Králík Virginia

nofrona Kuchařka:

Doba přípravy: 2hod. PT2H00M Jiné maso 19 názorů

510

Suroviny

1 králík
1/2 l zeleninového vývaru
2 cibule
sádlo
Zásmažka:
50 g sádla
hl. mouka
Marináda:
100 ml oleje
200 ml bílého vína
2-3 pl koření Virginia
řapíkatý celer
paličku česneku (na plátky)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka si umyjeme, naporcujeme a nejlépe den předem naložíme do marinády.

  2. Na větší pánev si dáme 2 lžíce sádla a na něm zlehka osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme kousky králíka a opečeme z obou stran. Pak přilejeme marinádu a pod poklicí pozvolna dusíme dusíme.

  3. Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla.

  4. Vše, co zbylo rozmixujeme, přidáme vývar.

  5. Zahustíme zásmažkou a povaříme.

  6. Dle potřeby dosolíme.

Poznámka

Může se přecedit, není nutno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík Virginia

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    to jsem tady nebyla, pěkný receptík,ukládám:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    rebeka:
    Jana Remkova:
    Holky díky:-8:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova: myslíš:-?:-8 a Markét mi udělala tímto receptem nebe v huběnce:-p:-p:-8:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    rebi, určitě jsi neudělala nofroně ostudu!!! krásné foto, super králíček:-p

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    rebeka::-KNadi díky, jsem ráda, že chutnalo:-), fotečky máš jako vždy luxusní:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nofrona: měla jsi pravdu:-8 králík v této úpravě je naprosto dokonalý:yes::yes::-p:-p s malými úpravami.. otevřené bylo červené... šup tam s ním:-D miláček se obával, aby ten králík nebyl echt dietní:-D, tak jsem k cibulce přidala domácí uzenou, voňavou slaninu:-p ani jsem nezahušťovala a mixovala jen halabala, takže sosík má takový rustikální zjev:-D
    výborný oběd, všichni si chrochtali a teď je nám blaze:-*:yes:
    díky za výborný recept:yes::yes: můžu jen doporučit:-K:yes:
    P.S. jako příloha byly ňoky:-D a měla jsem hřbetní filátka, z těch jsem udělala špízy se sušenými rajčaty a slaninou.. výborné:yes::-p

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    rebeka::-Sjak nějk:-?:-? No báječně:-!:-!:-D:-D:-D:-D
    Už se těším na fotky;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nofrona: jasné.. udělám si sama:-D:-D:-D:yes::yes: tak nějak přibližně;-) nějak to dopadne:yes: díky:-K:-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    rebeka:Ahojíček:-K, složení toho koření je níž v komentářích;-), je drcené a dej ho míň, stačí 2pl a celer jsem dala na kousky do marinádky a pak šupky k masu, jasnačka celej:-D:-D:-D. Koření je nafoceno a vzorek pošlu po Áji se seznamem, ať máš co číst, nebo mailem. Ten seznam:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Markét, jdu na to.. jenom mám malý problém:-8:-D:-D nemám to koření.. čím ho můžu nahradit a potom.. ten řapík přidáváš kdy.. v jaké fázi:-?:-D:-D a kolik ho:-?:-? celý svazek:-?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    úžasně hezký ušák;-):-):yes::yes:;-):-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)vypadá to pěkně šťavnatě:yes::yes:+8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    nofrona: moc děkuji za foto toho koření;-)

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo