Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Recept ještě nebyl hodnocenŘízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 699 kJ / 167 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem.…
Sladké dorty všichni znají a navíc sladkého bývá na oslavách dost. Ale vyzkoušeli jste někdy slaný dort? Vypadá krásně a chutná výborně, z toustového chleba a…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Do menšího kastrůlku vsypeme pokrájená jablka, přidáme lžíci bílého vína, špetku skořice, hřebíček a dusíme…
Z rohlíků seřízneme tenký vršek a vydlabeme. Ze starších rohlíků to jde dobře. Střídku necháme usušit a použijeme na strouhanku nebo do sekané.Rohlíky vytřeme kečupem,…
Pomazánka s chutí trvanlivého salámu, vajíčka a několika dalších ingrediencí dokonale ozvláštní váš slavnostní stůl. Připravte ji s předstihem, pak už stačí jen namazat…
Pro milovníky modrých sýrů je to jasná volba! Výrazná chuť nivy skvěle ladí s pikantním Poličanem, česnek dodá patřičný říz. Zdobit ji můžete nejen hroznovým vínem,…
Salám nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na drobno, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a ostatní suroviny, dobře promícháme a mažeme na topinky, které…
Chystáte slavnostní pohoštění? Připravte jedlé květinové aranžmá – kombinaci řízků, oblíbeného bramborového nebo vajíčkového salátu, zdobené plátky šunky a trvanlivého…
Přípravu tohoto dobrého slaného koláče zvládne i začátečník. Jako základ použijeme koupené listové těsto, které potřeme rajčatovým protlakem, na něj naneseme šunku,…
Tato jednoduchá pomazánka je chutnou a rychlou volbou pro každodenní svačiny nebo jako podklad pro obložené chlebíčky. Pomazánku připravíte snadno z běžných ingrediencí.
Salám a sýr nejprve rozsekáme na kousky nožem, pak vložíme do mixéru a nožem na sekání surovin ještě pečlivěji rozmělníme. Přidáme hořčici, křen a promícháme. Necháme…
Maso nakrájíme na přes vlákno na 1cm plátky, slabě rozklepeme, osolíme a opepříme, poklademe lístky bazalky, na ní plátek šunky, kolečko salámu a kousek Mozarelly.…
Pokud hledáte recept na chutnou svačinu nebo večeři do 20 minut, zkuste tyhle topinky. Stačí jen pár krajíčků chleba, cibule, vejce a váš oblíbený trvanlivý salám, a…
Bramborový salát má variant, kolik je domácností. Zkuste šikovnou, sýrem obohacenou verzi tohoto oblíbeného pokrmu. Jako obměnu můžete použít recept bez zakysané smetany…
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, osolíme, dáme česnek, salám a další vrstvu brambor.Pečeme zakryté, aby se brambory…
Těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na větší obdélníky. Každý potřeme hořčicí a poklademe kolečky trvanlivého salámu, půlkou vajíčka, čtvrtkou okurky a kouskem měkkého…
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, cibule, uzená slanina a salám na proužky. Pekáček vymažeme olejem, poskládáme brambory, ty posypeme vegetou, kmínem, dáme cibuli,…
Nejprve připravíme náplň: mleté hovězí maso dáme do misky, přimícháme salám nakrájený na proužky, papriky nakrájené na malé kostičky, hrášek, sekanou petrželku, libeček,…
Máte v plánu pozvat návštěvu? S tímto receptem můžete připravit jednoduché a efektní pohoštění den dopředu. Plátky chleba jsou potírány dvěma druhy pomazánky a…
Mleté maso připravíme tak, jak jsme zvyklí a uděláme z něho silnější placku.Poklademe sýrem, salámem a žampiony. Smotáme jako roládu.Pečeme do zlatova na 180 stupňů.
Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě přepůlíme.Měkký vnitřek…
Obložená mísa je královnou každého pohoštění – pestrá, chutná a dokonale přizpůsobená každé příležitosti. Kombinace čerstvé zeleniny, kvalitních sýrů, šťavnaté šunky a…
Celer oloupeme, propláchneme a pak nakrájíme na tenčí kolečka. Vložíme do osolené vroucí vody a asi 2 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Plátky celeru rozložíme…
Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet ( není to nutné, ale maso je potom křehčí). Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je…