Domácí paštička

Suroviny

500 g kuřecích jater (zbavených blan)
150 g másla
3 polévkové lžíce smetany ke šlehání
5 polévkových lžic portského vína (nebo koňaku)
tymián
sůl
pepř
cibule na jemno nakrájená
olivový olej
2 stroužky česneku
1 kávová lžička paštikového koření (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji s kouskem másla zpěníme cibulku, prolisovaný česnek, tymián, paštikové koření.

  2. Přidáme očištěná játra a restujeme.

  3. Když jsou játra téměř hotová, přidáme 3 polévkové lžíce portského vína a dalších pět minut restujeme.

  4. Játra přendáme do nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme.

  5. Postupně přidáme máslo, smetanu a zbytek portského.

  6. Paštiku přendáme do mističek nebo uzavíratelných nádob, zalijeme rozpuštěným sádlem a dáme do chladu.

Komentáře k receptu Domácí paštička

Tématické fráze: domácí paštikové koření koření na domácí paštiku jaké koření do domácí paštiky koření do paštiky koření na paštiku domácí paštička recepty na paštiku koření do domácí paštiky paštička z kuřecích jater recept na domaci pastiku domácí paštičky paštička recepty na domácí paštiku recept na domácí paštičky domácí koření do paštiky pasticka recept domací portské paštička paní domácí jak udelat jatrovou pastiku koření na poštiku