Řezy s pomerančovým krémem

jahoda Kuchařka: jahoda

plech 30x40cm Moučníky , Řezy 27 názorů

Suroviny

4 vejce
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
100 g hladké mouky
rovná lžička prášku do pečiva
50 g mletého máku (nebo ořechů) nebo lze vynechat ale potom přidat 50g hl.mouky
1 lžíce kakaa
Pomerančový krém
1 sáček vanilkového pudingu zastudena (Dr.Oetker)
1 lžíce moučkového cukru
300 ml pomerančové šťávy dužnina (asi 2 velké pomeranče)
1 šlehačka (rostlinná Rama Cremefine nebo 40% šlehačka ke šlehání)
Čokopoleva
100 g hořké čokolády
2 lžíce oleje
Marmeláda (nemusí být výrazná, má převládat chuť pomeranče..)
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Piškot:
    Nejdříve si vyšleháme bílky na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme po částech horkou vodu a olej a vždy prošleháváme. Chvíli vše šleháme, až nám trochu pěna nabude. Teď již lehce do pěny přimícháme sníh, mák nebo ořechy a prosetou mouku s práškem do pečiva a kakaem.

  2. Piškot rozetřeme na pečící papír – plech 30x40cm, bude tenká vrstva, ale nevadí, pečením nabude (piškot je po upečení cca 1,5 cm vysoký, kdo chce vyšší, přidá úměrně surovin nebo upeče svůj osvědčený piškot). Pečeme při 170°C, trvá to jen pár minut, nevysušit!

  3. Vychladlý piškot rozřízneme na 2 poloviny (na šířku, nebo délku – je to jedno).

  4. Krém:
    Z pomerančů vymačkáme šťávu a lžičkou vybereme i dužninu (já jsem ji vyškrábala přímo na ručním odšťavovači). Do vyšší misky s pomerančovou šťávou za stálého šlehání ručním mixérem postupně přisypáváme po částech pudinkový prášek, až vznikne tužší pudink. Potom lehce vmícháme vyšlehanou šlehačku s cukrem. Cukr klidně můžete smíchat s pudinkem.

  5. Oba dva díly piškotu pokapeme šťávou, vymačkanou ze zbytků pomerančů a spojíme pomerančovým šlehačkovým krémem. Horní část potřeme marmeládou – stačí jen srovnat povrch piškotu a rozetřeme čokopolevu.

  6. Čokopoleva: čokoládu rozpustíme v misce ponořené do horké vody a vmícháme olej.

Poznámka

Ráda peču s tímto odlehčeným krémem, kdy nádherně vynikne čerstvé ovoce, viz tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/13752-coko-moucnik..., tak tentokráte to bylo s čerstvým pomerančem a bez zakysanky.

Krém krásně voní i chutná, žádná "umělina"

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 542 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy s pomerančovým krémem

  • Petunka Petunka

    Pekl jste někdo v dortové formě ??

    Odpovědět

  • Renáta Renáta(neregistrovaná)

    Já místo pomerančů jsem rozmixovala malou plechovku mandarinek, která má obsah 314 ml a bylo to taktéž skvělé.:-p

    Odpovědět

  • ariva ariva(neregistrovaná)

    nevím, kde se stala chyba, ale pokoušela jsem je péct 2x, a ani jednou se mi piškot nepovedl, takže do fáze krému jsem se ani nedostala.. už je rozhodně nikdy dělat nebudu! :no:

    Odpovědět

  • lenina lenina

    Recept se mi moc líbil. Udělala jsem jako roládu. Dovolila jsem si přidat foto. Poznatek jedna. Do rolády je toho krému hrozně moc. Poznatek číslo dvě. Tento piškot není vhodný na roládu. Praskl mi. A vůbec mi těsto přijde takové divné. Musela jsem přidat trochu mléka, aby šlo těsto před přidáním sněhu trochu zamíchat. Upečené je takové tuhé, není drclé, ale není krásně nadýchané. Na můj vkus je v receptu moc různých chutí. Příště buď jen mák, nebo jen kakao. Krém je ovšem vynikající. Osvěžující a lehký.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Trochu jsem inspirovala a připravila na bázi tohoto receptu dort, se kterým jsem také sklidila na návštěvě velký úspěch, a dokonce mi ho vyfotili! Krém je opravdu úžasný, lehký. Kdysi jsem dělávala plněné pomeranče, kde se vařil krém z pomerančové šťávy a dřeně, žloutků, cukru a želatiny, která nebyla tehdy prakticky k sehnání. Studený krém se pak také smíchal se šlehačkou. Bylo to strašně pracné a někdy želatina nezafungovala a krém neztuhl. Tenhle nápad s Olé pudinkem je opravdu skvělý a rychlý. Takže srdečné díky za nápad. :yes:

