Domácí paštička

Kikis Kuchařka: Kikis

Předkrmy 3 názory

Suroviny

500 g kuřecích jater (zbavených blan)
150 g másla
3 polévkové lžíce smetany ke šlehání
5 polévkových lžic portského vína (nebo koňaku)
tymián
sůl
pepř
cibule na jemno nakrájená
olivový olej
2 stroužky česneku
1 kávová lžička paštikového koření (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji s kouskem másla zpěníme cibulku, prolisovaný česnek, tymián, paštikové koření.

  2. Přidáme očištěná játra a restujeme.

  3. Když jsou játra téměř hotová, přidáme 3 polévkové lžíce portského vína a dalších pět minut restujeme.

  4. Játra přendáme do nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme.

  5. Postupně přidáme máslo, smetanu a zbytek portského.

  6. Paštiku přendáme do mističek nebo uzavíratelných nádob, zalijeme rozpuštěným sádlem a dáme do chladu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí paštička

Tématické fráze: domácí paštikové koření koření na domácí paštiku jaké koření do domácí paštiky recepty na paštiku domácí paštička koření do domácí paštiky paštička z kuřecích jater recept na domaci pastiku koření na paštiku domácí paštičky paštička recepty na domácí paštiku recept na domácí paštičky domácí koření do paštiky domací portské paštička paní domácí jak udelat jatrovou pastiku koření na poštiku jak udelat pastiku z tofu domácí paštika

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít