Křupavá granola
Recept ještě nebyl hodnocenVydatná a vyvážená snídaně je důležitá pro snadný začátek do nového dne. Ideální volbou je granola, zapečená směs různých oříšků a vloček, která je plná sušeného ovoce a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vydatná a vyvážená snídaně je důležitá pro snadný začátek do nového dne. Ideální volbou je granola, zapečená směs různých oříšků a vloček, která je plná sušeného ovoce a…
Křehké a křupavé mlsání, které je i zdravé? Ano, podle našeho receptu si jej připravíte raz dva. Jemně nastrouhanou mrkev zapracujete do těsta, ve kterém můžete použít…
Hermelíny nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a žloutek. Jemně osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme plát silný 2-3 mm. Rádýlkem…
Ze všech surovin a 100 ml vody vypracujeme těsto. Trochu semínek si dáme stranou. Těsto necháme odpočinou 20 minut. Poté vyválíme tenký plát. Já válím těsto mezi dvěma…
V misce smícháme všechny ingredience. Těsto přendáme do zapékací nádoby a necháme chvíli odstát. Pečeme 20 minut na 180 stupňů. Po upečení vyklopíme a necháme…
Křídla omyjeme a osušíme. Ustříháme tenké špičky a když jsou křidélka větší, rozdělíme je v kloubu. Smícháním všech surovin umícháme těstíčko a případně dochutíme podle…
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve slané vodě, slijte a hned promíchejte s olivovým olejem. Přidejte k nim syrovou mrkev, nakrájenou na tenké nudličky. Pórek a…
Ovesné vločky opražíme na suché pánvi. Když se rozvoní, přidáme sezam a za stálého míchání vše upražíme do světlehněda.Vypneme, vmícháme kokos a skořici, po prochladnutí…
Ve 130 ml vlazne vody rozmichame drozdi, pridame spetku cukru a nechame vzejit kvasek. Mouku presijeme, pridame sul, olivovy olej, pripraveny kvasek a vypracujeme hladke…
Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Z mouky, oleje a soli vypracujeme těsto. Nemusí se nechávat kynout.Rozdělíme na 6 dílů. Každý rozválíme do kruhu. Rozkrojíme na 8…
Domácí příprava se dnes velmi cení. A jde-li o takový skvost, jako hamburger, není se o čem bavit. Nadýchané kynuté bulky sypané sezamem v sobě nesou lahodný dresing,…
Sušenky nemusí být jen ve sladké variantě. Krekry z plísňového sýru, másla a smetany jsou nenáročné na přípravu a po upečení křehké a křupavé. Je to ideální pochutina na…
Pečené vykrajované tvary nemusí nutně být jen cukroví. V tomto receptu najdete inspiraci na drobné slané pečivo z máslového těsta a sýru. Zadělané těsto vyválíte,…
Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout. Pak potřeme vejcem, šikmo…
Na suché pánvi opečeme sezamová semínka dozlatova a dáme do misky. Poté rozpálíme v pánvi olej, přidáme maso a zprudka opečeme, když maso zatáhne, přidáme papriky,…
V kastrůlku rozpustíme máslo, osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme špenát a dusíme. Mezitím si v pánvičce na oleji osmažíme na menší kousky nakrájené kuřecí maso,…
Originální nápad na občerstvení s přáteli, kdy se návštěva postará o to, aby dobrota byla vyloženě „roztrhaná“ a rozebraná do posledního drobečku! Slané těsto a Hermelín…
Lilek je jednou ze zajímavých druhů zeleniny. Jeho přípravu nesmíme podcenit, aby nezhořkl. V tomto receptu jej necháme vypotit a poté orestujeme na pánvi. Doplníme ho…
Všechny suroviny ve velké míse pořádně propracujeme. Mísu na 45 minut - 1 hodinu odložíme na teplé místo a necháme těsto kynout. Poté těsto opět propracujeme, hněteme a…
Těsto rozválíme na pomoučeném vále do tvaru čtverce. Já rozdělila těsto na půlku a rozválela dva menší čtverce. Rozválené těsto potřeme kečupem, posypeme kořením na…
Suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme na program těsto (pekárna na 1,5 kg). Z těsta pak děláme malé kuličky (2-2,5 cm), potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem…
Kuřecí prsa nakrájíme podélně na proužky. Osolíme a kořeníme podle svého oblíbeného koření. Listové těsto vyválíme na cca 4-5 mm.Nakrájíme z těsta asi 1 cm široké…
Smícháme vločky, vejce, mléko, čtyři čajové lžičky medu a necháme deset minut vločky nasáknout. Pak přidáme prášek do pečiva, důkladně promícháme a dáme do malého…
Přidáno před 29 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Německá bílá klobása vznikla díky kocovině! Jak tuhle delikatesu uvařit?
Asijská kuchyně: To nejlepší z jejich regionů. Ochutnali jste už krevety v tempuře nebo pekingskou kachnu?
Voňavý perník na plech podle Josefa Maršálka chutná božsky: Ani do něj nepotřebujete vejce, říká cukrář