Bramboračka v PH

Khase Kuchařka: Khase

Doba přípravy: 4:30 Pomalý hrnec 10 názorů

Suroviny

5 brambor
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
kroupy
majoránka
pepř
sůl
kmín
2 lžíce sádla
jíška - bílá
sušené houby
voda
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostičky, zeleninu (já dala celou), jíšku, kroupy, koření, sůl, 1/2 hodinky namočené houby a vodu dáme do PH, zapneme na 1 stupeň a na cca 4 hodiny.

    Pak vyndáme zeleninu - rozmačkáme vidličkou a je hotovo :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboračka v PH

  • Drobek Drobek

    :-K Hurá, přibývá lidí co zkusili pomalý hrnec. Bude přibývat i receptů. My ho moc rádi, jídla české kuchyně jsou nejlepší až druhý nebo třetí den, tedy uleželá. Tenhle hrnec to zvládne za 8 hodin a s přípravou je míň práce. ;-)

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Tak i ja s troskou do mlyna. Do PH jsem se zamilovala na "prvni ochutnani" a jsem rada, ze tu receptu na nej pribyva. Ale je pravda, kdo neochutna, neuveri.:yes:4:yes:

    Odpovědět

  • shineon shineon

    Nedá mi to nenapsat své zkušenosti s PH. Taky mi nejdřív unikal smysl osmihodinového vaření masa a omáčky, ale kdo to nezkusí, neuvěří.
    Vtip je přeci v tom, že do PH "nahážete" téměř všechno najednou, nastavíte stupeň a dobu vaření - a můžete jít třeba spát, nebo do práce, nebo ven s dětičkama.
    Teda má too jednu podmínku, a to časovací zásuvku. Pokud se to naučíte, nastavíte si spuštění varu třeba ve 2 odpoledne a když dorazíte večer uhoněný z práce, máte uvařeno.
    Já osobně pomalák miluju. A to natolik, když jsem si vlastní blbostí způsobila prasknutí nádoby, koupila jsem si jiný. Ono se sice v tom původním dál dá vařit, tak ten druhý je ve skříni, ale mít víc místa, užila bych oba.
    Závěrem:
    Vaření v PH je úsporné co do energie, mnohem méně se podlévá, daleko míň koření a solí a v pohodě se v něm dá dělat skvělé jídlo bez tuků.
    Preferuji ten způsob, že do něj nahážu vše potřebné a dál se o to skoro nemusím starat. Nanejvýš kouknu po několika hodinách, jestli není třeba promíchat a tak. :yes:
    Ještě - pokud jde o vývary z masa (polévky), nemá PH konkurenci

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    I já se musím přidat se svými zkušenostmi k Marisce.PH mám teprve 14 dní, byla jsem také vždy skeptická,ale teď musím říct že jídlo má opravdu daleko lepší chuť:-p, např.když jsem vařila hovězí polévku vždy jsem musela při vaření v obyčejném hrnci přidat nějaký bujón, v tomto hrnci nikoliv.:-pOpravdu jsem ráda že mně děvčata přes TOPky přesvědčila.:-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Jaruško, spagi - než jsme měla PH, tak bych řekla totéž - proč vařit polévku čtyři hodiny :-O, ale teď, již po zkušenostech vím, že polévka je daleko lepší. Zkoušela jsem zeleninový vývar se stejným množstvím zeleniny, jak jsem byla zvyklá v normálním hrnci a výsledek se nedal srovnat. Z PH jsou chutě daleko intenzivnější. Paradoxně - i když vaří několik hodin - tak šetří čas, protože se nemusí vůbec hlídat, může se jít třeba na procházku a po návratu je uvařeno a to s hrncem na sporáku nejde. ;-):-) Tím tady nechci říct, že jsem na sporáku přestala vařit, ale PH používám často.:-K

    Odpovědět

  • Khase Khase(autorka receptu)

    Mám PH skoro měsíc a zkouším všechno co se v tom dá vařit,je pravda že maso a omáčky jsou hlavním důvodem proč jsem si PH koupila,v přiložené kuchařce ale jsou i recepty na polévky tak proč to nevyzkoušet;-),a zrovna u té mojí bramboračky se mi líbí,že nemusím vařit krupky vedle a hlídat je a i bych řekla,že jsou ty polévky i chutnější,dělala jsem tedy zatím jenom hovězí polévky(ty jsou mimochodem daleko lepší než v normálním hrnci) a tuto.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No mně na tohle PH asi teda taky ne.... chápu ho u masa....

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já pořád asi nechápu systém PH. Teda chápu ho u masa, které trvá dlouho než je měkké. Ale vařit v něm polívku 4 !! hodiny, když ji můžu mít během hodiny na stole se vším všudy...pomocníci v kuchyni by měli šetřit čas...nebo ne?

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    To mě se recept líbí.Je dobře mít plno jiných variant, jak se dá uvařit bramboračka a nebo jiné polévky.:-)

    Odpovědět

  • mamkapavla mamkapavla

    já si bramboračku představuji trochu jinak. :-S

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty v ph bílá bramboračka bramboračka v pomalém hrnci bramboracka v ph bramboracka z hlivy too recepty bramborová polévka v pomalém hrnci maďarská bramboračka vaření v ph polévky v ph bramboračka z hlívy ústřičné jak dlouho varit susene houby bramborová polévka z pomalého hrnce jak dlouho se vaří hlíva ústřičná bramboračka z pomalého hrnce bramboračka pomalý hrnec jak dloho se vaří kroupy bramboracka nej bramboracka jak uvarit bramboracku

Zapomněl/a jsem heslo