Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Valašský kontrabáš

Valašský kontrabáš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…

Jenda1

55 min

Hovězí na česneku a na smetaně

Hovězí na česneku a na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro…

ivulinka

100 min

Houbová omáčka z praváků

Houbová omáčka z praváků

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hřib pravý patří k nejchutnějším a nejhodnotnějším houbám našich lesů, proto jej vybíráme do pokrmů, ve kterých jeho jemná chuť nejlépe vynikne. Výborný je v této…

Gabina_I

50 min

Vepřová plec na česneku

Vepřová plec na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vetřeme česnek. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a slaninu. Přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme maso,…

Staročeský bác neboli liťák

Staročeský bác neboli liťák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Bác je vlastně slaná "buchta" litá na pekáč, silně vymazaný sádlem a vysypaný celým mákem. Těsto zjemňuje strouhaný vařený brambor a dochucuje česnek s majoránkou.…

HELLE

70 min

Daněk na špeku

Daněk na špeku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Den předem si nachystáme maso. Nakrájíme na plátky, ty osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu. Jednotlivé plátky naklepeme a skládáme na sebe. Takto nachystané…

Výpečky z remosky

Výpečky z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vepřové výpečky se hodí nejen jako oběd, ale jsou rovněž vynikající na chléb s hořčicí jako rychlá večeře, nebo ze zbytku můžeme vykouzlit i výborné rizoto. Snadné na…

Jaruna18

60 min

Bleskové rohlíky Videorecept

Bleskové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Toužíte po denně čerstvých rohlících, ale máte obavu z jejich přípravy? Tak to jste narazili na správný recept. Tyto bleskové rohlíky z pár surovin zvládne i začátečník.…

toprecepty.cz

73 min

Hovězí dušené na zelenině

Hovězí dušené na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Klasika, která zahřeje na duši i na talíři! Hovězí dušené na zelenině je pokrm, který spojuje šťavnaté maso a bohatou chuť zeleninového základu. Dlouhé dušení zaručí…

RubyRom

130 min

Ondráš pečený v troubě

Ondráš pečený v troubě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kdo by neznal Ondráše, kuřecí řízek v bramborovém těstíčku, ozvláštněný o aromatický hermelín. Těsto je příjemně okořeněné česnekem, cibulí a provoněné majoránkou.…

mika59

65 min

Vepřový perkelt / pörkölt /

Vepřový perkelt / pörkölt /

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Připravte si letní oběd po vzoru maďarské kuchyně. Pravý perkelt – pörkölt se ničím nezahušťuje a správnou chuť mu dodává kromě koření pouze vložená vyzrálá zelenina,…

maris

80 min

Staročeská couračka Videorecept

Staročeská couračka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…

hosta

60 min

Dušená vepřová kýta

Dušená vepřová kýta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté…

clupmi

150 min

Ledvinky

Ledvinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Ledvinky na cibulce jsou tradiční pokrm české kuchyně. Správně připravené ledvinky mají jemnou konzistenci a v kombinaci s cibulovým základem, kořením a smetanovou…

toprecepty.cz

75 min

Krkovička na česneku Videorecept

Krkovička na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vepřová krkovice je chutné a šťavnaté maso, které lze upravit všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Sama o sobě je krkovička plná chuti, a proto nepotřebuje…

Kuře á la bažant

Kuře á la bažant

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Porce pečeného kuřete s divokým kořením jsou na přípravu velmi jednoduché a chutnají prostě božsky. Slušet jim to bude s bílým i červeným zelím a bramborovým knedlíkem.…

santa

90 min

1 11 12 13 14 15 175

Naposledy jste si prohlédli