

Dušené debrecínské zelí
Suroviny
- 500 g kysaného zelí
- 4 nožky debrecínských párků
- 70-80 g slaniny
- 2 střední brambory
- velká cibule
- lžička sádla
- 2 lžičky sladké nebo uzené papriky
- 2 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- cukr podle kyselosti zelí
Postup přípravy receptu
Na lžičce sádla vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli nakrájenou na drobno. Restujeme do zlatova a přisypeme papriku. Zamícháme a hned přisypeme okapané a překrájené zelí.
Osolíme, přidáme nové koření a na jemno nastrouhané brambory. Podlijeme vodou nebo vývarem tak do poloviny zelí a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme.
Na pánvi s malým množstvím sádla opečeme nakrájené párky do křupava. Přidáme i s výpekem k zelí a společně chvíli povaříme. Zelí dochutíme a podáváme s chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušené debrecínské zelí
-
pupavienka:
-
Podľa mňa je to veľmi dobrý recept. Výmenou, alebo pridaním, či vypustením niektorých ingrediencií dostane jedlo novú chuť a tak si môže každý zvoliť "podľa svojej chuti". Neodsudzovala by som chute iných. Ja mám rada zmenu a sledujem už dlho túto stránku a som nadmieru spokojná s veľkou väčšinou receptov. Mám aj svoje - overené recepty, ako napr. na buchty na pare, palacinky, české buchty, ktoré striktne dodržiavam a stále sú vydarené a propagujem ich ďalej, hlavne pre mladé, neskúsené gazdinky, ktorým to veľmi pomôže. A ešte niečo - aj kritika môže byť prijateľná, ak je vecná a láskavá. Ak niekto však chce variť iba "podľa seba" - načo hľadá recepty iných ?
-
Palika: Proč? Proč? Proč? Protože jsem to vařila já....A už se těším na fotku a recept s Vaším (podle Vás) správně uvařeným zelím..
-
Proč debrecínské? Podle těch párků? Proč ne jen dušené zelí? Chybí bobkový list, kmín,, nového koření na toto množství lze dát víc ... lépe to podtrhne chuť zelí. Uzená paprika nemusí být, stačí to velké množství uzenin ...
Proč je tento recept zařazen v zeleninových jídlech? -
MNAAAM