Bramborová gulášová polévka s hlívou

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 0 názorů

Suroviny

350 g oloupaných brambor
40-50 g sádla
3 dobré špekáčky
50 g cibule
30-40 g hladké mouky
10 g mleté sladké papriky
cca 2 l vývaru z hovězích kostí
cca 200 g dušené hlívy (zmrazené)
mletý pepř
drcený kmín
česnek
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme půlkolečka špekáčků, na nich zpěníme drobně krájenou cibuli.
    Přidáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Pak vmícháme mletou papriku a když pustí barvu, přilijeme vývar a dobře promícháme a přivedeme znovu k varu.

  2. Přidáme na kostky krájené brambory, hlívu, pepř, kmín a polévku povaříme do změknutí brambor. Je-li třeba, v průběhu vaření přilijeme trochu vody.
    Hotovou polévku dosolíme, ochutíme česnekem a sekanou petrželovou natí.

Poznámka

Lehce upravený recept z knihy Receptury jídel pro závodní stravování.

Použité špekáčky se samozřejmě nejmenují "dobré", v naší masně je kupuji jako tzv. domácí - jsou šťavnaté, voňavé, s kousíčky špeku uvnitř. Hlívu mám předsmaženou, naporcovanou v mrazáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová gulášová polévka s hlívou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: gulášová polévka s mletým masem a hlívou ustricnou bramborová polévka s hlívou bramborová polévka z hlívy bramborová polévka z hlívou polevka s hlivou a bramborem gulasova polevka s hlivou ustricnou brambirova gulášová polévka

Zapomněl/a jsem heslo