Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské zelníky

Tento staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček. Vystačíte si s pár základními surovinami, které dříve měla každá domácnost po ruce. Připravte si s námi poctivé zelníky z brambor a kysaného zelí. Doplnit je můžete třeba uzeninou nebo smaženou cibulkou.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min příprava)

30. 9. 2015 16:20

Suroviny

Porce: 4 placičky

Nutriční hodnoty

Energie1 775 kJ / 424 kcal
Bílkoviny11,68 g
Tuky7,71 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy75,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Jaromira18

18. 4. 2019 19:59

Vyzkouším, musí být moc dobré.:-K

JanaDorazinova

14. 1. 2018 19:09

Vladimíra: Žádné maso, ani salám tam nemám ;-)

Vladimíra

14. 1. 2018 16:15

Jana Dorazinová-Remková: Já ten recept znám jinak bez brambor a masa ,dělala nám ho babička když jsm byla malá, proč tam dávat maso nebo salám.
byl moc dobrý Vlaďěna

JanaDorazinova

10. 1. 2018 23:22

Libor Kolář: To mne moc těší :-)

Libor Kolář

10. 1. 2018 22:20

Hned na poprvé se povedly a u kamaráda velký úspěch. Přidal jsem nakrájené uzené.

JanaDorazinova

8. 12. 2017 17:44

Vlasta244: Určitě! Věřím :-)

Vlasta244

8. 12. 2017 13:34

nakrájela jsem ještě na kostičky uzené a byla skvělá večeře :yes:

JanaDorazinova

20. 7. 2016 08:55

bofinka: Omlouvám se, je. Já čerpám z mnoha kuchařek a tak jsem se zmýlila. Hned jsem se šla podívat. Omluva. Ale i tam se uvádí to, co píšu v receptu.

bofinka

20. 7. 2016 08:00

Jana Remkova: Recept tedy není ze Staročeské kuchařky z r.1920 zděděné po tchýni, jak píšeš v komentáři z 16. 11. 2015 :-O

magdalenka

20. 7. 2016 07:49

cecilka: eromotikony???

cecilka

19. 7. 2016 23:41

casino: presne,;-(:-(( a pod. Vase eromotikony su skutocne vystizne :-p:-p

JanaDorazinova

19. 7. 2016 23:30

casino: Autorka nejsem já, ale kniha, kuchařka-Nejlepší recepty od Dony. Takže nepoopravím něco, co ona publikuje ;-)

casino

19. 7. 2016 21:04

"Vymačkáme z nich většinu škrobu."
No, autorka si ASI blbě zapamatovala rcp, který četla v časopise, ale ASI ani nečetla komentář od Kristina: protože jinak by tu pitomost v postupu opravila;-)

cecilka: "Odporúčam, nediskutovať..."
Hmmm... :-O;-(:-((

JanaDorazinova

19. 7. 2016 18:39

cecilka: Přesně tak :-) Děkuji za názor :-8

cecilka

19. 7. 2016 16:47

Nerozumiem, prečo zopár diskutujúcich hnevá pridanie solamylu. Priznávam,aj mne sa to zdalo nelogické , takže som ho zo zemiakov neodstraňovala a výsledok=<3<3<3. Odporúčam, nediskutovať o .....a radšej vskúšať podľa seba :-!

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelniky zelníky z kysaného zelí-recept zelníky recept recept na zelniky staročeské recepty zelníky - recept recepty ze staročeské kuchařky nejlepší zelníky recepty zelniky recept zelniky smazene zelniky zelníky smažené zelník zelníky z kysaného zelí jak se delaji zelniky recepty na zelníky staočeské zelniky staročeské zelí recept na zelník zelniky z kysané zelí

Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, solamyl, sůl, vegeta

TopRecepty.cz

Staročeské zelníky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzZp