Francouzské brambory po našimu

hosta Kuchařka: hosta

Bramborová jídla 11 názorů

Suroviny

5 větších brambor
1 cibule menší
10 cm porku
1 mrkev
pár růžiček brokolice
1 kvalitní špekáček nebo klobása
česneková pasta
sůl
rozmarýn
sádlo
2 vejce
1/2 skleničky podmáslí
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory pokrájíme na plátky, v míse promícháme s cibulí pokrájenou nadrobno, pórkem na kroužky, mrkví krájenou škrabkou na plátky, růžičkami brokolice, špekáčkem na kostičky, česnekovou pastou a rozmarýnem.

  2. V pekáčku důkladně vymazaném sádlem pečeme asi hodinu přikryté.

  3. Do podmáslí zamícháme vajíčka, osolíme podle chuti, zalijeme brambory a dopékáme nepřikryté.

Poznámka

Vím, že tu je dost receptů na francouzské brambory, většina ale z vařených brambor, kdy chuť brambor se ztrácí.

Zapečení s podmáslovou zálivkou dá zajímavou pikantní nakyslou chuť

http://www.toprecepty.cz/recept/11997-cesnekova-pasta-nesterilovana-ii/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzské brambory po našimu

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Alena: nezměkly pokrájené na plátky a přikryté za hodinu pečení? Tak to se mi ještě nestalo - nějaké divné brambory, ne?

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Dobry den a ked son tie brambory.malo prevarila a trube za hodku nezmekli mam to vyhodit alebo mate neakej typ aby boli mekksie poprosim radu.
    Toto sa mi podarilo 1krat udelat ale inac mam vzdy fajn a dobre udelane francuzske zemiaky..

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Dnes jsem místo mrkve dala mezi syrové brambory na kostičky nakrájený syrový celer. Pokud někomu celer nechutná, neocení - naopak, pokud někomu celer chutná - nemá to chybu

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tuhle mňamku u nás baštím jen já a vůbec mi to nevadí;-):-D:-DHlavně druhý den je moc dobroučká:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    hosta: Vidím a lepšíí!! Jo, máš pravdu:-(, v tomhle světle je to děs běs:-(

    Odpovědět

  • Klara Klara

    Já vždy robím zo surových zemiakov, majú celkom lepšiu chuť a sú šťavnatejšie, ovšem ja nemusím tam mať údené:-p:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Mám ráda z vařených i syrových brambor. Moje mami dělává ze syrových a já radši z vařených. Ale kombinace surovin dobrá a to podmáslí to pěkně zvláční;-):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Jana Remkova: Jani hlásím výměnu fota

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    hostičko, tak mne práve tú chuť v šupke varených zemiakov nič nenahradí, je neskutočná, do všetkých pokrmov, a keď varím zemiaky v šupke, tak polovicu zjem len tak, počas šúpania :-D:-D:-D Ale zapekám rôzne zemiaky aj surové a chutia mi, takže aj tvoj recept je výborný, až na tú mrkvu ( ale to je môj problém ;-) ). Máš bodisko ;-):-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Jana Remkova: no v tomhle světle se fotí děsně, pokud nerozmaže blesk, tak hneš rukou:-D - zbylo mi podmáslí z té tvé úžasné bábovky:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ujel ti foťák, co?:-)) Jak se daří, tak se daří. No, já sem tam ze syrových brambor dělávala, bylo to trochu rychlejší, ale zase se to déle peklo;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzské brambory s brokolicí brambory nářečím top recepty francouzské brambory francouzské brambory ze syrových brambor francouzské brambory top recepty brambory po francouzsky francouzské brambory francouzské brambory recept francouzske brambory z varenych brambor top recept na francouzke brambory ze syrových brambor kyta bes kosti recept top recepty z brambor francouzke brambory zo surovych recepty z brambor francouzské brambory s mrkví uzasne francouzské brambory podmáslí brambory recept na francouzské brambory ze syrovych brambor francouzske brambory s porkem jak udelat francouske brambory

Zapomněl/a jsem heslo