Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sůl hrubá - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Focaccia s olivami

Focaccia s olivami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Focaccia pochází z Itálie a dříve byla nazývaná také jako chléb chudých. Nyní se focaccia z kynutého těsta, ochucená olivovým olejem, hrubou solí a rozmarýnem, podává i…

poslirecept

20 min

Těsto na pletýnky z pekárny

Těsto na pletýnky z pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do pekárny dáme tekuté a potom sypké. Zapneme program Příprava těsta. Pokud by bylo těsto řídčí při prvním signálu, přidáme trošku mouky. Po nakynutí přendáme na linku…

Zdenka +++

180 min

Focaccia z lednice

Focaccia z lednice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Focacciu připravujeme tradičně z kynutého těsta. To můžeme předchystat dopředu a nechat jej kynout v chladu až dva dny. Poté jej už jen vytáhneme na do požadovaného…

Slané pečivo ->osvědčené

Slané pečivo ->osvědčené

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z droždí, lžičky cukru, části vlažného mléka připravíme kvásek. Heru rozpustíme. Do mísy dáme mouku, kterou promícháme se solí a žloutky. Přidáme vykynutý kvásek a…

Lucis

90 min

Kvásková focaccia

Kvásková focaccia

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme volnější těsto, které vyškrábneme do olivovým olejem vytřené mísy a necháme asi 45 minut kynout. Pak těsto…

Velikonoční slané chuťovky

Velikonoční slané chuťovky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na každé významné svátky pečeme hlavně sladké cukroví a pečivo. Mnozí však raději uvítají slané pochutiny. Ty můžeme snadno připravit z listového těsta. Vykrájíme z něj…

poslirecept

40 min

Křupavé domácí housky

Křupavé domácí housky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Není nad doma připravené pečivo. Čerstvě upečené křupavé housky, posypané sezamem či hrubou solí, krásně provoní vaši kuchyň a potěší každého nejen u snídaně. S trochou…

davidstaufcik

120 min

Rychlé sádlové housky

Rychlé sádlové housky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme jen asi 20-30 minut vykynout.Těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého uděláme bulku a než…

Croquembouche

Croquembouche

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…

lucik.233

360 min

Dalamánky II.

Dalamánky II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechny suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí, mimo hrubé soli a trochy kmínu na posypání a vajíčka na potření. Program-těsto. Pak vypracované těsto vyndáme…

Újezdecké rohlíky

Újezdecké rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do vlahého mléka dáme rozdrobené droždí, cukr, 1 lžíci mouky, rozmícháme a asi 10 minut necháme kynout kvásek. V míse smícháme proseté mouky se solí, přidáme změklé…

Jaromira18

160 min

1 2 3 4 5 6 7