Babiččiny mrkvánky

Bibinka Kuchařka:

Sladká jídla 6 názorů

55

Suroviny

těsto:
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
100 g másla
1 lžíce sádla
100 g krystalového cukru
50 g droždí
2 vejce rozdělit na žloutky a bílky
40 celých nebo mletých fenyklů (20ks do těsta + 20 ks do náplně)
mléko
sůl
náplň:
500 g mrkve
150 g cukru
1 vanilkový cukr
100 g másla
1 bílek
150 g máku na posyp
100 g moučkového cukru
sezamová semínka na posyp
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky, cukr, podle potřeby mléko, rozpuštěný a vychladlý tuk, sůl a fenykl. Těsto zpracujeme a necháme kynout.

  2. Nastrouhanou mrkev promícháme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem a fenyklem, vše podusíme na másle a necháme vychladnout.

  3. Z těsta pak tvarujeme menší bochánky, naplníme je směsí a zabalíme podobně, jako buchty. Potřeme druhým bílkem co nám zbyl a posypeme mákem, sezamovými semínky a pečeme dozlatova na 180°C.

Poznámka

Kdesi je pečou ve velikém množství na poutě a hody, jsou oblíbené.

Zdroj: mám napsaný od zákaznice z Polné

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Babiččiny mrkvánky

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Zná někdo náplň z mrve a máku?Dělala je moje babička a buchty byly vynikající.www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    zoruna (neregistrovaný/á) - první bílek skončil asi v mrkvové náplni? :-?

    Odpovědět

  • zoruna zoruna(neregistrovaná)

    Zdravím, já zas nevím, kde skončil ten první bílek:-?

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Moc dobrý.Všem chutnaly.Dávám bodík a fotečky.:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Gabi, těch fenyklů je tam napsáno 40, tak jsem Ti ještě dopsala 20+20 do každého z dílů;-);-) a mák se do nádivky už nedává, je na posypání mrkvánků, než se vloží do trouby.

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    V ingrediencích do náplně chybí množství fenyklu. Ten mák se pak přimíchá k mrkvi, nebo se dělá maková náplň samostatně?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: buchty recepty s obrázky mrkvánek recept babiččíny buchty mrkvánky bez cukru buchty recepty pečené mrkvánky recept mrkvova nadivka do buchet babiččiny kynuté buchty kynuté buchty s mákem mrkvánky s mákem babiččiny makové buchty babiciny repanky sladké recepty s obrázky buchty s mákem a mrkví babiččiny recepty pečené mrkvánky buchta z mrkve mrkvová nadívka mrkev s makem makova nadivka s mrkvi

Zapomněl/a jsem heslo