Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Doba přípravy: 60 minut Bramborová jídla 67 názorů

Suroviny

Bramborákové těsto:
oloupané brambory
hladká mouka
sůl
česnek
pepř
drcený kmín
majoránka
krapet mléka
1 vejce
Náplň :
petrželová nať
celerová nať
plátky měkkého salámu
plátky trvanlivého salámu (např. Herkules, Křemešník, Poličan)
niva
sádlo na smažení.
Recept si zatím oblíbilo 144 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme bramborákové těsto z nastrouhaných brambor a uvedených ingrediencí.

  2. Na rozehřátou pánev dáme sádlo a vrstvu bramborákového těsta. Na ni postupně klademe listy celeru a petrželky, nakrájenou nivu, plátky měkkého a voňavějšího salámu. Vše „uzavřeme“ další vrstvou bramborákového těsta. Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta „zatáhla“ a řízek šel lépe otočit. Po otočení smažíme bez pokličky.

  3. Vynikající náplň je list libečku, tvarůžky a salám. Mějme však na paměti, že niva i tvarůžky dodají řízku typickou výraznou chuť, takže těsto solíme a kořeníme velmi uvážlivě.
    Podáváme s protichřipkovým salátem, případně se zelným salátem s červenou řepou, nebo jen s kečupem.

Poznámka

Opět něco z archívu.

Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry nějakým salámem, aby po otočení Ondráše sýr nevytékal.

Další z receptů, který rád dělávám. Tady skutečně můžete popustit uzdu své fantazie a náplně různě kombinovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 781 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízek Ondráš (poněkud jinak)

  • MarcelaPa MarcelaPa

    kornel sevcik: 100% ze syrových. Jako když děláte bramborák.:-)

    Odpovědět

  • kornel sevcik kornel sevcik(neregistrovaný)

    Chcem sa opytat ci zo surovych alebo varenych zemiakov?Dik.S pozdravom Kory

    Odpovědět

  • Janv.kominictvi Janv.kominictvi(neregistrovaný)

    :yes: už se těším až to zkusím

    Odpovědět

  • spinner spinner

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    S.: já osobně (a věřím, že i spousta dalších lidí odsud) se k prasatům neřadím, a také nebudu dál vyjadřovat.
    Váš komentář jako nevhodný mažu a během dne pak i ty ostatní, urážlivé, netýkající se receptu.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    S.: měkký salám se přeci automaticky nerovná nejobyčejnějšímu výrobnímu, ne?;-) Berte recept jako inspiraci a naplnte si Ondráše tím, co máte rádi (a hodí se kombinovat, samozřejmě) - místo salámů můžete použít domácí uzené apod.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    S.: Jsme holt prasata a rádi se dobře najíme. Na blbý dotaz, blbá odpověď.

    Odpovědět

  • S. S.(neregistrovaný)

    Fuj lidi, jak můžete takovej humus jíst? Kombinace výrobního salámu, herkulesu a nivy ke všemu osmažné v bramborákovém těstě. Opravdu špičková gastronomie. ;-(

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Dnes jsme zkusili k obědu a už asi nebudeme večeřet,;- je to syté, ale moc dobré jídlo. Určitě ho zopakuji, ale až v zimě, po vydatné horské túře.:-p Přidávám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    Pajaja: Tuto kombinaci jsem nikdy nedělala, smažím obdobným způsobem vepřové maso nebo kuřecí játra (ta jsou obzvlášť vymazlená, jen játra před dáváním na vrstvu bramborákového těsta obalím v hladké mouce, aby držela). <3

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Tak. . . u nás moc úspěch neměly. :-( Ale mě se recept moc líbí!

    Odpovědět

  • františek Veselý františek Veselý(neregistrovaný)

    a víte,že název řízku ondráš zavedli komunisté, protože nemohl připustit, že nějaký kuchař z Jilemnice s tím za první republiky zvítězil v soutěži kuchařů ve Francii

    Odpovědět

  • Novofinka Novofinka

    Dneska jsem zkoušela,skvělé !!!! :-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Tak Jendo, příští "cmunda" bude Tvůj Ondráš:-!:-!:-! Posílám dalšího +:yes:

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    :-p mňam určite sa budeme zalyzovať, keď takúto mňamku vyskúšam urobiť

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: vepřový řízek ondráš ondras recept řízek ondraš rízky jinak bramborák ondráš recept ondráš řízky ondraš obrácený řízek recept na ondrase recepty ondráš řízek v bramboráku ondráš jídlo jídlo ondráš řízky trochu jinak vepřové řízky jinak recept řízky ondráš otočený řízek otočené řízky řízek trochu jinak

Zapomněl/a jsem heslo