Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré

mirca75 Kuchařka: mirca75

8 - 10 porcí. Drůbeží maso 16 názorů

Suroviny

1 vykostěné kuře
sůl
pepř mletý bílý
100 g Schwarzwaldské šunky
50 g trvanlivého salámu (Edel)
2 větvičky tymiánu (sušený 1/4 lžičky),
2 jablka
2 hřebíčky
špetka mleté skořice
máslo
olej
2 cibule
vývar (voda)
2 lžíce mouka hladká
1 dl bílého vína
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Do menšího kastrůlku vsypeme pokrájená jablka, přidáme lžíci bílého vína, špetku skořice, hřebíček a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté vyndáme hřebíček a jablka dle potřeby rozmačkáme.

  2. Vykostěné kuře upravíme pokrájením masa a naklepáním (přes igel. sáček) do požadovaného tvaru a dáme jej na fólii.

  3. Maso osolíme, okořeníme nejlépe čerstvě namletým pepřem a poklademe šunkou. Tu potřeme vrstvou jablečného pyré, posypeme na kostičky pokrájeným salámem a posypeme tymiánem.

  4. Pomocí fólie roládu pevně zavineme a zpevníme provázkem (nití). Roládu ještě zvenčí osolíme a lehce opepříme.

  5. V pekáči si rozpustíme máslo s olejem (nepřepaluje se tolik), vsypeme cibuli pokrájenou na hrubší kousky a restujeme ji do světlé barvy. Poté vložíme roládu, ze všech stran ji opečeme a podlijeme ji do 1/3 výšky masa vroucím vývarem (vodou). Vložíme větvičku tymiánu, zlehka osolíme a přiklopíme.

  6. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 190°C a když se začne maso péct, tak ji ztlumíme na 175°C a pečeme do měkka. Dle potřeby roládu podléváme a ze stěn seškarabujeme do šťávy přípečky. Měkké maso vyjeme z trouby a uložíme do tepla.

  7. Šťávu v troubě vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, pečlivě orestujeme a zalijeme studeným vývarem (vodou), za občasného míchání necháme dojít k varu a necháme v troubě 15 min. provařit, aby pustila na povrch tuk (glanc). Zahustit šťávu lze i moukou rozmíchanou v troše studené vody a taktéž nechat provařit (20 min.). Poté šťávu propasírujeme přes jemný cedník.

  8. Hotovou šťávu dochutíme solí, přidáme bílé víno, pár lístků čerstvého tymiánu a necháme jen zlehka přejít varem. Na závěr jí můžeme ovonět čerstvě namletým pepřem.

  9. Roládu zbavíme provázku a pokrájíme na plátky. Jako příloha se hodí rýže či různě upravené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    nádhera, s jablíčky jsem ještě nedělala a myslím, že to bude dobrota+bodík :yes::yes::-K:-p:-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Děkuji vám za milé komentáře a budu moc ráda, když roládu vyzkoušíte a bude vám chutnat:-). Všechny moc zdravím a díky....:-K.

    Odpovědět

  • evik25 evik25

    teda to je luxusní:yes::yes::yes: dělám podobnou, akorát zpočátku peču v alobalu a pak nechám rozbalenou zezlátnout, je to mňamka:-p:-p:-p;-):-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Miruš ahojíček po dlouhé době:-*:-K:-KVidím,že jsme v sobotu"roládkovali"podobně,jen z jiného masa:-)Já jsem si to připravila v pátek,ale měli jsme havárku plynu,tak naplněná roláda v lednici odpočívala až do soboty a mužíček se musel spokojit s jinou neplánovanou baštou:-D:-D
    Tvá roláda vypadá nádherně:-Ka její výtečnou chuť si umím živě představit:-p+17:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    mirca75: Zdravím Miruško-muško, kdepak jsi nám lítala:-?:-D Já vím, není čas a máš toho požehnaně...chápu;-) Po dlouhé době recept a takový dobrý poklad:-p Máš 13.bod:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    roládka je určitě vynikající:yes::-D k drůbeží pečínce dávám jablíčka, tak si chuť dovedu představit:-p

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Ahoj Miru!:-K Kdepak jsi se nám toulala?:-) Po takové době a taková perla?;-) Skvěle to vypadá a jistě i skvělě e zvláštně chutná.:-p Nemůžu jinak, než - :yes:;-)

    Odpovědět

  • Danielle Danielle

    Nádhera :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Mirko,:-) hned podle fotky jsem věděla, že jsi to Ty;-):-), krásný recept i fotky:yes:, jsem taky moc ráda, že jsi zase zpátky, chyběla jsi tady;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Miru :yes:, aj mne si chýbala a nielen so svojimi roládičkami...

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Parádní receptík:yes::-p,ale kde jste se tak dlouho schovávala:-?;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Mirčo, moc ráda tě tady vidím.. a že jsi nebyla "vidět" pěkně dlouho.. to není výtka, jen povzdech;-):-)
    krásný recept, super postup a foto.. :-*:-* dokonalost každým coulem;-):-):-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Mirko, tak to je lahůdka a také tě tu moc ráda vidím:-K:yes:+

    Odpovědět

  • misza misza

    Krása:-p :yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Andreo:-), dobré to bylo....;-). Děkuju za přivítání:-K.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak dlouho péct kuřecí roládu plněná kuřecí roláda recept kuřecí šunka recept vepřová roláda se šunkou jak dlouho pečeme kuřecí roládu kuřecí roláda recept plnena kureci rolada kuřecí maso schwarzwaldska sunka kureci maso se schwarzwaldskou sunkou kuřecí šunka jak dlouho se peče kuřecí roláda kuřecí roláda se šunkou kureci rolada se shwarzwaldskou sunkou dobra kuřecí roláda kureci pyre kuřecí roláda recept kuřecí jednohubky schwarzwaldska sunka a kureci maso schwarzvaldská šunka recept kuřecí šunka recepty

Zapomněl/a jsem heslo