Kýta na zázvoru

spagetka Kuchařka: spagetka

Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

asi 1 kg kýty v celku
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce kmínu
1 lžička zázvoru
pepř
sůl
nové koření mleté
asi 1/2 strouhaného muškátového oříšku
3 stroužky česneku
20 dkg sádla
hladká mouka dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátý tuk dáme papriku, pepř, zázvor, nové koření, rozetřený česnek – malinko rozvoníme a promícháme na kašičku.

  2. Pak s ní potřeme maso ze všech stran.

  3. Vložíme do pekáčku, osolíme a pokmínujeme. Podlejeme malinko horkou vodou, lze i vývarem – pozor na sůl.

  4. Pečeme při 200°C, občas otočíme a poléváme výpekem. Pečte do změknutí – podle trouby cca 1 hod.

  5. Pokud se nám zdá šťáva řídká, je třeba ji zahustit třeba moukou – ale pak ji musíme ještě povařit. Není ale dobré, aby šťáva byla moc hustá.

  6. Maso nakrájíme na plátky a necháme při vypnuté troubě dojít cca 15-20 minut. Příloha – bramborové nebo houskové knedlíky, nebo dle chutě.

Poznámka

Podle mé zkušenosti je lépe tu š´távu nezahustit, nechat, jak vyjde při pečení

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kýta na zázvoru

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Díky za hodnocení a hlavně Martě za krásné foto:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    :-p;-):-*:yes:...+1

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Holky, jsem ráda, že se vám fotky líbí :-8. No, že mě fakt nenapadlo to maso prošpikovat :-S. Příště...:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Já zázvor používám docela často, určitě udělám. Jen bych asi tu kýtu prošpikovala.:-8 Marto, krásné fotky:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Teda, to jsou báječné fotky...:-p Jak zázvor příliš nepoužívám, tak tohle bych nejraději hned vyzkoušela!

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Jó Jani, nebyl čas :-)), dětičky tropily jeden průšvih za druhým, to byl den :-S:-D. Až teď jsem si všimla, že jsem zapomněla na nové koření :-8, muškátového oříšku jsem dala jen špetinku, na mě je dost aromatický, kmínu jsem měla poslední půlžičku (hlavně že jsem včera byla na velkém nákupu :-/), tak jsem maso ještě poprášila alespoň mletým kmínem, česnek byl úžasnej :-p. Šťáva byla dobrá, ale příště bych rozhodně pekla trošku tučnější, šťavnatější maso ;-), ale i tak se těším zítřejší zbytky :-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak lítám z kýty na zázvoru na kýtu pod peřinou a říkám si, kde přibyde to foto?:-)):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Fotka bude,neboj

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tak toto davam ihned do oblubenych ....a mozno hned v nedelu aj upeciem..ostal mi zazvor, tak ho aspon vyuzijem...uz sa na na to tesim. vdaka.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    A kde máš fotku?Hned bych vyzkušela!Mńam!:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové maso na zázvoru vepřové na zázvoru vepřová kýta na zázvoru jak prošpikovat maso recepty z kýty vepřové maso se zázvorem vepřové maso zázvor maso na zázvoru recepty zázvor zázvor recepty zázvor recepty ze zázvoru kýta vepřové maso na zázvoru- recept recepty vepřové na zázvoru vepřové na zázvoru recept recepty kýta recepty s kyty na zázvoru veprova kyta recept

Zapomněl/a jsem heslo