Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Hodolanská omáčka mojí babičky

Hodolanská omáčka mojí babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mezi olomoucké speciality nepatří jen tvarůžky. Ochutnejte tuto sladkokyselou mléčnou omáčku podávanou s vařenými bramborami, opečenými buřty, vařenými vejci a…

RubyRom

70 min

Znojemská vepřová játra

Znojemská vepřová játra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, omytá játra na větší kousky.Na sádle vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po zezlátnutí přihodíme česnek, kmín, bobkový list…

mika59

35 min

Křehký řízek z kuřecích prsou

Křehký řízek z kuřecích prsou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vychutnejte si neodolatelný křehký kuřecí řízek, naložený v kombinaci hořčice, česneku a jogurtu, spojující jemné aroma s bohatou chutí. Ideální je doplnit tento křupavý…

mika59

35 min

Topinky s pikantní fazolovou směsí

Topinky s pikantní fazolovou směsí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Křupavá topinka s pikantní směsí zasypaná strouhaným sýrem je oblíbeným pohoštěním například k pivu. Připravit ji můžeme i bez masa - to nahradíme fazolemi. Pikantní…

Eliza

30 min

Škvařené sádlo z mikrovlnky

Škvařené sádlo z mikrovlnky

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Čerstvé domácí škvarky z mikrovlnky jsou vynikající teplé a osolené jako pochoutka s chlebem. Absolutně jednoduchý recept na výrobu škvarků a sádla - bez míchání, bez…

Lump01

40 min

Karbanátky z hub

Karbanátky z hub

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Smažené a na povrchu křupavé karbanátky můžete připravit i bez masa. Místo něj stačí použít směs hub, díky kterým budou dobře chutnat i krásně vonět. Pokud jste si z…

RubyRom

60 min

Guláš z bůčku, piva a rajčat

Guláš z bůčku, piva a rajčat

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva.…

mika59

100 min

Polévka z „máslových” fazolí

Polévka z „máslových” fazolí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Talíř polévky s fazolemi a klobásou hravě nahradí plnohodnotný oběd a může být i sytou „chlapáckou” večeří. Stačí den předem namočit fazole a druhý den věnovat pár minut…

zuzi777a

60 min

Vepřová omáčka z bůčku

Vepřová omáčka z bůčku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tato omáčka je chutnou variací tradičního českého pokrmu. Spojení šťavnatého vepřového bůčku s čerstvou cuketou a sladkými rajčaty vytváří chuťovou kombinaci, která…

Ota34

60 min

Škvarkové pagáče trochu jinak

Škvarkové pagáče trochu jinak

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Škvarkové pagáče jsou křehké a voňavé slané pečivo, které je tradiční pochoutkou slovenské a maďarské kuchyně. Jemné vrstvy těsta proložené křupavými škvarky dokonale…

magdalenka

45 min

Fazolová polévka a široké nudle

Fazolová polévka a široké nudle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vychutnejte si syté podzimní jídlo z fazolí. Jedná se sice o polévku, ale může nahradit směle celý oběd. Přidaná zelenina a široké domácí nudle dodají chuť i zajímavou…

cathleen

80 min

Štola s tvarohem

Štola s tvarohem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Tvarohová štola chutná nejlépe hustě zasypaná moučkovým cukrem. Tato štola je plná kandovaného ovoce, ořechů a rozinek a vydrží vláčná opravdu dlouho, můžete ji tak před…

Petonka

65 min

Kapr podle pánů z Rožmberka

Kapr podle pánů z Rožmberka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a…

Eliza

30 min

Sváteční sádlové rohlíčky

Sváteční sádlové rohlíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Sváteční sádlové rohlíčky jsou tradiční cukroví, které se doslova rozpouští na jazyku. Toto cukroví je symbolem staročeských Vánoc, kdy jednoduché ingredience vytvářely…

Handour

75 min

Zelné šlíšky

Zelné šlíšky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nenáročné a rychlé jídlo, které zasytí, uvítá snad každý z nás. A taková jídla znaly už naši předkové. Zdravé bílé zelí proměníme ve šlíšky a zapečeme je s osmaženou…

hosta

60 min

1 76 77 78 79 80 176

Naposledy jste si prohlédli