Gulášový základ s chutí znojemské omáčky

Suroviny

2 větší cibule
1 rajský protlak nebo rajská šťáva
2 stroužky utřeného česneku se solí
majoránka
sádlo
zeleninový vývar nebo bujon
polovina okapané sterilované zeleniny "Moravanka "
(maso podle každého)

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou cibuli restujeme na sádle dozlatova, přidáme rajský protlak, pepř, prolisovaný česnek se solí, čerstvou nadrcenou majoránku a zalijeme zeleninovým vývarem. Dusíme. Přidáme polovinu sklenky sterilované zeleniny "Moravanka"a necháme probublat.

  2. Podle potřeby zahustíme solamylem nebo moukou a dál povaříme (cca12 minut). Dochutíme podle chuti.
    Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Omáčka se dá připravit i bez masa a dá se dochutit dál i na jiné různé způsoby.

Komentáře k receptu Gulášový základ s chutí znojemské omáčky

Tématické fráze: omáčka z moravanky znojemská omáčka videorecept základ na omáčku znojemský omacka znojemská omáčka z moravanky znojemská polévka základ pro na omáčku znojemska omacka znojemská omáčka recept znojemského omáčka co přidat do záklau omáčky základ na znojemskou moravanka omacka základ pro omáčky zaklad na znojemskou omacku recepty na omáčku z moravanky gulasovy vývar znojemské omáčky omáčky s vepřovým masem znojemská omáčka videorecept