Králík pečený v kořenové zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí maso je nejen zdravé, ale i velmi chutné a jemné. Pečené na orestované kořenové zelenině, zalité vínem a pokladené plátky anglické slaniny bude maso šťavnaté a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 417 kJ / 100 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 1,60 g |
| – nasycené | 0,59 g |
| – nenasycené | 0,85 g |
| –– mononenasycené | 0,44 g |
| –– polynenasycené | 0,41 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 52 mg |
| Sodík | 46 mg |
| Sůl | 0,12 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Králičí maso je nejen zdravé, ale i velmi chutné a jemné. Pečené na orestované kořenové zelenině, zalité vínem a pokladené plátky anglické slaniny bude maso šťavnaté a…
Hledáte recept na nedělní oběd, se kterým není moc práce a pochválí ho celá rodina? Vyzkoušejte králíka na česneku s dijonskou hořčicí. Není to zrovna česká klasika, ale…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou…
Šťavnaté maso králíka dokonale ladí s nasládlou chutí dýně, svěží cuketou a zemitými žampiony, čímž vzniká pokrm, který je nejen lahodný, ale i výživný. Ideální pro…
Paella Valenciana: Maso nakrájejte na kusy cca 5x5 cm, paličky nechte vcelku, osolte. Na široké pánvi rozpalte olivový olej, a maso na něm pozvolna opékejte ze všech…
Králičí stehna omyjeme, osušíme a osolíme. Pekáček silně vymažeme sádlem - klidně tam můžou být kousky sádla.Králíka obalíme v mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a …
Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v přípravě snad jakéhokoliv pokrmu. V tomto receptu najdete inspiraci na králíka pečeného na zelenině. Z upečené zeleniny pak…
Lahůdka která voní tradicí a poctivou domácí kuchyní. Jemné, křehké maso, pomalu tažené na cibulce vytváří dokonale vyváženou chuť, která potěší i ty nejnáročnější.…
králičí stehna umyjeme (nebo celého rozporcovaného králíka), prošpikujeme klínky špeku, z obou stran tlakem osolíme,sůl vmasírujeme do masa a opepříme čerstvě pomletým…
Králičí stehna očistíme, osolíme. Šalotky a česnek nakrájíme nadrobno.Pekáč vytřeme olejem, přidáme šalotky a česnek. Na ně položíme brambory a na ně králičí stehna.Než…
Pečení v sáčku zachová králičímu masu šťavnatost a spojí ho s vůní uzeného špeku, česneku i bylinek. Jednoduchý pokrm, který se téměř připraví sám, a na talíři chutná…
Nejprve vymažeme pekáč máslem.Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na dno pekáče. Králičí stehna osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.Položíme je na cibuli.Na…
Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Přidáme bobkový…
Maso prošpikujeme, posolíme a posypeme mletým zázvorem. V nádobě pomalého hrnce si na trošce oleje orestujeme špek nakrájený na malé kostičky, pak dáme maso a necháme…
Maso osolíme, opepříme, opečeme na oleji v hluboké pánvi z obou stran a vyndáme stranou. Do výpeku dáme máslo a přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu, nasekanou cibuli…
Stehna prošpikujeme a osolíme. Na sádle zprudka opečeme z obou stran a vložíme do menší zapékací nádoby.Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Přidáme na klínky…
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Do zlatova opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Vyjmeme a přidáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky,…
Smažené králičí řízky nakládané do česneku a cibule mají výraznou chuť a potěší i ty, kteří nemají králíka zrovna v oblibě. Naložení masu velmi svědčí, je křehké a…
Stehýnka omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme. Do zapékací misky s víkem nebo pekáčku dáme na dno sádlo a na plátky nakrájený špek. Vložíme maso, palici česneku, bez…
Porce králíka prošpikujeme, osolíme, posypeme tlučeným jalovcem a opečeme ze všech stran na sádle.Opečená stehna přendáme do zapékací nádoby a do výpeku na pánev přidáme…
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z…
Králičí maso osolíme a naložíme so směsi ze 4 lžic oleje, utřeného česneku, nadrobno nakrájené cibule a citronové šťávy a koření. Necháme v lednici přes noc. Na druhý…