Staročeské zelníky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20-30 min 4 placičky Bramborová jídla 67 názorů

Suroviny

3 větší brambory
2-3 hrsti kysaného zelí
1 vajíčko
4 lžíce solamylu
sůl
popřípadě vegeta
Recept si zatím oblíbilo 88 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemných nudličkách. Vymačkáme z nich většinu škrobu.

  2. Okapané kysané zelí překrájíme a přidáme k nastrouhaným bramborám.

  3. Přidáme ještě vajíčko, 4 lžíce solamylu a sůl nebo vegetu.

  4. Těsto pořádně promícháme a na rozpáleném oleji zprudka smažíme menší placičky.
    Můžeme podávat samostatně nebo se zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 889 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeské zelníky

  • Jaromira18 Jaromira18

    Vyzkouším, musí být moc dobré.:-K

    Odpovědět

  • Vladimíra: Žádné maso, ani salám tam nemám ;-)

    Odpovědět

  • Vladimíra Vladimíra(neregistrovaná)

    Jana Dorazinová-Remková: Já ten recept znám jinak bez brambor a masa ,dělala nám ho babička když jsm byla malá, proč tam dávat maso nebo salám.
    byl moc dobrý Vlaďěna

    Odpovědět

  • Libor Kolář: To mne moc těší :-)

    Odpovědět

  • Libor Kolář Libor Kolář(neregistrovaný)

    Hned na poprvé se povedly a u kamaráda velký úspěch. Přidal jsem nakrájené uzené.

    Odpovědět

  • Vlasta244: Určitě! Věřím :-)

    Odpovědět

  • Vlasta244 Vlasta244

    nakrájela jsem ještě na kostičky uzené a byla skvělá večeře :yes:

    Odpovědět

  • bofinka: Omlouvám se, je. Já čerpám z mnoha kuchařek a tak jsem se zmýlila. Hned jsem se šla podívat. Omluva. Ale i tam se uvádí to, co píšu v receptu.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Jana Remkova: Recept tedy není ze Staročeské kuchařky z r.1920 zděděné po tchýni, jak píšeš v komentáři z 16. 11. 2015 :-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cecilka: eromotikony???

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    casino: presne,;-(:-(( a pod. Vase eromotikony su skutocne vystizne :-p:-p

    Odpovědět

  • casino: Autorka nejsem já, ale kniha, kuchařka-Nejlepší recepty od Dony. Takže nepoopravím něco, co ona publikuje ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "Vymačkáme z nich většinu škrobu."
    No, autorka si ASI blbě zapamatovala rcp, který četla v časopise, ale ASI ani nečetla komentář od Kristina: protože jinak by tu pitomost v postupu opravila;-)

    cecilka: "Odporúčam, nediskutovať..."
    Hmmm... :-O;-(:-((

    Odpovědět

  • cecilka: Přesně tak :-) Děkuji za názor :-8

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Nerozumiem, prečo zopár diskutujúcich hnevá pridanie solamylu. Priznávam,aj mne sa to zdalo nelogické , takže som ho zo zemiakov neodstraňovala a výsledok=<3<3<3. Odporúčam, nediskutovať o .....a radšej vskúšať podľa seba :-!

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: zelniky zelníky z kysaného zelí-recept zelníky recept recept na zelniky staročeské recepty zelníky - recept recepty ze staročeské kuchařky nejlepší zelníky recepty zelniky recept zelniky smazene zelniky zelníky smažené zelník jak se delaji zelniky zelníky z kysaného zelí recepty na zelníky staočeské zelniky staročeské zelí zelniky z kysané zelí top recepty zelníky

Zapomněl/a jsem heslo