Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 058 kJ / 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,84 g |
Tuky | 15,81 g |
Vláknina | 19,94 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 32,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první orestujeme na oleji žampiony nakrájené na čtvrtky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Pozor, ať nerozvaříme. Po orestování odložíme stranou.
Krok 2: Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zatáhnout.
Krok 3: Přidáme protlak, hořčici, worchester a lehce podlijeme vodou. Necháme pod pokličkou dusit do měkka.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme odložené žampiony, okurky nakrájené na tenké proužky, červené víno a necháme lehce projít varem.
Krok 5: Nakonec přidáme smetanu a případně dochutíme solí a pepřem.
Krok 6: Podáváme například s rýží.
Zveřejněno 20. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stroganoff z hovězí kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8jGQ
Moje poznámka
Stroganoff z hovězí kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8jGQ
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 8 minutami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 2 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 16 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 22 minutami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 6 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 8 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 8 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 13 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 15 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 17 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 17 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 18 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
žampióny,
česnek,
cibule,
okurky sterilované,
protlak rajčatový,
hořčice plnotučná,
omáčka worcesterová,
víno červené,
smetana zakysaná,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (3)