Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem. My jsme zvolili výraznou nivu a doplnili jí celerovými listy.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

27. 9. 2009 14:52

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie442 kJ / 106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Opět něco z archívu.

Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry nějakým salámem, aby po otočení Ondráše sýr nevytékal.

Další z receptů, který rád dělávám. Tady skutečně můžete popustit uzdu své fantazie a náplně různě kombinovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MarcelaPa

9. 8. 2016 18:37

kornel sevcik: 100% ze syrových. Jako když děláte bramborák.:-)

kornel sevcik

9. 8. 2016 18:30

Chcem sa opytat ci zo surovych alebo varenych zemiakov?Dik.S pozdravom Kory

Janv.kominictvi

8. 8. 2016 19:49

:yes: už se těším až to zkusím

spinner

29. 7. 2016 20:33

:-8

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 7. 2016 09:54

S.: já osobně (a věřím, že i spousta dalších lidí odsud) se k prasatům neřadím, a také nebudu dál vyjadřovat.
Váš komentář jako nevhodný mažu a během dne pak i ty ostatní, urážlivé, netýkající se receptu.

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 7. 2016 06:22

S.: měkký salám se přeci automaticky nerovná nejobyčejnějšímu výrobnímu, ne?;-) Berte recept jako inspiraci a naplnte si Ondráše tím, co máte rádi (a hodí se kombinovat, samozřejmě) - místo salámů můžete použít domácí uzené apod.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 7. 2016 23:23

S.: Jsme holt prasata a rádi se dobře najíme. Na blbý dotaz, blbá odpověď.

S.

22. 7. 2016 22:51

Fuj lidi, jak můžete takovej humus jíst? Kombinace výrobního salámu, herkulesu a nivy ke všemu osmažné v bramborákovém těstě. Opravdu špičková gastronomie. ;-(

MarcelaPa

22. 6. 2016 15:35

Dnes jsme zkusili k obědu a už asi nebudeme večeřet,;- je to syté, ale moc dobré jídlo. Určitě ho zopakuji, ale až v zimě, po vydatné horské túře.:-p Přidávám bodík.:yes:

jitka

26. 5. 2016 17:14

Pajaja: Tuto kombinaci jsem nikdy nedělala, smažím obdobným způsobem vepřové maso nebo kuřecí játra (ta jsou obzvlášť vymazlená, jen játra před dáváním na vrstvu bramborákového těsta obalím v hladké mouce, aby držela). <3

Pajaja

10. 1. 2016 15:00

Tak. . . u nás moc úspěch neměly. :-( Ale mě se recept moc líbí!

františek Veselý

20. 12. 2015 20:21

a víte,že název řízku ondráš zavedli komunisté, protože nemohl připustit, že nějaký kuchař z Jilemnice s tím za první republiky zvítězil v soutěži kuchařů ve Francii

Novofinka Novofinka

26. 1. 2014 18:50

Dneska jsem zkoušela,skvělé !!!! :-)

clupmi clupmi

22. 1. 2014 19:21

Tak Jendo, příští "cmunda" bude Tvůj Ondráš:-!:-!:-! Posílám dalšího +:yes:

Martina

19. 3. 2013 20:39

:-p mňam určite sa budeme zalyzovať, keď takúto mňamku vyskúšam urobiť

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový řízek ondráš ondras recept řízek ondraš rízky jinak bramborák ondráš recept ondráš řízky ondraš obrácený řízek recept na ondrase ondráš jídlo recepty ondráš řízek v bramboráku jídlo ondráš recept řízky ondráš vepřové řízky jinak řízky trochu jinak otočené řízky otočený řízek řízek trochu jinak

Suroviny: brambory, mouka hladká, sůl, česnek, pepř, kmín drcený, majoránka, mléko, vejce, nať petrželová, nať celerová, salám měkký, salám trvanlivý, sýr niva, sádlo

TopRecepty.cz

Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RnV