

Škvarkovka lehce pikantní
Suroviny
- 250 g škvarků
- 2 menší brambory uvařené den předem
- 2 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce kremžské hořčice
- necelá lžíce francouzské hořčice
- lžička nasekaných kaparů
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- špetka chilli
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a na sádle osmažíme dozlatova. Necháme trochu zchladnout. Mezitím ponorným mixérem rozmixujeme dohladka škvarky, brambory, hořčice a česnek.
Přidáme kapary, sůl, pepř a smaženou cibuli. Všechno promícháme, kdo chce hladkou, promixuje to. Kdo má rád kousky, už jen promíchá.
Pomazánku dochutíme. Kdo má rád, přidá chilli a necháme ji uležet a vychladit. Podáváme s různým pečivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Škvarkovka lehce pikantní
-
Zdenka1: Zdeničko moc Ti děkuji..
-
Škvarkovou pomazánku dělám, ale trochu jinak. Musím přiznat, že Tvůj recept mi chutná víc, tak u něj už zůstanu.
-
Hmmmmm, teda to bude dobrota, máme škvarkovku rádi. Jenda kolegyně z práce ji také dělala ( recept má po mamince ). Škvarky rozmixuje s lečem a přidá chilli a vše ostatní podle chuti. Byla vynikající.
-
Super jako vždy, jdu na to.
-
Mnaaaam uz sa minuli oskvarky,ale urcite spravim znova a urobim oskvarkovu pomazanku podla teba
-
I já cpu smaženou cibulku snad do všeho, máme ji moc rádi a i ve škvarkové nesmí chybět. Máš to krásné Miládko a děláš mně chutě
-
hosta: Máš pravdu. Taky ji cpu všude, ale když už tam je to sádlo, tak jsem ji přismáhla...
-
Osmažená cibule ve škvarcích nemá chybu. Zjednodušuji si život tou ikeáckou