Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelníček Lady Gaga: Popová hvězda si k snídani dává dvě vejce, miluje kokosovou vodu a boloňskou omáčku s růžovým vínem
Zdroj: Wikimedia Commons, Carlos M. Vazquez II – 210120-D-WD757-1720, CC BY 2.0

O člověku hodně napoví, co rád jí. Víte, co má běžně na talíři jedna z nejúspěšnějších zpěvaček světa Lady Gaga? Hvězda světových pódií a filmu Zrodila se hvězda má skromné stravovací nároky a na turné ráda ochutnává místní kuchyni. Italské kořeny ale v jídle nezapře. Vždyť její otec v New Yorku provozuje italskou restauraci!

Boj s bulimií vyhrála

Lady Gaga, pochází z New Yorku. A jak napovídá její skutečné jméno Stefani Joanne Angelina Germanotta, rodiče mají italský původ. Ačkoli otec Joe Germanotta se věnoval podnikání v oblast internetu, dnes provozuje na Manhattanu restauraci Joanne Trattoria a italské jídlo ho tedy živí.

Jeho dcera ovšem po nějakou dobu bojovala s poruchou příjmu potravy, konkrétně s bulimií. Zpočátku neunesla obrovský nápor na psychiku, který přinesla rostoucí popularita. 

Ráda ochutnává místní speciality

Dnes už ale Lady Gaga žije zdravě, spolupracuje s fitness trenéry a jídlo si užívá. Na sociálních sítích pak ráda ukazuje, jak vaří.

Osobní šéfkuchař a zároveň její blízký celoživotní přítel Bo O'Connor v rozhovoru pro Women's Health prozradil některé ze zpěvaččiných jídelních preferencí (a překvapivě skromných) stravovacích návyků. Bo O'Connor o ní říká, že je dobrodružný jedlík“, protože během turné s chutí povečeří jídla z různých regionálních nebo světových kuchyní v závislosti na tom, kde se právě nachází.

A co má Lady Gaga na talíři?

K snídani jí stačí dvě vejce nebo bílky, k nim různá zelenina. To doplní řeckým jogurtem s ovocem a granolou. Když má po ránu náladu na něco sladkého, O'Connor jí obvykle připraví francouzský toast z celozrnného chleba – „poloviční jídlo“, jak tomu říká. Gaga obvykle preferuje celozrnné pečivo.

K svačině slavná zpěvačka sáhne po celozrnných preclících, krekrech, rýžových lupíncích, zdravých tyčinkách či oříšcích. Miluje také hořkou čokoládu a mandlové máslo – to když na ni přijde „mlsná“ a dostane nepřekonatelnou chuť na sladké.

Trochu vydatnější saláty

Obědy jsou pro Lady Gaga často ve znamení salátů. Samotné zelené lupeny hlávkového salátu v kombinaci jen s další zeleninou ji ale moc neuspokojí. Podle šéfkuchaře dává přesnost vydatnější stravě, proto má v salátech i další ingredience, například kousky libového masa či ryby nebo vařená vejce. 

To zapíjí zeleným čajem nebo vodou. K uhasení žízně volí i kokosovou vodu a čerstvě vylisované zeleninové a ovocné šťávy.

„Když se necítí úplně dobře nebo je vyčerpaná, uvařím jí horký nápoj s čerstvou kurkumou, čerstvým zázvorem a citronovou trávou,“ řekl O'Connor.

Viva Italia!

Večer většinou zůstává věrná svým italským kořenům a nikdy neřekne ne talíři těstovin se zeleninou a grilovanými krevetami nebo s boloňskou omáčkou. V této souvislosti se také zapojila na sociálních sítích do diskuse o tom, jaké víno se má přidávat do boloňské omáčky. Ačkoli většinu lidí okamžitě napadne červené, někteří kuchaři nedají dopustit ani na bílé. Lady Gaga na svůj Instagram napsala: „Dala jsem si do boloňky rosé.“ 

Jestli tomu tak opravdu je, nebo si chtěla jen zachovat přízeň fanoušků na obou frontách, to ví jen ona.

Náš tip: Špagety s výbornou boloňskou omáčkou si můžete připravit podle našeho vidoreceptu.

Zdroje informací:

mashed.com: What Lady Gaga Really Eats, According To Her Personal Chef

thelist.com: This Is What Lady Gaga Eats In A Day

womenshealthmag.com: Here’s What Lady Gaga Eats In A Day, According To Her Personal Chef

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více