

Slovinský guláš
Suroviny 4 porce
- 400 g zadního hovězího masa
- 400 g vepřové plece
- 500 g cibule
- 1 kg brambor
- 1 palice česneku
- 1 bobkový list
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- kmín
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sádla
Postup přípravy receptu
Na sádle osmahneme proužky cibule do hněda a přidáme na kostky nakrájené maso.
Maso opečeme a až se zatáhne, tak jej osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme sladkou paprikou. Přidáme rajský protlak, bobkový list a rozetřený česnek.n
Podlijeme asi 2 dcl vody a dusíme.
Když je maso skoro měkké, přidáme oloupané a nakrájené brambory. Dusíme do měkka.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem si před lety vystřihla z nějakého časopisu a realizovala jej až tento víkend. Určitě zase někdy zopakuji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slovinský guláš
-
luxusní foto, bombastické
gulášek vypadá famósně -
tento gulášek je skvělý
-
To také dělám , ale jen hovězí maso. Příště to zkusím i s tím vepřovým
-
Kuchařinky, děkuji vám všem za pochvaly!
Magdalenko - -
Andrejka, tvoje recepty sú vždy skvelé a fotky nádherné. Pokochám sa nimi vždy, sú ozdobou týchto stránok.
(A ten tvoj nekynutý kynutý koláč už mám dávno v repertoári...
)
-
dzungila:Moc hezký receptík a fotečka je jak ze žurnálu
-
dzungila: gulášek jako víno, dělám podobně a já ti dávám krásnej 10.bod
-
-
Guláš vypadá moc pěkně
-
dzungila:
já to vepřové opeču zvlášť na pánvi, nepřidávám ho syrové, ale to je jen maličkost, gulášek vypadá skvěle a určitě i tak chutnal
-
Maris, jindy postupuji stejně jak píšeš, ale zároveň mám ráda, když se maso na cibuli opeče do zlatova.
Vepřové se sice trochu rozpadalo, ale i tak jsem sklidila úspěch.
Díky všem za pochvalu! -
rcp se mi líbí, foto moc pěkné, bodík+
-
Moc hezké, někdy taky dělám guláš z více druhů masa, hovězí dávám jako první a vepřové přidám později, většinou se musí hovězí dusít déle. Recept je super
-
Vypadá to mňam