Krkovička na paprice a kysaném zelí
Spojení vepřového masa a zelí najdeme tradičně v segedínském guláši. Příprava tohoto pokrmu je však lehce odlišná, ale výsledná chuť je naprosto skvělá. Orestované maso podusíme s dochuceným zelím, které na finále zjemníme smetanou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 010 kJ / 1 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,55 g |
Tuky | 98,04 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 683 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 13,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a po okrajích několikrát nařízneme, aby se tepelnou úpravou nekroutilo. Každý plátek osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi na sádle opečeme na střední teplotě z obou stran a vyndáme na talířek.
Krok 2: Do tuku v pánvi přidáme nakrájenou slaninu na drobné kostičky, necháme pustit tuk a na něm osmahneme do zlaté barvy nahrubo nasekanou cibuli. Přidáme a zpěníme papriky a ihned podlijeme malým množstvím vývaru nebo vody, aby se nepřipálily.
Krok 3: Půl sáčku kysaného zelí pokrájíme na menší kousky, cca 1 plnou lžíci necháme stranou na dokončení a ostatní dáme do pánve. Zelí má výbornou chuť a není potřeba ho nijak ochucovat ani kmínem, který již obsahuje.
Krok 4: Vrátíme do pánve maso a za občasného podlití podusíme do požadované konzistence. Když máme maso i zelí měkké, přidáme odložený zbytek zelí, promícháme a zalijeme smetanou. Promícháme a po minutě odstavíme.
Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí, většinou není nic jiného potřeba a podáváme nejlépe s knedlíkem nebo chlebem. Na talíři můžeme doplnit kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 9. 2. 2024 11:25
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička na paprice a kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK4w
Moje poznámka
Krkovička na paprice a kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK4w
Nejnovější recepty
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 7 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno před 20 hodinami
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 21 hodinami
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Masové bramboráky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 17 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 před 18 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 před 19 hodinami
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka před 19 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr před 20 hodinami
Česnečka
iveta.kroul před 20 hodinami
Květáková polévka II
zdenka.s před 20 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 20 hodinami
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 21 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
cibule,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
koření paprika maďarská,
paprika,
paprika sušená pálivá,
zelí bílé kysané,
vývar masový,
smetana,
smetana zakysaná
Komentáře (14)