Králík v pomalém hrnci

Severinka Kuchařka: Severinka

Doba přípravy: 4 hodiny 3 porce Pomalý hrnec 13 názorů

Suroviny

Zadní králíčí stehna a hřbet
špek
sůl
mletý zázvor
pár snítek rozmarýnu
hrst sušených hub
trochu oleje
dcl vody
1/2 paličky česneku
2 malé cibulky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme, posolíme a posypeme mletým zázvorem.

  2. V nádobě pomalého hrnce si na trošce oleje orestujeme špek nakrájený na malé kostičky, pak dáme maso a necháme opéci ze všech stran. Přidáme snítky rozmarýnu. Zalijeme asi deckou vody (tak do 1/3 masa aby voda sahala), přidáme rozmačkaný česnek, cibuli nakrájenou na půlkolečka a houby, které jsme si namočili ve vodě. Zapneme na II. a na 4 hodiny.

  3. Asi 10 minut před koncem jsem maso vyndala na talíř a sosík zahustila asi dvěma lžícema polohrubé mouky, vrátila maso a nechala dovařit. Jako přílohu můžete dáti cokoliv - brambory, br. kašičku, br. knedlíček a nebo jako my dnes rýži.

Poznámka

Na zázvoru dělám maso už dlouho a to kterékoli, ať už hovězí kližku, vepřové plecko a nebo i kuřecí paličky no a dnes králíčka. Inspirovala jsem se VIP prostřeno, kde myslím paní Tomsová toto jídlo dělala a dle ní jsem přidala i houby, česnek a cibuli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 85 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík v pomalém hrnci

  • jsanik jsanik

    PH je výborný pomocník v kuchyni zejména v přípravě masa. To je z něj měkké a šťavnaté, výborné chuti, která se při teplotě kolem 90 stupňů Celsia nevylouhuje, jako při jiném způsobu vaření. Proto považuji zatahování masa na rozpáleném oleji za spíše škodlivou zbytečnost. Jinak se mi recept líbí.
    Vyrobil jsem si k PH svislou jehlu, která mi pomáhá k úpravě okořeněných plátků masa ve stylu kebab, ale změklé maso neořezávám na tenké plátky, ale nechám vychladnout, aby bylo soudržnější, a pak je svisle nakrájím na cca 1,5cm široké hranolky, které v sáčku se zipem ukládám do mrazáku. Ty pak vkládám do různých polévek, omáček a sosů, připravovaných samostatně. Takové pokrmy jsou připraveny velmi rychle, odpadá doba potřebná k změknutí masa.

    Odpovědět

  • maris maris

    Povedený králíček, věřím, že z PH byl skvělý:-p:yes::-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • pipre pipre

    Také bych si králíka dala, pěkně masitého:-), ne ty vyzábliny z obchodu...:yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Dala bych si králíka hned v této podobě, mňam:-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mňam:-p+7:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    hmmm králíka bych si dala,ale pěkně vypečeného:-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Sevi, pěkný receptík, králíčka já ráda, tak posílám bodík;-):-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    no tééda:-O:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Nejsem majitelem PH a asi nikdy nebudu, možná někdy ke stáří:-D, ale králíčka bych si dala:-p:yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    Bibinka:děkuji a můžeš použít jakékoliv masíko, jak jsem už v receptu napísala:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sevíčku, mít králíčka, už zítra bych ho spáchala-ten recept. bude výborný z PH:-p Dávám ti 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak to musí být mňamka,taky jsem koukala na VIP prostřeno a líbil se mi králík na zázvoru,tak vyzkouším podle tebe v PH:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: králík z pomalého hrnce pomali hrnec peceny kralik v pomalém hrnci králík na zelenině v pomalém hrnci pomalí hrnec recepty králík v jednom hrnci králík v pomalého hrnce králičí stehna v pomalém hrnci prostřeno králík pomalé pečení králíka kralik peceny v pomalem hrnci kralik vpomalem hrnci maso na zázvoru vip prostřeno peceni kralik v pomalem hrnci králík na zelí v pomalém hrnci recepty v pomalém hrnci recept na bucek v pomalem hrnci pomaly hrnec peceny kralik kralik v pomalym hrnci pomalí hrnec kureci maso

Zapomněl/a jsem heslo