osolíme, opepříme, přidáme protlak, kmín,…
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…
Václavky jsou oblíbené houby, které se dají sbírat někdy už koncem srpna, ale častěji od září do prosince. Jsou ale mírně jedovaté, proto je nutné je správně a…
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s…
Šišky z bramborového těsta můžeme připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich jsou i plněné šišky. Na náplň použijeme osvědčenou kombinaci špenátu, česneku a uzeného masa.…
Čerstvé domácí škvarky z mikrovlnky jsou vynikající teplé a osolené jako pochoutka s chlebem. Absolutně jednoduchý recept na výrobu škvarků a sádla - bez míchání, bez…
Závin pečený v pekárně je plný ořechů a čokolády. S těstem nám pomůže pekárna, my už ho jen rozválíme, bohatě naplníme, svineme a vrátíme do pekárny dokynout. Pak už…
Vyškvařit vepřové sádlo a škvarky k dokonalosti, není vlastně žádná věda. Stačí kvalitní výchozí suroviny, potom také nespěchat a dopřát sádlu řádnou péči a pozornost.…
Vepřová kotleta patří mezi velmi oblíbené kusy masa. Často se připravuje s kostí a řadí se rozhodně mezi kvalitnější části masa. Můžete ji upravit pečením, grilováním,…
Pomazánka z domácích škvarků patří k tomu, co zvláště mužští strávníci uvítají na čerstvém chlebu. Domácí příprava škvarků dá sice trochu práce, ale výsledek předčí…
Mrkev buď milujete, nebo se jí vyhýbáte po zkušenostech ze školní jídelny. Pokud ale připravíte vepřové maso s dušenou mrkví, karamelizovanou cibulkou a mladým hráškem…
Mandlemi plněné kynuté muffiny mizí z talířů bleskovou rychlostí. Právem. Upečené z těsta měkounkého a příjemně tvárného, jsou šneky nadýchané, měkké i druhý den, voňavé…
Opečený lančmít s bramborem je pro nás starší a pokročilé vzpomínkou na jídlo mládí. Přesto patří určitě i dnes k jídlům, které se vyplatí si občas ukuchtit. Jeho…
Opečený lančmít s bramborem je pro nás starší a pokročilé vzpomínkou na jídlo mládí. Přesto patří určitě i dnes k jídlům, které se vyplatí si občas ukuchtit. Jeho…
Připravte si rafinovaně ochucené masové závitky. Mohou být zabalené v listech kapusty, hlávkového, nebo jako zde, i pekingského zelí. Vynikající na oběd, či večeři. Ze…