Nejlepší vaječný koňak
Recept ještě nebyl hodnocenJemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 8,00 g |
| – nasycené | 5,50 g |
| – nenasycené | 2,30 g |
| –– mononenasycené | 2,00 g |
| –– polynenasycené | 0,30 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 55,00 g |
| – cukry | 55,00 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude…
Zpříjemněte si adventní čas typickým vánočním cukrovím – plněnými ořechy. Ořechové cukroví naplněné máslovým krémem ze zkaramelizovaného Salka namočíte do čokoládové…
Máte zásobu vlašáků a hledáte recept na lahodný moučník? Určitě vyzkoušejte tyto ořechové řezy s krémem ze Salka. Jsou vláčné, voňavé a rozplynou se v ústech. Nejlépe…
Oblíbený krémový likér Baileys a jeho domácí výroba, díky níž ušetříte spoustu peněz a pochutnáte si. Vyrobte si s námi domácí Baileys - zahřeje a příjde k chuti nejen…
Sbíhají se vám sliny na medovník, ale netroufáte si na něj? Jednodušší variantu podle našeho receptu zvládne každý, tak neváhejte a pusťte se do pečení. Příbuzní budou…
Vaječný koňak neboli "vaječňák" patří k českým Vánocům stejně jako cukroví nebo svařené víno. Popíjet ho můžete po celý prosinec, pokud si připravíte dostatečné množství…
Hledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny…
Křehké máslové košíčky, zkaramelizované Salko, čokoláda a mandle - to jsou výborné karamelové košíčky, které se hodí nejen na vánoční stůl. Připravit si je můžete…
Lahodný dortík inspirovaný arménskou recepturou si podmaní každého, kdo má rád sladké. Pláty medového korpusu jsou promazané lahodným máslovým krémem a celý moučník…
Slaďoučký Raffaello dort, plný mandlí a kokosu, bude ozdobou nejen na narozeninové oslavě. Nadýchaný korpus, promazaný krémem z mascarpone a Salka, se v ústech příjemně…
Domácí vaječný koňak patří mezi tradiční vánoční nápoje, které skvěle poslouží jako jedlý dárek pro rodinu a přátele. Ať už připravíte jednu láhev nebo pět, nikdy…
Jednoduchý moučník, který zvládne i začátečník. Práci s vařením Salka si zjednodušíte, když si ho již zkaramelizované koupíte. Krém se krásně našlehá i bez tvarohu.…
V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty…
Jemné nadýchané řezy s karamelovým krémem můžete připravit jen tak ke kávě, ale i jako pohoštění na rodinné oslavě. Jsou velmi jednoduché, ale právě v tom je jejich…
Kokosový kmen se výborně hodí jako cukroví, i příležitostně během roku jako rychlý nepečený moučník. Na řezu vypadá velmi hezky a je plný kokosu. Poléváme čokoládovou…
Jste milovníkem smetanových likérů? Pak pro vás máme jeden skvělý recept. Připravte si domácí karamelový likér, který vás nejenom zahřeje, ale potěší i chuťové pohárky.…
Griliášky jsou velmi rozšířené na Slovensku, v mnoha rodinách patří k vánoční klasice. Tady byly dlouho obdélníkové oplatky nedostatkovým zbožím, proto se na ně částečně…
Příprava karamelového krému do dortu je sice časově náročnější, ale není nijak složitá. Karamelový krém ze Salka a našlehaného másla tvoří ve spojení s nadýchaným…
Nemusíte být mistři cukráři, abyste si připravili skvělé karamelové řezy. Nadýchaný korpus z lískových oříšků pečený na oplatce a našlehaný máslový krém s karamelem jsou…
Upečete si jakékoli vámi osvědčené cukroví "ořechy", které pak namáčejte do čokolády a ihned obalujte v zeleném kokosu nebo mletých pistáciích. Po ztuhnutí slepte vždy…
Bábovka je tradiční moučník, který nikdy neomrzí. Upečte ji podle tohoto receptu z těsta ze sněhu, Hery, slazeného kondenzovaného mléka a nasekaných mandlí. Nadýchanou…
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka.…