    Odpovědět

  • Evča Evča(neregistrovaná)

    vyzkoušela jsem minulý týden na oslavě tyto řezy a sklidily velký úspěch,jen se po nich zaprášilo:-D je to mňamka,navíc rychlé.doporučuji:yes::yes:

    Odpovědět

  • holky05 holky05

    Musím doporučit tuto dobrotu a přidávám foto.

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    jahoda: Přesně jak říkáte - mazlit - všechno chce své, za pomerančový krém dík, při nejbližší příležitosti vyzkouším.:-K

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    nunak:Takovéto "buchty" dělám tak že ušlehám žloutky s cukrem pak olejem a nakonec po částech, ne najednou mouku s práškem a dobře vyšlehaným sněhem z bílků,ještě se mi nestalo že by se něco nepovedlo ;-)

    Odpovědět

  • darklady darklady

    Vypadá luxusne :-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(neregistrovaná)

    Zdenka1: zase jiná varianta, jiná chuť - ale vypadá to suprovně:-p;-)
    Díky za fotku, mám radost:-8:-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Receptík jsem mírně upravila, vynechala jsem kakao, puding jsem použila kokosový, polevu bílou. Ovšem ten pomerančový krém, tak ten je přímo luxusní:-p:-p:-p. Přidávám foto a zasloužený bod:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    nunak: bohužel s Tebou nemohu souhlasit, osvědčilo se mi právě nejdříve zamíchat zlehka sníh a potom teprve samozřejmě po částech mouku se zbývajícími sypkými surovinami.
    Musíš se s tím těstem tak nějak "mazlit":-*, jen obracet vařečkou nebo stěrkou těsto, až je mouka pěkně promíchaná s ostatními surovinami:-8
    Žádné hrudky se takto nemohou udělat, právě naopak, když přidám nejdříve mouku, je mnohem větší pravděpodobnost, že hrudky budou (sněhem je již nerozmícháš).

    Nic neklesne a směs je pěkně nadýchaná.
    Je to možná Tvoje zkušenost, já Ti ji neberu. I Tvůj uvedený postup je na Topkách v některých receptech.
    Způsobů, jak udělat stejný piškot je několik, např. šlehat celá vejce do pěny, to ale trvá trochu déle a potom do této směsi zamíchat - opět zlehka zbýv.sypké suroviny.
    Jde o to, co pro Tebe znamená "zlehka", nemůžeš samozřejmě sníh zašlehat mixerem, nebo 5min. zamíchávat do těsta.

    Já prodávám pouze recepty, co mě nezklamou a vzhledem k tomu, že nejsem žádný profík, tak vím, že se musí povést i ostatním.

    Takže závěr: stojím si za tím, že tento postup blbost není:-*

    Čauky nunak, někde se asi stala chyba při přípravě, možná sníh nebyl šlehaný dotuha?;-(;-)

    Odpovědět

  • nunak nunak(neregistrovaný)

    Postup je k tomu, aby se ingredience přidávali postupně, např. věta - Teď již lehce do pěny přimícháme sníh, mák nebo ořechy a prosetou mouku s práškem do pečiva a kakaem. - je absolutní blbost. když přidám sníh a až pak mouku, tak se vám udělají hrudky v těstě, které se sice dají rozmíchat, ale naopak sníh pak jako by tam nebyl, poté jsem musel ještě zalít mlíkem , abych to mohl alespoň rozetřít na plech :-)http://www.toprecepty.cz/recept/30379-rezy-s-pomer...

    Odpovědět

  • plotna plotna

    Hned bych si dala.:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pomerančový krém řezy na plech nejnovější recepty řezy na plech z krémem řezy s krémem řezy na plech s krémem piškotové řezy s krémem buchta s pomerančovým krémem pomerancovy krem do dortu dort s pomerančovým krémem řezy na plech s kremy luxusní ovocné řezy s krémem pomerančové řezy rostlinná šlehačka rama pomerancovy rez pomerančový krem dortovy dýňové řezy s želatinou recept na pomerančový krem pomerančové řezy, moučník čokoládový dort s pomerančovým krémem pomerančový krém recept

Zapomněl/a jsem heslo