Krkovička na paprice a kysaném zelí
Spojení vepřového masa a zelí najdeme tradičně v segedínském guláši. Příprava tohoto pokrmu je však lehce odlišná, ale výsledná chuť je naprosto skvělá. Orestované maso podusíme s dochuceným zelím, které na finále zjemníme smetanou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 010 kJ / 1 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,55 g |
Tuky | 98,04 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 683 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 13,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a po okrajích několikrát nařízneme, aby se tepelnou úpravou nekroutilo. Každý plátek osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi na sádle opečeme na střední teplotě z obou stran a vyndáme na talířek.
Krok 2: Do tuku v pánvi přidáme nakrájenou slaninu na drobné kostičky, necháme pustit tuk a na něm osmahneme do zlaté barvy nahrubo nasekanou cibuli. Přidáme a zpěníme papriky a ihned podlijeme malým množstvím vývaru nebo vody, aby se nepřipálily.
Krok 3: Půl sáčku kysaného zelí pokrájíme na menší kousky, cca 1 plnou lžíci necháme stranou na dokončení a ostatní dáme do pánve. Zelí má výbornou chuť a není potřeba ho nijak ochucovat ani kmínem, který již obsahuje.
Krok 4: Vrátíme do pánve maso a za občasného podlití podusíme do požadované konzistence. Když máme maso i zelí měkké, přidáme odložený zbytek zelí, promícháme a zalijeme smetanou. Promícháme a po minutě odstavíme.
Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí, většinou není nic jiného potřeba a podáváme nejlépe s knedlíkem nebo chlebem. Na talíři můžeme doplnit kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 9. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička na paprice a kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK4w
Moje poznámka
Krkovička na paprice a kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK4w
Nejnovější recepty
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 32 minutami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 14 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 23 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy
Renata1988 před 5 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 6 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 7 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 12 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 13 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 15 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 16 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 16 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 17 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 17 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
cibule,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
koření paprika maďarská,
paprika,
paprika sušená pálivá,
zelí bílé kysané,
vývar masový,
smetana,
smetana zakysaná
Komentáře (16)
Hezký večer i Tobě.
Jídlo chválí i malá a chlap.
Přeji krásný den.
Ještě se ozvu…