Vepřoví vrabci

Barborka 2 Kuchařka: Barborka 2

Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

600 g vepřové plece
30 g sádla
1 cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky
česnek
sůl
pepř
kmín
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyndáme a na zbytku osmažíme cibuli, přidáme protlak, česnek a trochu vody.

  2. Přivedeme k varu, vrátíme maso a vložíme ho do trouby. Pečeme na 200 °C, dokud není měkké. Poté ho vyndáme. Šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme a vložíme maso zpět.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřoví vrabci

  • casino casino

    Eja57: "...levý dolní roh není zrovna reklama na šťávu..."
    Aha..., asi mají recht:yes: Ono to vypadá jako nedostatečně (ba přímo blbě) rozmíchané, že 8-(
    ***
    "Šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme..."
    Např. Zelí po česku" taky zaprašuji:yes: ale sypat mouku do HORKÉ šťávy:-O to už se musí umět, že;-)
    Tady je spolehlivější použití zátřepky (jako na Zelí po moravsku) :yes:

    Odpovědět

  • Barborka 2 Barborka 2(autorka receptu)

    Eja57: Bohužel vyfocené a servírované to nemám. Už jsme vše snědli. Až buď vařit příště pokusím se nezapomenout a vyfotit.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: i oni asi ráčejí seznat, že levý dolní roh není zrovna reklama na šťávu k vrabčákům ( proto taky oslovuji autorku, jestli by nebyla fotečka už na talíři...)....kromě neprovaření se nabízí samozřejmě poměr výpek/voda/mouka...to mají recht

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Barborko, fotka naservírovaného jídla by nebyla???;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Eja57: .... a provařených! :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    "1 lžíce hladké mouky" vs. "trochu vody"
    Eja57:
    No, jestli z fotečky (při neznámém poměru obou složek) ráčejí seznat zda provařeno či nikolivěk, pak smekám ;-):-):-D:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Barborka 2: :-O když je to samozřejmé, proč to není napsáno v receptu? Ne každý zvládá vaření a pak se řídí jen tím, co recept radí.

    Odpovědět

  • Barborka 2 Barborka 2(autorka receptu)

    cathleen: Samozřejmě že provařím aby šťáva zhoustla.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    cathleen: někdy žádná fotka je lépe - podle fotky to asi dál provařeno není....navíc vrabců je tady plné hejno....

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Barborko, zaprášíš to moukou, vložíš maso zpátky a - :-? Dál neprovařuješ?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo