Medovník originál
Recept ještě nebyl hodnocenS tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude…
Domácí zmrzlina ze Salka je neuvěřitelně jednoduchá a přitom dokonale krémová. Stačí jen pár surovin a bez použití zmrzlinovače vykouzlíte dezert, který chutná jako z…
Sbíhají se vám sliny na medovník, ale netroufáte si na něj? Jednodušší variantu podle našeho receptu zvládne každý, tak neváhejte a pusťte se do pečení. Příbuzní budou…
Máte zásobu vlašáků a hledáte recept na lahodný moučník? Určitě vyzkoušejte tyto ořechové řezy s krémem ze Salka. Jsou vláčné, voňavé a rozplynou se v ústech. Nejlépe…
Listové těsto rozválíme, rozpůlíme na stejné díly a upečeme 2 placky. Krém: uvařené a vychlazené salko šleháme postupně do pěny se změklým máslem. Po vychlazení…
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Jednoduchý moučník, který zvládne i začátečník. Práci s vařením Salka si zjednodušíte, když si ho již zkaramelizované koupíte. Krém se krásně našlehá i bez tvarohu.…
Lahodný dortík inspirovaný arménskou recepturou si podmaní každého, kdo má rád sladké. Pláty medového korpusu jsou promazané lahodným máslovým krémem a celý moučník…
Bábovka je tradiční moučník, který nikdy neomrzí. Upečte ji podle tohoto receptu z těsta ze sněhu, Hery, slazeného kondenzovaného mléka a nasekaných mandlí. Nadýchanou…
Slaďoučký Raffaello dort, plný mandlí a kokosu, bude ozdobou nejen na narozeninové oslavě. Nadýchaný korpus, promazaný krémem z mascarpone a Salka, se v ústech příjemně…
Nadýchaný kakaový korpus, jemný krém z kondenzovaného mléka a šlehačky – domácí Kinder mléčný řez chutná jako originál, ne-li lépe. Připravte si oblíbenou sladkost bez…
V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty…
Vynikající a originální dárek nebo mls pro celou rodinu, který je jednoduchý a rychle hotový i snězený. Domácí Raffaelo chutná skoro jako to opravdové. K jeho výrobě…
Roláda vonící po perníku, s karamelovým krémem, nejen krásně vypadá, ale také skvěle chutná. Roládu můžete dle vašich chutí posypat ořechy nebo kokosem. Potěší všechny…
Jednoduchý, nenáročný ale dobrý moučník, který vám nezabere moc času. Pokud se vám nechce Salko vařit, je dnes možné si ho již zkaramelizované koupit. Pak jen stačí si…
Zrcadlová poleva je novým trendem na poli zdobení dortů. Hodí se na polévání hladkých želatinových dortů z ovocné nebo čokoládové pěny či na dorty potřené krémem. Poleva…
Zpříjemněte si adventní čas typickým vánočním cukrovím – plněnými ořechy. Ořechové cukroví naplněné máslovým krémem ze zkaramelizovaného Salka namočíte do čokoládové…
Lahodné řezy, které stojí za trochu práce. Jemný moučník, který báječně chutná a krásně vypadá, se hodí nejen k nedělní kávě, ale také na oslavy, svátky, nebo ho můžete…
Pokud máte rádi ořechy, ochutnejte tuto výbornou roládu. Piškotové těsto ochucené mletými ořechy s krémovou náplní ze Salka a másla je výborným svátečním moučníkem.…
Sušenky rozdrtíme v robotu a promneme spolu s povoleným máslem. Hmotu dáme na dno dortové formy a pořádně přitlačíme a uhladíme druhou (vypouklou) stranou polévkové…
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny. Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní,…
Formu na mufiny vyložíme potravinářskou folií (viz foto). Sušenky rozmixujeme, nebo rozdrtíme válečkem, přidáme změklé máslo, kokos, kakao a vypracujeme hmotu, kterou…
Jemné nadýchané řezy s karamelovým krémem můžete připravit jen tak ke kávě, ale i jako pohoštění na rodinné oslavě. Jsou velmi jednoduché, ale právě v tom je jejich…