Čertovská králičí pochoutka

jahoda Kuchařka: jahoda

Doba přípravy: 1 hodina 4-5 porcí Jiné maso 10 názorů

Suroviny

500 g vykostěného králíka (měla jsem 2 hřbety)
pórek (asi 15 cm dlouhý)
100 g anglické slaniny
1 lžíce sádla
2 malé feferonky
pikantní ostrá klobása
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 velké brambory
1 lečo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si předchystáme: maso, brambory a klobásku si nakrájíme a maso posolíme.

  2. Na pánvi na sádle osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka pokrájený pórek a feferonky.

  3. Chvíli dusíme, přidáme mletou papriku a hned podlijeme sklenkou vody.

  4. Až vše začne vařit, přidáme maso, brambory a hořčici a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.

  5. Přidáme klobásu, lečo, případně dolijeme vodu, aby bylo dost šťávy, pokud je třeba, dosolíme a dáme do trouby již odkryté dopéct.

  6. Příloha: brambory šťouchané i opékané, knedlík nebo jen chleba, okurek, pivo. Feferonky jsou tam důležité, aby ne, když je to až z pekla:-)

Poznámka

Čertovská kuchařka – dva recepty jsem si upravila z dostupných surovin.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čertovská králičí pochoutka

Tématické fráze: králičí klobasy kralici klobasky králiči klobása recept na kraličí klobasy vykoštěný králík recepty králičí recepty králičí klobásy recept vepřovo králičí klobásy králíčí hřbet ze šťouchanými brambory kraliči klobasy recepty čertovska vepřova pochoutka na pivu pochoutka z kralika klobásky kraličí pochoutky z králičího masa čertovská kuřecí pochoutka králičí klobásy recept recept na vepřovokráličí klobásy klobásky z králíka králičí mleté maso kralik slanina klobasa

Zapomněl/a jsem heslo