Gnocchi, zelí a uzené - 3v1
Recept ještě nebyl hodnocenMáte-li chuť na zelí a nechce se vám zdlouhavě připravovat vepřo-knedlo-zelo, vyzkoušejte jednoduchou obměnu oblíbené klasiky v podobě noků, uzeného a zelí. Je to rychlý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte-li chuť na zelí a nechce se vám zdlouhavě připravovat vepřo-knedlo-zelo, vyzkoušejte jednoduchou obměnu oblíbené klasiky v podobě noků, uzeného a zelí. Je to rychlý…
Kýtu nakrojíme tak, abychom vytvořili plát vhodný na roládu.Plát naklepeme přes fólii a z obou stran posolíme, popepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí a poklademe…
Pro život v horách je nutné mít hodně síly a vydatný jídelníček. I proto na pravé podkrkonošské kyselo potřebujete chlebový kvásek. Tato sytá polévka s houbami byla…
Pečenou kachnu na různé způsoby připravuje každá rodina. Zkuste překvapit své blízké konfitovanými kachními stehny, která jsou pomalu pečená ve vysoké vrstvě tuku, díky…
Bramborová buchta, za kterou se skrývá v podstatě bramborák pečený v troubě, proložený uzeným masem a podávaný s kysaným zelím. Pečte pěkně do zlatova, aby jste se…
Bramborová buchta, za kterou se skrývá v podstatě bramborák pečený v troubě, proložený uzeným masem a podávaný s kysaným zelím. Pečte pěkně do zlatova, aby jste se…
Neobvyklá kombinace nudlí a zelí v sobě skrývá dobrotu z dob dávno minulých. Vracející se recepty z dob našich babiček nás přesvědčují, že si můžeme pochutnat i na…
Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa.…
Jednoduchý recept na chutnou a vydatnou večeři z jednoho pekáčku, po které se můžou utlouct nejen děti, ale i dospělí. Řeč je o zapečených šunkoflecích s několika druhy…
Segedínský guláš patří mezi stálice naší kuchyně. Je snadný na přípravu a přitom báječně chutná. Kostky vepřového masa dusíme s kyselým zelím a na závěr zjemníme…
Lahodné smažené koblížky, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, tradičně připravujeme v období masopustu. Koblížky z kynutého těsta však můžeme usmažit kdykoliv…
V kastrolku na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli.Na cibuli přidáme nadrobené droždí a za stálého míchání ho necháme rozpustit.Když se rozvoní a začne tuhnout,…
Omyté a osušené maso nenaklepáváme, osolíme a opepříme. Smícháme hořčicí s česnekem a maso potřeme. Necháme chvíli uležet. Po té dáme do pekáčku na sádlo a část cibule.…
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček, pepř a nové koření.Vaříme asi hodinu, podle kvality masa.Mezitím zvlášť uvaříme červenou…
Jedním z nejtradičnějších pokrmů, které považujeme i za slavnostní, je pro nás vepřo-knedlo-zelo. Připravte si jej podle tohoto receptu. Vepřovou pečeni připravíme z…
Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí…
Milionovou polévku oceníme, pokud potřebujeme uvařit vydatnou, ale jednoduchou a rychlou polévku. Stačí nám k tomu vývar, trochu kořenové zeleniny, krupička a bylinky.…
Poctivé jídlo plné bohatých chutí a vůní, které vás zahřeje i zasytí. Kombinace šťavnatého masa, kořenové zeleniny a divokého koření vytváří omáčku, která se skvěle hodí…
Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme cibulovou jíšku. Přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem a dobře promícháme.Pak přidáme…
Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém…
Čistá chuť kvalitního masa nejlépe vynikne v čevapčici bez zbytečných přísad. Stačí najemno nakrájená cibule, sůl, pepř a trocha balkánského koření čubrica. Dozlatova…
Zbylo vám pár krajíců chleba a rodina má hlad nebo už jste chtěli starší chleba vyhodit? Nejdříve vyzkoušejte tento jednoduchý recept na křupavé placičky s česnekem a…
Nadýchané kynuté koláčky, které jsou plné tvarohu. Skvěle se hodí na narozeniny, svatbu, nebo k nedělní kávičce. Pokud nesníte hned, nemusíte se obávat. Tyto koláčky…
V zimních měsících přijdou vhod sytá a horká jídla, nejlépe připravovaná v jednom hrnci. Dušené hovězí kostky se zeleninou jsou šťavnaté a maso se na talíři krásně…