Jehněčí na houbách
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí maso je aktuálně spíše vzácnou surovinou, proto by mělo být dobře připraveno. Třeba s houbami. Maso doměkka upečené s šalvějí, kmínem a houbami bude skvěle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jehněčí maso je aktuálně spíše vzácnou surovinou, proto by mělo být dobře připraveno. Třeba s houbami. Maso doměkka upečené s šalvějí, kmínem a houbami bude skvěle…
Nenáročný povidlový koláč s efektní mřížkou připravíme i v běžný den. Těsto z másla a zakysané smetany je jemné a křehké. K povidlům, kterými budeme koláč plnit,…
Žádné pečení, žádné složité postupy. Základ tvoří sušenkový korpus s máslem, na něj přijde jemná jogurtovo-tvarohová náplň a ovocná želatinová vrstva. Výsledek vypadá…
Žádné pečení, žádné složité postupy. Základ tvoří sušenkový korpus s máslem, na něj přijde jemná jogurtovo-tvarohová náplň a ovocná želatinová vrstva. Výsledek vypadá…
Celer vyniká svojí zemitou, ale přitom osvěžující chutí. Skvěle se k němu hodí lahodná niva, křupavá jablíčka a šťavnaté hrozny. Toto spojení pak doplní krémová zálivka…
Dezert, nad kterým se budou rozplývat i ti, kteří sladkému příliš neholdují. Roztomilé malé koláčky s příchutí oblíbeného tiramisu jsou krásné na pohled a chutnají…
Nenáročné řezy potěší celou rodinu. Kakaové těsto doplní nastrouhaná cuketa, která se postará o to, aby bylo po upečení vláčné. Jejich povrch pak navíc doplní malinová…
Jednoduchý salát nabitý vitamíny s chutí lehce pikantního zelí a křenu. Nabízí sladkou i ostrou chuť v dokonalé kombinaci. Skvělý samotný jako zdravá svačina, příloha k…
Svěží kombinace čerstvých švestek a zakysané smetany na koláči z křehkého těsta vám zachutná. Ideální způsob, jak zužitkovat část úrody ze zahrádky. Přitom příprava není…
Našlehat máslo s cukrem a vejcem. Mouku smíchat s práškem do pečiva a smíchat vše dohromady. Rychle vypracovat v těsto. Zabalit těsto do potravinářské folie a vložit do…
Na oleji osmahneme krájenou cibuli, na ní kostičky osoleného a opepřeného masa. Po chvíli přidáme obě krájené papriky, po krátkém orestování přisypeme rýži a celou směs…
Tofu, zemiaky a uhorky nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme prelisovaný cesnak, kečup, sójovú omáčku a smotanu. Dobre premiešame. Ak treba dosolíme ( ja nedosoľujem,…
Uvaříme si brambory ve slupce jen cca 5-6 minut, vypneme a necháme do druhého dne vystydnout (dá se ale i ze syrových brambor).Druhý den brambory oloupeme, nakrájíme na…
Čokolády nakrájíme na drobnější kostičky (lépe to jde, mají-li pokojovou teplotu), mouku prosijeme s práškem do pečiva, sodou a kakaem do mísy a přidáme čokolády. Zvlášť…
Mražené ovoce necháme roztát. Těsto: 1) Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny a pak přidáme polovinu cukru a zase šleháme. 2) Z…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Světlý korpus Vejce celé ušleháme do pěny, poté přišleháváme olej a vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva…
Zakysanou smetanu smícháme se solí a provensálskými bylinkami. Do této marinády naložíme přes noc vykostěná kuřecí stehna. Já jsem si takto připravila maso přímo do…
Z vepřové rolky odstraníme síťku a rolku vložíme do pomalého hrnce. Přidáme 150 ml vody, hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 3 hodiny.Poté do…
Smícháme vejce, cukr, olej, mouku, prášek do pečiva, van.cukr a mléko. Odlejeme 1/2 na vymazaný plech. Do druhé 1/2 dáme ještě kakao a rozpustnou kávu, smícháme a…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme je zchladnout a oloupeme je. Nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev s olejem opékat. Červenou cibuli nakrájíme na jemno a…
Maso naklepejte na polovinu výšky. Nakrájejte na 2 cm proužky po vlákně, potom na 1 cm proužky napříč vlákna. Dobře osušte papírovými ubrousky, jinak by se neopeklo ale…
Oloupeme brambory. Vybereme všechny malé a necháme vcelku, nebo dáme větší a překrojíme. Slaninu nakrájíme a dáme vyškvařit. Odebereme část na posypání. Do zbytku…
Trojúhelníčky vidličkou rozmačkáme, přidáme ostatní suroviny a spojíme zakysanou smetanou.Necháme hodinu proležet, mažeme na tmavý chléb, nebo celozrnné pečivo.