

Bramborová gulášová polévka s hlívou
Suroviny
- 350 g oloupaných brambor
- 40-50 g sádla
- 3 dobré špekáčky
- 50 g cibule
- 30-40 g hladké mouky
- 10 g mleté sladké papriky
- cca 2 l vývaru z hovězích kostí
- cca 200 g dušené hlívy (zmrazené)
- mletý pepř
- drcený kmín
- česnek
- sůl
Postup přípravy receptu
Na sádle osmahneme půlkolečka špekáčků, na nich zpěníme drobně krájenou cibuli.
Přidáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Pak vmícháme mletou papriku a když pustí barvu, přilijeme vývar a dobře promícháme a přivedeme znovu k varu.Přidáme na kostky krájené brambory, hlívu, pepř, kmín a polévku povaříme do změknutí brambor. Je-li třeba, v průběhu vaření přilijeme trochu vody.
Hotovou polévku dosolíme, ochutíme česnekem a sekanou petrželovou natí.
Poznámka od kuchařky
Lehce upravený recept z knihy Receptury jídel pro závodní stravování.
Použité špekáčky se samozřejmě nejmenují "dobré", v naší masně je kupuji jako tzv. domácí - jsou šťavnaté, voňavé, s kousíčky špeku uvnitř. Hlívu mám předsmaženou, naporcovanou v mrazáku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborová gulášová polévka s hlívou
-
cathleen: Byla fakt dobrá!
A já osel zapoměla poděkovat za recept! Opravdu moc děkuji!
Přeji hezkou neděli!
-
MamlajdaD: děkuji
za důvěru v recept i za fotečku
-
Výborná polévka, jen jsem místo hlívy, kterou jsem neměla, dala žampiony. Moc jsem si pochutnala!
Dovolila jsem si přidat fotku polévky v mém oblíbeném pucláčku.
Pokud to tedy nevadí.
Moc zdravím!