

Králík v pomalém hrnci
Suroviny 3 porce
- Zadní králíčí stehna a hřbet
- špek
- sůl
- mletý zázvor
- pár snítek rozmarýnu
- hrst sušených hub
- trochu oleje
- dcl vody
- 1/2 paličky česneku
- 2 malé cibulky
Postup přípravy receptu
Maso prošpikujeme, posolíme a posypeme mletým zázvorem.
V nádobě pomalého hrnce si na trošce oleje orestujeme špek nakrájený na malé kostičky, pak dáme maso a necháme opéci ze všech stran. Přidáme snítky rozmarýnu. Zalijeme asi deckou vody (tak do 1/3 masa aby voda sahala), přidáme rozmačkaný česnek, cibuli nakrájenou na půlkolečka a houby, které jsme si namočili ve vodě. Zapneme na II. a na 4 hodiny.
Asi 10 minut před koncem jsem maso vyndala na talíř a sosík zahustila asi dvěma lžícema polohrubé mouky, vrátila maso a nechala dovařit. Jako přílohu můžete dáti cokoliv - brambory, br. kašičku, br. knedlíček a nebo jako my dnes rýži.
Poznámka od kuchařky
Na zázvoru dělám maso už dlouho a to kterékoli, ať už hovězí kližku, vepřové plecko a nebo i kuřecí paličky no a dnes králíčka. Inspirovala jsem se VIP prostřeno, kde myslím paní Tomsová toto jídlo dělala a dle ní jsem přidala i houby, česnek a cibuli.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík v pomalém hrnci
-
PH je výborný pomocník v kuchyni zejména v přípravě masa. To je z něj měkké a šťavnaté, výborné chuti, která se při teplotě kolem 90 stupňů Celsia nevylouhuje, jako při jiném způsobu vaření. Proto považuji zatahování masa na rozpáleném oleji za spíše škodlivou zbytečnost. Jinak se mi recept líbí.
Vyrobil jsem si k PH svislou jehlu, která mi pomáhá k úpravě okořeněných plátků masa ve stylu kebab, ale změklé maso neořezávám na tenké plátky, ale nechám vychladnout, aby bylo soudržnější, a pak je svisle nakrájím na cca 1,5cm široké hranolky, které v sáčku se zipem ukládám do mrazáku. Ty pak vkládám do různých polévek, omáček a sosů, připravovaných samostatně. Takové pokrmy jsou připraveny velmi rychle, odpadá doba potřebná k změknutí masa. -
Povedený králíček, věřím, že z PH byl skvělý
-
-
Také bych si králíka dala, pěkně masitého
, ne ty vyzábliny z obchodu...
+
-
Dala bych si králíka hned v této podobě, mňam
-
Mňam
+7
-
hmmm králíka bych si dala,ale pěkně vypečeného
-
Sevi, pěkný receptík, králíčka já ráda, tak posílám bodík
-
no tééda
-
Nejsem majitelem PH a asi nikdy nebudu, možná někdy ke stáří
, ale králíčka bych si dala
-
Bibinka:děkuji a můžeš použít jakékoliv masíko, jak jsem už v receptu napísala
-
Sevíčku, mít králíčka, už zítra bych ho spáchala-ten recept. bude výborný z PH
Dávám ti 2.bod
-
Tak to musí být mňamka,taky jsem koukala na VIP prostřeno a líbil se mi králík na zázvoru,tak vyzkouším podle tebe v PH