Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

K létu patří i grilovaní. Pokud vám po něm zbylo maso, můžete ho upotřebit ve smetanové omáčce provoněné koprem. Její příprava není nijak náročná a tak do půl hodiny budete mít hotové jídlo na stole.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 185 kJ /
522 kcal
Bílkoviny18,34 g
Tuky31,10 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 87 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy41,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme tuk, přidáme pórek, nové koření, bobkový list a necháme zesklovatět. Krok 2: Přidáme hořčici a cukr. Po chvíli vsypeme mouku a zarestujeme. Zalijeme mlékem a vývarem. Krok 3: Necháme povařit asi deset minut. Rozmixujeme a přidáme maso nakrájené na větší kousky. Krok 4: Po provaření vmícháme drobně nakrájený kopr a smetanu. Už nevaříme. Podáváme s brambory.

TIP: Nejlepší recepty s koprem

Zveřejněno 22. 8. 2023

Poznámka autorky mika59

V létě když se griluje, tak občas zůstane maso. Pro nás je nejlepší přidat ho do omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkq2x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkq2x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso, pórek, máslo, mouka hladká, hořčice, cukr, mléko, vývar masový, smetana zakysaná, koření nové koření, bobkový list, kopr, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu