

Kornoutky
200 ks Cukroví , Pečené, Plněné 26 názorů
Suroviny
- 25 dkg hladké mouky
- 10 dkg cukru
- 10 dkg medu
- 1,5 žloutku
- 2-3 lžíce mléka
Postup přípravy receptu
Uděláme těsto a vyválíme na hodně tenký plát. Vykrajujeme kolečka a dáme na pečící papír upéct do trouby. Je to chvilka.
Hned po vytažení (vřelé) natočíme na nějaký kužel a chvilku podržíme. Musíme dělat rychle, protože to rychle zchladne a nešlo by to stočit - já zvládnu 3 kolečka na plechu, je to piplačka. Je lepší, když na to je víc lidí, aby se to nemuselo péct po 3 ks v troubě.
Potom se konce namočí do čokolády a po ztuhnutí čokolády se plní karamelovým krémem.
Krém:1 uvařené kondenzované slazené mléko (nejméně 2 hodiny) do vychladlého zamícháme 300 g másla.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 47 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Kornoutky
-
taky dobra vychytavka
-
...a ještě jedna vychytávka jak na tvarování kornoutů je tady pod receptem v poznámce
http://www.labuznik.cz/recept/vaflove-kornouty-se-... -
jo a ještě jedna rada zasadne všechno cukrovy i buchty které mají tuhší těsto vyvaluju v pevnem igelitu da se koupit v papirnictvi jako pytel z teho si kus asi 50krat50cm jednu stranu prostřihnu a vkládam těsto mezi a valim,kdkyž je vyvalené posypu trochu moukou zavřu,otočim aby byla mouka vespod a při vykrajovani,tvary držej ve formičce de to krasně přenašet na plech.JE TO PARADA.Dřiv mne to nebavylo ale tet se na pečeni těším.Při váleni těsta,igelit přichytnu tělem aby neklouzal proto musi byt delši.
-
taky je dělam, a podělim se z moji skušenosti třeba vam to pomuže.Nechala sem si vysousružit z dřeva kornout i z držákem,a dalši zlepšovak uřizla sem z plastovej láhve od Primusu to je pivo 2 litrove tu vrchni čast hrdla asi 10cm mám jich asi 6 kousku a když dělam kornoutky tak je stočim a horké je vsunu do hrdla které mám připravene,takže tam hesky vystydnou a nemusim je držet.da se použit i štamrle ale to ma širši hrdlo a kornout je dole hodně otevřeny nevypada to dobře takže zvitezilo hrdlo od piva.VYSKOUŠEJTE
-
Zkoušela jsem kornoutky podle tří receptů´,ale pokaždé se mi při stáčení lámaly, i když byly ještě horké.Poradí mi někdo jak to mám dělat aby byly krásné jako na obrázku? Děkuji za odpověď.
-
Musím připsat své zkušenosti s pečením, protože si myslím, že pro nás ne tak dobré kuchařky, jsem vychytala několik vylepšení, o které bych se s Vámi chtěla podělit. Tak jednak, těsto se mi udělalo výborné, nechala jsem ho odležet do druhého dne. Začala jsem vyvalovat těsto nejdříve v mikro sáčky a po začátečním vyválení, jsem těsto přendala na vál, hodně podsypala cukrem a doválela. Udělala jsem si nejdříve několik koleček, abych je mohla péci, zatímco budu stáčet kornoutky. Nejlépe je stáčet přes kuželky, které se dostanou koupit. Měla jsem 3 a také jsem kornoutky pekla po 3 ks. Nechala jsem je na kuželkách, pokud jsem nevytahla další plech. No, tak to je tak asi všechno, díky za pozornost
choseaktivistka@email.cz
-
skousela jsem delat malicke kornoutky a tvarovat je na konec zdobicky na krem!jenze jem to musela dlouho drzet a nez jsem stihla udelat jeden tak zbyle dva mi stvrdly!a vymyslela jsem zlepsovak!udelala jsem si z tvrdeho papiru kornoutky a kolecka vkladala do nich!krasne mi to tam drzelo a mohla sem to v nich nechat nez uplne vychladly!bylo to mnohel jednodussi a rychlejsi!kdyztak skuste
-
takže děvčata, konec dobrý, všechno dobré, vypadají nádherně, chutnají ještě lépe, ale to před tím.. tak nejdřív těsto, jsem amatér a zdálo se mi divný že tam není žádný tuk, těsto bylo pořád jako žmolenka, neváhala jsem a přidala jsem trochu máslo, pak lepší. No a pak to pečení a tvoření kornoutků, jestli to někdo zvládá po třech tak já po jednom, takže co plech to jedno kolečko, dělala jsem to asi 6 hodin.. ale jak říkám, konec dobrý, všechno dobré, příští rok znovu
-
Jenny:včera jsem pekla, dala jsem 150g medu, 2 žloutky a mléka jen jednu lžíci,jinak stejné dávky, po zpracování jsem dala na 2 hodiny do lednice a vyndávala jen po částech těsta, které jsem zrovna chtěla vyválet(přišlo mi, že se tak nelepí), ale i tak hodně podsypávat,no a vydařily se mi, přítel pomáhal a tak jsem mohla péct po 5 kusech (zkoušeli jsme víc kusů, ale jak jsme spěchali, tak výsledek nebyl ideální - rozmotávaly se a praskaly), těsto jsem měla slabounké jako list a měli jsme jich asi 170 kusů, průměr kolečka 5cm, v týdnu je naplním krémem
-
aháááá...no já mám v průměru až 9 cm,no ale stejně jsi je musela udělat aspoň ze dvou dávek,ne,na fotce to hezky klame...
-
Jenny- záleží jak velké děláš.Já je mám max. 3,5 cm dlouhý.Takový mini.
-
lejdy,kornoutky jsou moc dobrý,jen mě zaráží,že píšeš,že z takový dávky se jich dá udělat 200,není tam malá chybička,já jich měla jen 31 a to byly natenko vyválené,štramberské uši když dělám z 1 kg mouky a 6 vajec,tak jich mám 120 ks,jinak nedávala jsem krém ze salka,(nebo mi nezbyl)ale dala jsem si 4 bílka a na každé bílko 6 dkg cukru krystalu a dala nad paru,pak jsem do toho postupně zašlehala 2 PL pikantní marmelády...až je budu zase dělat,tak přidám foto...
-
taky je chci dělat,jsou přímo výstavní...
-
Recept perfektní, ale protože u nás frčí mini verze, tak je dělám podle špiček na krém.Jsou to pak jednohubky. Ale jinak
-
já je dělala a co jsem nestihla stočit a stvrdlo tak jsem z nich dělala mini medovníčky :D kolečko jsem přežízla v půl a zas v půl tak vznikli 4 čtvrtky. Ty jsem namazala krémem ze salca a másla a posypala drobením z rozdrcených kousků upečeného a ztvrdlého těsta
a byl hned další druh cukroví hotovej :D