Tmavší kmíňák (chleba)
Recept ještě nebyl hodnocenDo pečky dáme suroviny jak je psáno za sebou. Troubu nastavíme na těsto a po půl hodině vyndáme na vál, ještě propracujeme a vytvarujeme chleba jaký chceme mít (kulatý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pečky dáme suroviny jak je psáno za sebou. Troubu nastavíme na těsto a po půl hodině vyndáme na vál, ještě propracujeme a vytvarujeme chleba jaký chceme mít (kulatý…
brownies: 1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby papír na protilehlých stranách přesahoval.…
Filet z okouna, posolíme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Mezitím si připravíme citronovou omáčku a to tak, že do rendlíku…
Vychutnejte si delikátní chuť grilovaných línů. Tato ryba, známá svou jemnou a šťavnatou strukturou, je ideální pro grilování, které podtrhne její přirozenou chuť. S…
Čekáte hosty a přemýšlíte o slaných chuťovkách? Z kynutého těsta, se kterým vám pomůže domácí pekárna, můžete připravit malé rohlíčky, plněné trvanlivým salámem a sýrem…
Focacciu připravujeme tradičně z kynutého těsta. To můžeme předchystat dopředu a nechat jej kynout v chladu až dva dny. Poté jej už jen vytáhneme na do požadovaného…
Není nad doma připravené pečivo. Čerstvě upečené křupavé housky, posypané sezamem či hrubou solí, krásně provoní vaši kuchyň a potěší každého nejen u snídaně. S trochou…
Pražma pečená v solné krustě je snadná na přípravu a úžasně šťavnatá. Vyzkoušejte originální recept podle Marka Raditsche. K filátku z hotové pražmy podávejte vařený…
Z droždí, lžičky cukru, části vlažného mléka připravíme kvásek. Heru rozpustíme. Do mísy dáme mouku, kterou promícháme se solí a žloutky. Přidáme vykynutý kvásek a…
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Osolíme hrubou solí, kmínem, hustě zasypeme pokrájenou cibulí s utřeným česnekem, přidáme natrhanou majoránku a petrželku. Zakapeme…
Do pekárny dáme tekuté a potom sypké. Zapneme program Příprava těsta. Pokud by bylo těsto řídčí při prvním signálu, přidáme trošku mouky. Po nakynutí přendáme na linku…
Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme. Připravíme si čistou utěrku ( já použila plenu ) a na ní…
Flank steak je výborný kus masa s výraznou chutí a po správné úpravě je krásně šťavnatý. Před grilováním ho krátce marinujeme v jednoduché rozmarýnové marinádě. Podáváme…
Na každé významné svátky pečeme hlavně sladké cukroví a pečivo. Mnozí však raději uvítají slané pochutiny. Ty můžeme snadno připravit z listového těsta. Vykrájíme z něj…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme jen asi 20-30 minut vykynout.Těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého uděláme bulku a než…
Brambory den předem předvaříme. Druhý den je oloupeme, nakrájíme na kostky, prosypeme nasekanou bazalkou, tymiánem, špetkou uzené papriky, prokápneme olivovým olejem,…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
Všechny suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí, mimo hrubé soli a trochy kmínu na posypání a vajíčka na potření. Program-těsto. Pak vypracované těsto vyndáme…
Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v…
Do vlahého mléka dáme rozdrobené droždí, cukr, 1 lžíci mouky, rozmícháme a asi 10 minut necháme kynout kvásek. V míse smícháme proseté mouky se solí, přidáme změklé…
Na dokonalý hovězí steak nemusíte nutně do restaurace. Připravte si jej u vás doma, propečený podle vaší chuti. Přelít jej pak můžete lahodnou omáčkou z restovaných…
Tyto slané šátečky plněné šťavnatou náplní oceníte jako svačinu nebo pohoštění pro návštěvy. Uvnitř šátečků najdete chutě podzimu - lesní houby a dýni hokaido.…
Rohlíky, ke kterým není třeba už nic dalšího podávat. To jsou pivní rohlíčky plněné mletým masem. Ideální pohoštění na rautové stoly, večírky a oslavy. Posypte je kmínem…
Nemáte-li dostatek času a na přípravu proslulých škvarkových pagáčů, vyzkoušejte škvarkovo-bramborové placky, které připravíte snadno a rychle. S kynutým těstem se…