Pečivo z taveného sýra
Recept ještě nebyl hodnocenPečené vykrajované tvary nemusí nutně být jen cukroví. V tomto receptu najdete inspiraci na drobné slané pečivo z máslového těsta a sýru. Zadělané těsto vyválíte,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečené vykrajované tvary nemusí nutně být jen cukroví. V tomto receptu najdete inspiraci na drobné slané pečivo z máslového těsta a sýru. Zadělané těsto vyválíte,…
Z nasekané petrželové natě, soli, pepře, worcestru a citronové šťávy připravíme marinádu.Maso nakrájíme na proužky dlouhé asi 6-8 cm, dáme do mělké nádoby a necháme…
No a postup je opravdu jednoduchý. Všechny ingredience kromě sezamových semínek smícháme dohromady a tvoříme placky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, mozzarellu nakrájíme na proužky.Listové těsto rozdělíme na dvě části a každou vyválíme na plát. Na těsto rozetřeme kečup pomocí lžíce…
Z teplého mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku se solí, vejce a sádlo, přilijeme kvásek a dobře zaděláme. Podle potřeby můžeme přidat mouku…
Vytvoříme si v misce směs na obalování ze strouhanky, kari a sezamových semínek. Obalíme v ní maso i sýr a na rozžhavené pánvi chvilku smažíme z obou stran. Podáváme…
Brynzu můžete využít místo obvyklých druhů sýra i k přípravě slaného pečiva. Pro její typickou slanou chuť není třeba těsto nijak dochucovat. Tyto brynzové sušenky jsou…
Takto připravené párečky známe většinou obalené v listovém těstě. Toto v lednici kynuté pizzové těsto má tu výhodu, že zůstane déle čerstvé a dodá párečkům ještě další…
Tahini pasta je známá zejména ve spojení s pokrmy z Orientu. Jde o pastu ze sezamových semínek a má velmi specifickou chuť. Vy si ji můžete s tímto receptem snadno…
Teriyaki omáčka je oblíbená surovina používaná zejména v asijské kuchyni. Dodá pokrmu velmi specifickou kořeněnou chuť. Ta se bude vyjímat právě v takovém snadném pokrmu…
Babaganoush je tradiční blízkovýchodní pomazánka z pečeného lilku, která vás osloví svou jemnou, kouřovou chutí s dotekem česneku a tahini. Ideální jako lehký předkrm…
Restované kapustičky z tohoto receptu získají díky zázvoru a sójové omáčce asijský nádech. Jednoduchý a rychlý recept je vhodný pro všechny milovníky orientálních chutí.…
Výborné taštičky z listového těsta s náplní ze smažené cibule, špeku a kysaného zelí jsou posypané kořením a sezamovými semínky a upečené dozlatova. Taštičky krásně…
Cuketový nákyp je lehký a nadýchaný pokrm, který spojuje jemnou chuť cukety se sýrem. Tento všestranný nákyp je ideální jako příloha nebo lehký hlavní chod a potěší…
Hermelíny nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a žloutek. Jemně osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme plát silný 2-3 mm. Rádýlkem…
Křídla omyjeme a osušíme. Ustříháme tenké špičky a když jsou křidélka větší, rozdělíme je v kloubu. Smícháním všech surovin umícháme těstíčko a případně dochutíme podle…
Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, pak vše sypké, na závěr zaprášíme droždím. Zapneme program Těsto.Pak si těsto rozdělíme asi na tři díly. Každý díl vyválíme do…
Troubu předehřejeme na 180°C. Chlazené těsto vyndáme z lednice až těsně před použitím. Plát těsta potřeme kečupem, poklademe uzeninou, nakrájeným pórkem a strouhaným…
Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout. Pak potřeme vejcem, šikmo…
Ovesné vločky opražíme na suché pánvi. Když se rozvoní, přidáme sezam a za stálého míchání vše upražíme do světlehněda.Vypneme, vmícháme kokos a skořici, po prochladnutí…
Na plech s pečícím papírem nasypeme směs vloček, posekaných ořechů, kokos, skořici, zakapeme medem a rozpuštěným kokosovým olejem. Směs promícháme a v troubě při 150…
Vše smícháme třeba v robotu nebo ručně, těsto musí být měkké, hladké a nelepivé. Podle potřeby přidejte tekutinu.Ihned tvoříme válečky, smotáme do preclíku a necháme…
Suroviny na těsto rychle zpracujeme a vyválíme na asi 4 mm silný plát. Rádýlkem vykrajujeme tvary (lze použít i různé formičky). Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme…