Hermelínové řízky (kapsy)

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 vepřové kotlety, kuřecí prsa
1 hermelín
120 g trvanlivého salámu - Poličan, Vysočina
sůl
pepř mletý
hladká mouka
rozšlehané vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě přepůlíme.

  2. Měkký vnitřek přimáčkneme na pokrájený salám, trochu přitlačíme, aby se salám na sýr přitiskl, pak každý kus vložíme do masové kapsy a okraje k sobě přitiskneme. Můžeme také kraje spojit masovými jehlicemi.

  3. Obalíme řízky v mouce, vejci, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
    Podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou, zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu Hermelínové řízky (kapsy)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kureci rizek s hermelinem kapse řízek kapsa s hermelínem hermelínovy řízek plněná kapsa z kotlety řízek