Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Bílé fazole s klobásou

Bílé fazole s klobásou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Bílé fazole s uzeninou je tradiční španělský pokrm. Je to jídlo velmi jednoduché, kde se chutě fazolí a koření nádherně propojí, doplní je opečená klobása a výsledek na…

lenka

40 min

Šumajstr podle mojí maminky

Šumajstr podle mojí maminky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Uzené kosti uvaříme do měkka, maso obereme, nakrájíme a dáme do mísy.Uvaříme i fazole, které jsme den předem namočili ve vodě. Nesolíme. Uvařené přidáme k masu.Taktéž…

nofrona

70 min

Honzovy vdolky

Honzovy vdolky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Smažené vdolečky provoní sladkou vůní nejen kuchyni. Rozhodně přiláká mlsouny domů. Snadné kynuté těsto můžeme zadělat ručně nebo s pomocí robota. Po usmažení je zdobíme…

cathleen

70 min

Špecle se slaninou

Špecle se slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Špecle se slaninou, nivou a smaženou cibulkou, zapečené s rozšlehanými vejci a smetanou, jsou výborným obědem i večeří z jednoho pekáčku. Slaná chuť nivy hraje v tomto…

Ivana41

40 min

Brambory s hlávkovým zelím

Brambory s hlávkovým zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zelí = hlávkovú kapustu nakrájame na rezance a dáme variť s korením do osolenej vody (len aby bola prikrytá). Očistené zemiaky dáme variť s rascou do osolenej vody.Keď…

Můj tradiční guláš s paprikou

Můj tradiční guláš s paprikou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Cibuli nejdříve oloupeme a pokrájíme. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, v něm osmahneme cibuli, přidáme maso, mletou sladkou a pálivou papriku a vše krátce osmahneme…

MiskaM

140 min

Rychlé škvarkové placky

Rychlé škvarkové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Do misky dáme mouku, prášek do pečiva, uděláme důlek a do něho nasypeme posekané škvarky, vlijeme rozpuštěné sádlo, rozmíchané vejce, sůl a mléko. Pozvolna vše vmícháme…

Gregusa

65 min

Uzené maso po horňansku

Uzené maso po horňansku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Tato lahodná specialita kombinuje šťavnaté uzené s bramborovým základem a jemnými tóny zelí. Jednoduché, ale přitom vydatné jídlo, si získá každého milovníka české a…

RubyRom

120 min

Fazolová polévka "na kyselo"

Fazolová polévka "na kyselo"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do vody nalejeme nálev z oboch konzerv, pridáme pokrájané zemiaky, posolíme, pridáme 3-4 lístky bobkového listu a necháme zovrieť. Ke´d polievka začne vrieť pridáme oba…

yossi

35 min

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kuře vykostíme, ostrým nožem upravíme do plátu, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti a mezi dvěma mikrotenovými úřezy naklepeme. V ledničce necháme do druhého dne uležet…

Moravské "müsli"

Moravské "müsli"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Škvarky jsou nedílnou součástí zabíjačkových specialit. Jsou takovým naším českým pochoutkovým klenotem. Tak neváhejte a připravte si toto, jak se říká, moravské müsli,…

Bramborové halušky s houbami

Bramborové halušky s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Když se řeknou halušky, každý si představí slovenské národní jídlo v kolibě. Vy si je však můžete v trošku jiné variantě připravit doma. Bramborové těsto, vysmažená…

mysulka

50 min

Znojemský guláš

Znojemský guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách, osolíme a mírně podlité…

Kuřecí stehna  à la kachna

Kuřecí stehna à la kachna

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Stehna posolíme, vydatně pokmínujeme a vložíme do pekáče, ve kterém jsou rozpuštěné 2-3 lžíce sádla, podlijeme černým pivem a pozvolna pečeme dozlatova. Jako příloha…

Lepenec   Retro

Lepenec Retro

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Brambory se uvaří do měkka, oloupají a pomačkají. Pak se promíchají s vařeným kyselým zelím. Podle chuti se přisolí a dobře se omastí sádlem nebo škvarky. Na talíři se…

Lázeňské rohlíky

Lázeňské rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ze 100 g vlažné vody, medu (sladěnky), droždí a 130 g mouky umícháme kvásek omládek a necháme ho 45-60 minut kynout.K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme…

1 27 28 29 30 31 175

Naposledy jste si prohlédli