Květák v pikantním těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenRůžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Vyjmeme a necháme okapat. Všechny přísady na těstíčko si do hladka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Vyjmeme a necháme okapat. Všechny přísady na těstíčko si do hladka…
Tyto slané trubičky jsou ideální jako pohoštění na večírek, oslavu i rodinnou sešlost. Listové těsto jednoduše navinete na kovové trubičky, potřete vejcem, posypete…
K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…
Při posezení s přáteli nebo večer u filmu máme občas chuť na něco slaného, tak akorát do ruky. Tyto šneky připravíte snadno a rychle, i s pečením jsou za 30 minut na…
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Bochník necháme kynout v míse pod utěrkou zhruba hodinu. Těsto znovu dobře propracujeme a rozdělíme na 8 částí. Z nich…
Do pekárne dáme najprv tekuté ingredience a potom sypké. Pečieme na programe SPRINT alebo na programe pre pečenie bieleho chleba.
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, smícháme s osolenou moukou a Herou a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Těsto rozválíme, krájíme, tyčinky, čtverečky,…
Těsto rozválíme a rádýlkem nařežeme na slabé proužky asi 1,5 x 25cm. Omotáme kolem tyčinky jako kremroli a na plechu potíráme vajíčkem. Sýr promícháme se solí a sezamem,…
Nejprve připravíme náplň - několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži). Ještě teplé dáme do mixéru a spolu s ostatním rozmixujeme.…
Hladkou mouku smícháme se špetkou solí. Uděláme kvásek z kvasnic,150 ml vlažného mléka a z cukru a necháme vzejít. Poté kvásek nalijeme do mouky se solí, přidáme olej a…
Gyóza knedlíčky, pocházející z Japonska, jsou malé masové taštičky plněné různými ingrediencemi, jako je mleté vepřové maso, zelenina a koření. Tradičně se smaží na…
Ochutnejte tuto lahodnou mrkvovou pomazánku. Sladká chuť mrkve se pečením ještě zvýrazní a v kombinaci s pomerančovou šťávou a Lučinou chutná skvěle. Podávejte ji na…
Restované kuřecí maso se sezamovým semínkem, jarní cibulkou a sójovou omáčkou má příjemný asijský nádech. Nezapomeňte před přípravou maso nechat odpočinout v oleji a…
Křupavé sezamové sušenky s jemně oříškovou chutí jsou ideální pochoutkou ke kávě nebo čaji. Díky praženému sezamu získávají nezaměnitelnou vůni a lahodnou chuť. Snadná…
Záviny z listového těsta jsou oblíbenou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením pro nečekanou či plánovanou návštěvu. Kombinace anglické slaniny a nivy v…
Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti.K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme…
Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na plátky, z nich pak nakrájíme nudličky cca 1,5-2 cm široké. V uzavíratelné misce smícháme sójové omáčky, mirin a zázvor a maso…
Do mixéru vložíme sezamová semínka a sušené švestky.Vše rozmixujeme.Přidáme agávový sirup, skořici a opět mixujeme, dokud se nevytvoří celistvá hmota.Nyní můžeme mokrýma…
Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, pak vše sypké, na závěr zaprášíme droždím. Zapneme program Těsto.Pak si těsto rozdělíme asi na tři díly. Každý díl vyválíme do…
Tyto mini šátečky jsou skvělým pohoštěním na oslavy. Připravíme je snadno z listového těsta, které potřeme ostrou paprikovou pastou, poklademe slaninou, jarní cibulkou a…
Listové těsto rozdělíme na půl, každý kus vyválíme na plát, potřeme rozšlehaným vejcem, dále potřeme troškou kečupu, poklademe kolečky šunky, posypeme strouhaným sýrem a…
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody a promícháme s cukrem. Kvásek necháme vykynout na teplém místě. Mouku smícháme se solí a prosejeme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek…