

Snadné punčové řezy
Suroviny
- Pláty:
- 500 g krupicového cukru
- 250 g sádla
- 500 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 9 vajec
- potravinářské barvivo
- Náplň:
- 1,5 sklenky marmelády (nejlépe kyselejší, já měla svou z josty)
- POZOR, pokud použijete hodně sladkou marmeládu, pak dejte méně cukru do těsta
- 100 ml vody
- 200 ml rumu
- Poleva:
- 400 g moučkového cukru
- 2 PL rumu
- trocha horké vody
Postup přípravy receptu
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme sádlo a pak opatrně vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Nakonec lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl zvlášť obarvíme (malinovou šťávou, barevným pudinkem nebo jako já, potravinářským barvivem). Každý díl upečeme na pečícím papíře.Smícháme suroviny na náplň, která je poměrně řídká, aby se hezky vsákla. Náplní pomažeme upečenou dolní vrstvu, přiložíme prostřední vrstvu, opět pomažeme náplní a zakryjeme horní vrstvou. Zatížíme například prkénkem a hrncem s vodou, nejlépe přes noc.
Druhý den vymícháme polevu a potřeme vrchní vrstvu, můžeme ještě pocákat rozehřátou čokoládou. Děláme nejlépe dva dny předem, aby se "punčovina" dobře proležela. Dobrou chuť
Poznámka od kuchařky
Sklízíme za ně samou chválu. Recept je od kolegyně z práce. Dobrou chuť