Řeznický zabijačkový guláš
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je guláš vynikající.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 100 kJ / 2 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 177,68 g |
Tuky | 156,02 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 14,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinku očistíme, nakrájíme, spaříme a propláchneme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso a vnitřnosti nakrájíme na kostky.
Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli do hněda.
Krok 4: Maso a vnitřnosti vložíme do pekáče. Osolíme, přidáme koření a osmahnutou cibulku, promícháme, podlijeme asi 200 ml vody.
Krok 5: Pečeme při teplotě 200 °C 2 hodiny. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem, je-li potřeba.
Krok 6: Po 1,5 hodiny přidáme do pekáče rozdrobený krajíc chleba bez kůrky. Zamícháme a troubu ztlumíme na 170 °C.
Krok 7: Maso se musí pomalu rozpadat, pak je hotovo. V pekáči by mělo zůstat jen trochu sosu a tuk z masa.
Krok 8: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 22. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řeznický zabijačkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MlJ
Moje poznámka
Řeznický zabijačkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MlJ
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 2 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 1 hodinou
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 1 hodinou
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 4 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 13 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 16 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 17 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 17 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 18 hodinami
Tématické fráze:
zabijačkový guláš,
zabijačkový guláš bez papriky,
zabijačkový guláš recept,
recept na zabijačkový gulaš,
zabijeckovy gulasv pekaci,
klasický zabíjačkový guláš,
řeznicky gulas,
zabijackovy gulas zeli,
zabijacka recepty,
zabijačkový guláš z trouby,
zabijackoveho gulase,
jak se dělá zabiječkový guláš recept,
recepty zabíjačkový guláš recept,
zabijačkový pekáč recept,
zabijačkové recepty,
zabijeckový guláš z pekáče,
zabijackovy gulas podle řeznika recept,
cibuli osmahneme na sádle do hněda,
zabijačkový pečení chleba,
zabijackovy gulas videorecept
Suroviny:
plecko,
bůček,
játra vepřová,
ledvinky vepřové,
cibule,
sádlo,
chléb,
bobkový list,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
vývar masový
Komentáře (9)
No, je více způsobů na přípravu gulášového základu; dokonce i restování masa s cibulí, že
Povězte mi ale, z jakého důvodu maso před dušením restujete?
Jinak tenhle zabijačkový guláš vypadá dobře