Krůtí játra na japonský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenNa větší kusy pokrájená játra v misce přelijeme marinádou z vína, sójové omáčky, směsi koření Čína a strouhaného zázvoru a necháme několik hodin proležet. Pak osušíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na větší kusy pokrájená játra v misce přelijeme marinádou z vína, sójové omáčky, směsi koření Čína a strouhaného zázvoru a necháme několik hodin proležet. Pak osušíme…
Cibule nakrájíme na kolečka a česnek na plátky.Protože je to porce pro dva a potřebujeme vrstvit, zvolíme kastrol. Ten vymažeme sádlem.Vložíme plátek krkovice,…
Stehna prošpikujeme, osolíme, osmahneme na sádle. Dáme do pekáčku, pokmínujeme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, špek, česnek a sádlo a přikryté vložíme do trouby.…
Nejdřív si namočíme houby horkou vodou (ale můžeme použít i nenamočené), oloupeme česnek a maso si nakrájíme na plátky. Plátky vepřového (měla jsem krkovici) naklepeme,…
Králičí předek a hřbet vykostíme a kosti dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, nové koření, kuličky pepře a bobkový list. Pomalu uvaříme…
Opláchnutým rajčatům vykrojíme středový zbyteček po stopce a nakrájíme je na několik menších kousků, aby se dobře mixovala. Můžeme je rozmixovat přímo tyčovým mixérem ve…
Na pánvi rozehřejeme jednu lžíci sádla. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji necháme zesklovatět.Škvarky a uzené maso jemně umeleme, nebo rozmixujeme…
Líčka důkladně očistíme, omyjme a osušíme papírovými utěrkami. Nakrájíme a kousky vetší než na guláš. Špek nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme. Malé cibulky necháme…
Fazole namočené přes noc ráno slijeme a zalité čistou vodou asi 5 cm nad fazole vaříme 3-4 hodiny. Kontrolujeme hladinu aby nakonec nebyly nasuchu.Ve velké hluboké pánvi…
Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme na sádlo orestovat vločky, zeleninu a česnek. Přidáme papriku a na kolečka…
Králíka prošpikujeme kousky špeku a do každé porce ještě stejným způsobem jako špek vložíme stroužky česneku. Porce osolíme a potřeme najemno nastrouhaným zázvorem, ale…
Do masa uděláme ostrým nožem malé otvory, do kterých vpravíme stroužky česneku a kousíčky zázvoru.Maso osolíme a rukou sůl do masa vetřeme. Na sádle maso zprudka…
Maso nařízneme v polovině, vytvoříme plát a okraje tukového krytí nařízneme, aby se maso nekroutilo.Plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Každý plátek…
Houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Ossobuco očistíme a dobře prohlédneme, aby nebyly úlomky kostí na mase. Poté osušíme a dobře svážeme kuchyňským provázkem…
Stehna vykostíme a spolu se slaninou umeleme. Promícháme s kořením a necháme do druhého dne v lednici.Pak přidáme najemno nakrájenou cibuli a ostatní přísady, opět…
Do misky dáme mleté maso, přidáme vodu a dobře rukou propracujeme. Nakrájíme špek, dva plátky na nudličky do náplně a jeden plátek na kostičky pod cibulku. Cibuli…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme do nádoby vlažné mléko, rozpuštěné, ale vlahé sádlo, vejce a žloutek. Pak…
Oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme vločky a mléko a necháme cca půl hodinky odpočinout.Poté přidáme mouku, vejce, strouhanku, utřený česnek,…
Cibuli rozpůlíme, oloupeme, polovinu nakrájíme na tenká půlkolečka a druhou polovinu nasekáme nadrobno.Maso dáme do misky, přidáme nasekanou cibuli, harissu, sůl, pepř,…
Maso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte…
Čočku dobře propláchneme na cedníku studenou tekoucí vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme třemi hrnky studené vody, přikryjeme a necháme projít varem. Pak scedíme.Do…
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce…
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou…
Uzené maso nameleme na mlýnku o průměru 6 mm, popřípadě nakrájíme na malé kostičky.Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Poté přidáme uzené maso, chvilku…