Králík na česneku s rozmarýnem

Gabina_I Kuchařka: Gabina_I

Doba přípravy: 1,5h 2 porce Jiné maso 10 názorů

Suroviny

2 králičí stehna (pokud děláme víc porcí naporcujeme celého králíka dle norem)
1 cibule
česnek
slanina (prorostlejší)
špek (na prošpikování)
čerstvě mletý pepř
růžové víno
sůl
rozmarýn
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna umyjeme (nebo celého rozporcovaného králíka), prošpikujeme klínky špeku, z obou stran tlakem osolíme, sůl vmasírujeme do masa a opepříme čerstvě pomletým pepřem, oloupeme si cca 6 stroužků česneku a polovinu - 3 ks utřeme se solí a porce králičího masa pořádně potřeme.

  2. Maso orestujeme v hrnci nebo na pánvi na oleji z obou stran - po každé straně cca 1 minutu, aby se maso zatáhlo. Rozehřejeme si troubu na 180-190°C a do kameninového pekáče nebo keramického hrnce vložíme na čtvrtky nakrájenou cibuli, zbylé 3 stroužky česneku, nahrubo nakrájené kousky špeku a slaniny. Podlijeme vodou.

  3. Pečeme cca 30 minut (u celého králíka 45 minut) a teprve potom posypeme 2-3 snítkami čerstvého rozmarýnu, pak pečeme dále stejnou dobu, podlijeme růžovým vínem i přes maso. Odkryjme poklop a přelijeme směs přes maso a pečeme odkryté cca 15 minut.

Poznámka

servírujeme se smetanovými nebo pečenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 492 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na česneku s rozmarýnem

Tématické fráze: králík na rozmarýnu králík na česneku jak prošpikovat králíka kralik na rozmarinu králík recepty na rozmárýnu králík recepty jak prošpikovat maso pečený králík na rozmarýnu kralik rozmaryn králík na víně s rozmarýnem recepty na králíka králičí stehna na cesneku pečený králík s rozmarýnem recept králík na rozmarýnu králík s rozmarýn kralik stehna recept top recepty králík recept na kralika recept králík stehna prospikovani masa