Bavorské preclíky z domácí pekárny
Suroviny
Porce: 6 - 12
Nutriční hodnoty
Energie | 15 307 kJ / 3 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,00 g |
Tuky | 20,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,96 g |
Sacharidy | 739,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Důvod, proč se do vody dává soda bikarbona je, že vytvoří na povrchu krásně tmavě hnědý a jakoby kořeněný povrch, typický pro tento druh preclíků. Čím více té sody bikarbony a čím déle se preclíky vaří, tím výraznější chuť. Ale rozhodně bych nedávala víc než šest lžic bikarbony a nevařila déle než 3 minuty. Preclíky jsou dobré s hořčicí nebo k pivu. Místo preclíků se dají udělat i houstičky, jsou také moc dobré.
Fotky přidám hned, jak se vrátím z krámu - nemám totiž doma sodu bikarbonu :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2012 11:40
je jen nechápu proč se míchá kypřící prášek s droždím???
23. 3. 2010 13:00
Já jsem dávala čerstvé kvasnice (1/4 kostky), takže tím to nebude. Možná je to mýma rukama .
Čerstvé droždí používám raději a už jsem se je naučila kupovat. Před DP se u nás doma droždí kupovalo jen na knedlíčky do polévky.
Čerstvé droždí používám raději a už jsem se je naučila kupovat. Před DP se u nás doma droždí kupovalo jen na knedlíčky do polévky.
23. 3. 2010 12:57
Papriko, jsem rada, ze ti chutnaly. Ty bagetky jsou moc krasne. To testo je docela gumove, ale asi je to i tim, ze v nem neni zadny tuk... I kdyz pravda, ja mam kynute testo vzdycky gumove, at ho zkousim delat sama nebo v pekarne. Tak mozna kdyby se daly opravdove (ne instantni) kvasnice, ale s nimi ja uz vubec neumim zachazet... Jestli to nekdo zkusi s temi zivymi kvasnicemi, dejte prosim vedet.
Zdravi, L.
Zdravi, L.
22. 3. 2010 20:31
Žížalko - měla jsem ho nakynuté dost, skoro lezlo z pekárny. Ale bylo opravdu dost gumové. Možná to bylo moukou nebo množstvím vody, nevím. To odměřování na hrnky je dost nepřesné. Ale chuťově dobré, ne jako pravé bavorské, ale dobré.
22. 3. 2010 20:24
Papričko, podle popisu soudím, že jsi měla možná těsto málo nakynuté
22. 3. 2010 19:58
Dnes jsem se odhodlala udělat tyto preclíky. Nešlo mi to moc vyválet na tenkou nudličku, abych mohla zamotat hezký preclík. Těsto bylo dost pružné a stále se smršťovalo. Zkusila jsem udělat i malé bagetky. Vizuálně to není nic moc, ale chuťově je to opravdu dobré. Určitě nedělám naposledy. Bodík už máš.
15. 3. 2010 19:03
Jani R. dík za odpověď , mi to vždycky vytiskne jenom nádpis a víc už ne, pokusím se to udělat jinak
15. 3. 2010 14:59
Suzanno, fotky jsou super, mas ty preclicky krasne "popraskany" na povrchu, tak to ma byt... Krasa. Diky moc.
15. 3. 2010 13:45
Andy (neregistrovaný/á) ahoj!! Nevím, ale já tisknu normálně!! Zkusím tedy. nejde to třeba přesunout do Wordu a pak natisknout?
15. 3. 2010 13:30
Mám dotaz ale ne k receptu spíš k adminovi: proč ten recept nejde vytisknout už se mi to stalo taky u pizza tyčinek z kynutého těsta ,nevíte někdo proč?
15. 3. 2010 13:12
Přidávám fotečky, jak jsem slíbila. Sice trošku se zpožděním, ale snad se budou aspoň trošku líbit
11. 3. 2010 22:20
Fotečky budou, ale až zítra, mám docela starej foťák a při umělým světle stávkuje. Tak musím počkat a bliknout je za denního světla
11. 3. 2010 21:54
Jsem rada, ze chutnaji. Souhlasim, jsou dost hutne, ale to ja rada. Jsem totalni testoholik... Jinak skoda, ze nemas fotky, zajimalo by mne, jak se ti podarily, tak treba priste. Pa, Lida
11. 3. 2010 21:00
Hlásím, že mám hotvo preclíky mají hrozně zvláštní chuť, asi jako tyčinky Soletti. Přítel je z nich unešený, prý jsou VYNIKAJÍCÍ Zrovna se jedním cpe, až má boule za ušíma Mně také moc chutnají, ale přijdou mi trošku těžké. Příště je udělám malinkatý, spíš jako chuťovky třeba k vínu
Lido, díky za recept, určitě budu opakovat Máš ode mě zaslouženýý 10. bod
Lido, díky za recept, určitě budu opakovat Máš ode mě zaslouženýý 10. bod
11. 3. 2010 17:54
suzanno, diky za podnet, radej jsem to opravila v receptu, aby nebyli ostatni taky zmateni... Je to tedy jeden sacek (13g)prasku do peciva. Preclikum zdar, Lida
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 47 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Louhované pečivo: Rady a tipy pro přípravu slaných preclíků a jiných tvarů
Další recepty
Tématické fráze: domácí preclíky preclíky preclíky recept recept na preclíky těsto na preclíky těsto na domací preclíky recept na domácí preclíky kynuté preclíky recept preclíky louhové preclíky domácí preclíky recept domácí preclík preclíky z kynutého těsta recepty na domácí preclíky preclík recept louhovy rohlik jak udelat preclik louhové těsto jak udelat precliky preclíky recepty
Suroviny: voda, droždí sušené, mouka hladká, kypřící prášek, sůl, soda jedlá, sůl hrubá,
Bavorské preclíky z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x69n
31 názorů