Hovězí vemínko smažené

Nadja Kuchařka: Nadja

Doba přípravy: cca 3 hodiny 4 plátky = 2 porce Hovězí maso 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

500 g vemínka - zbavit přebytečného tuku a dobře omýt
sůl
1 cibule menší
1 kousek celeru
1 mrkev menší
1 petržel menší
1 bobkový list
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 hřebíčky
- - - - - - - - - - - - - - - - -
sůl
pepř
mouka
vejce
strouhaná houska
sádlo nebo olej na smažení
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vemínko je před konečnou úpravou třeba uvařit.
    Nejprve ho zbavíme přebytečného tuku, dobře omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby bylo celé ponořené.
    Přidáme cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu a koření a vaříme do změknutí (cca 2 - 3 hodiny, záleží na stáří dobytčete).

  2. Měkké vemínko buď necháme vychladnout nebo zchladíme ve studené vodě, potom ho nakrájíme podle další úpravy na plátky nebo na kousky velikosti sousta.

  3. Na řízky ho nakrájíme na plátky silné cca 1 cm, jemně osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova jako řízky.
    Podáváme se stejnými přílohami jako řízky (bramborová kaše, brambory, bramborový salát, ...) a můžeme si přidat i tatarku.

Poznámka

Uvařené vemínko je možné dát do mrazáku, tak je vzhledem k době vaření výhodnější koupit větší kus, vařené naporcovat a zamrazit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hovězí vemínko smažené

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo