Francouzské brambory po našimu

hosta Kuchařka: hosta

Bramborová jídla 11 názorů

Suroviny

5 větších brambor
1 cibule menší
10 cm porku
1 mrkev
pár růžiček brokolice
1 kvalitní špekáček nebo klobása
česneková pasta
sůl
rozmarýn
sádlo
2 vejce
1/2 skleničky podmáslí
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory pokrájíme na plátky, v míse promícháme s cibulí pokrájenou nadrobno, pórkem na kroužky, mrkví krájenou škrabkou na plátky, růžičkami brokolice, špekáčkem na kostičky, česnekovou pastou a rozmarýnem.

  2. V pekáčku důkladně vymazaném sádlem pečeme asi hodinu přikryté.

  3. Do podmáslí zamícháme vajíčka, osolíme podle chuti, zalijeme brambory a dopékáme nepřikryté.

Poznámka

Vím, že tu je dost receptů na francouzské brambory, většina ale z vařených brambor, kdy chuť brambor se ztrácí.

Zapečení s podmáslovou zálivkou dá zajímavou pikantní nakyslou chuť

http://www.toprecepty.cz/recept/11997-cesnekova-pasta-nesterilovana-ii/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzské brambory po našimu

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Alena: nezměkly pokrájené na plátky a přikryté za hodinu pečení? Tak to se mi ještě nestalo - nějaké divné brambory, ne?

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Dobry den a ked son tie brambory.malo prevarila a trube za hodku nezmekli mam to vyhodit alebo mate neakej typ aby boli mekksie poprosim radu.
    Toto sa mi podarilo 1krat udelat ale inac mam vzdy fajn a dobre udelane francuzske zemiaky..

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Dnes jsem místo mrkve dala mezi syrové brambory na kostičky nakrájený syrový celer. Pokud někomu celer nechutná, neocení - naopak, pokud někomu celer chutná - nemá to chybu

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tuhle mňamku u nás baštím jen já a vůbec mi to nevadí;-):-D:-DHlavně druhý den je moc dobroučká:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    hosta: Vidím a lepšíí!! Jo, máš pravdu:-(, v tomhle světle je to děs běs:-(

    Odpovědět

  • Klara Klara

    Já vždy robím zo surových zemiakov, majú celkom lepšiu chuť a sú šťavnatejšie, ovšem ja nemusím tam mať údené:-p:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Mám ráda z vařených i syrových brambor. Moje mami dělává ze syrových a já radši z vařených. Ale kombinace surovin dobrá a to podmáslí to pěkně zvláční;-):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Jana Remkova: Jani hlásím výměnu fota

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    hostičko, tak mne práve tú chuť v šupke varených zemiakov nič nenahradí, je neskutočná, do všetkých pokrmov, a keď varím zemiaky v šupke, tak polovicu zjem len tak, počas šúpania :-D:-D:-D Ale zapekám rôzne zemiaky aj surové a chutia mi, takže aj tvoj recept je výborný, až na tú mrkvu ( ale to je môj problém ;-) ). Máš bodisko ;-):-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Jana Remkova: no v tomhle světle se fotí děsně, pokud nerozmaže blesk, tak hneš rukou:-D - zbylo mi podmáslí z té tvé úžasné bábovky:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ujel ti foťák, co?:-)) Jak se daří, tak se daří. No, já sem tam ze syrových brambor dělávala, bylo to trochu rychlejší, ale zase se to déle peklo;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzské brambory s brokolicí brambory nářečím francuske brambory top recepty francouzské brambory francouzské brambory ze syrových brambor francouzské brambory top recepty francouzské brambory podmáslí brambory po francouzsky francouzské brambory francouzské brambory recept francouzske brambory z varenych brambor top recept na francouzke brambory ze syrových brambor kyta bes kosti recept francouzské ze syrových brambor francouzske brambory - recept francouzské brambory bez zapeceni francouzske brambory ze syrových brambor videorecept top recepty z brambor francouzke brambory zo surovych recepty z brambor

Zapomněl/a jsem heslo