Líčka rohatá
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle osmahneme drobně krájenou cibuli, na ní pak kostky masa. Vsypneme papriku, osmahneme jen tak, aby pustila barvu a rozvoněla se a zalijeme vývarem. Osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle osmahneme drobně krájenou cibuli, na ní pak kostky masa. Vsypneme papriku, osmahneme jen tak, aby pustila barvu a rozvoněla se a zalijeme vývarem. Osolíme,…
Chleba si nakrájíme na kostky, zalijeme horkým vývarem a necháme tekutinu vsáknout. Na sádle si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mraženou zeleninu a necháme asi 5…
Kotlety po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. Není nutné je naklepávat, maso kotlety je křehké a snadno se propeče i bez naklepání a zůstane šťavnaté. V rozpálené…
Hovězí líčka nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na větší kusy. Větší cibule…
Na sádle vyškvaříme bůček, pak přidáme cibuli a osmahneme do růžova. Srdce dáme na základ a restujeme pár minut, dokud se nezatáhne a zároveň přidáme pepř, jalovec,…
Na omastku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a orestujeme. Na tento základ vložíme dršťky, které je dobré převařit a…
K vykvašenému prefermentu přidáme všechny zbylé suroviny (droždí rozmíchané ve vodě) a unhěteme těsto, které necháme v teplé místnosti vykynout. Během kynutí můžeme…
Brambory omyjeme kartáčkem, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Vyrovnáme je na plech s pečicím papírem a dáme péci do horké trouby.Asi po 10…
Nejprve spaříme špenát, necháme na cedníku okapat a nasekáme. V pánvi na 1 lžíci oleje zpěníme půlku jemně nasekané cibule a kostičky slaniny. Přidáme špenát, 1…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nahrubo. Králíka opereme a naporcujeme, zadní kýty vykostíme a uschováme na řízky. Hřbet zbavíme částečně kostí. Do…
Večer připravíme masovo- sýrovou hmotu (sýr nastrouhat na malých slzách), včetně koření, rohlíků, mléka, vajíčka, mouky. Dáme přes noc do lednice.Druhý den nasypeme…
Filety z kapra co 2 – 3 mm prořízneme až ke kůži. Při prořezávání ucítíme křupnutí kostiček, které se přeruší a nevadí pak při konzumaci. Filety posolíme. Větší kus…
Postup : Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mezitim si namočíme sušené hříbky z loňské sklizně. Nastrouháme si nahrubo…
Květáková omáčka: Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme…
Masitá žebra nebo nízký bůček opereme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a dáme na pekáč, který můžeme vymazat sádlem (je-li maso málo tučné). Potřeme nebo posypeme…
Do kastrolu dáme na kousky nakrájené sádlo tak, aby pokrylo dno. Přidáme maso, cibuli nakrájenou na půlkolečka a prolisovaný česnek.Osolíme, okmínujeme a posypeme…
Na korpus ušleháme bílky se solí dotuha, přidáme cukr písek a důkladně šleháme, dokud sníh netvoří špičky. Poté všleháme olej a žloutky a zlehka vmícháme mouchu…
Z porcí kapra odstraníme páteř a žebra. Porce prořízneme co 2 – 3 mm až ke kůži. Při prořezávání ucítíme křupnutí. To se přeruší drobné kostičky a nevadí pak při…
Opláchnutým rajčatům vykrojíme středový zbyteček po stopce a nakrájíme je na několik menších kousků, aby se dobře mixovala. Můžeme je rozmixovat přímo tyčovým mixérem ve…
Korpus: Upečte svůj oblíbený piškot, nebo můžete zkusit tento: Bílky se studenou vodu vyšleháme na velmi tuhý sníh (musí kopečkovat). Do sněhu postupně vmícháme…
Ananasová omáčka: Ananas pokrájíme na menší kousky, vložíme do hrnečku s částí kompotové šťávy naředěné vodou a přivedeme k varu, povaříme doměkka, necháme částečně…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…
Sádlo nakrájejte na kostičky a vyškvařte. Hned vyberte škvarky a do ještě vařícího sádla přidejte na kousky nakrájená játra a sporák vypněte. Játra se v horkém sádle…
Maso pokrájíme na kostky o něco větší než sádlo. Do dvou litinových nebo nerezových hrnců o objemu cca 9 litrů rozdělíme kostky sádla a pomalu je rozpouštíme. Když sádlo…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Cuketové rizoto – dobrota ze 100% rostlinných surovin
Za sbírání hub můžete v Polsku skončit ve vězení, v Německu hrozí pokuta přes milion. Přísná pravidla mají i další evropské země
Retro okénko: Lentilky miluje již několik generací. Byly první ony nebo jejich americké příbuzné M&M's?