Bavorské preclíky z domácí pekárny
Suroviny
Porce: 6 - 12
Nutriční hodnoty
Energie | 15 307 kJ / 3 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,00 g |
Tuky | 20,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,96 g |
Sacharidy | 739,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Důvod, proč se do vody dává soda bikarbona je, že vytvoří na povrchu krásně tmavě hnědý a jakoby kořeněný povrch, typický pro tento druh preclíků. Čím více té sody bikarbony a čím déle se preclíky vaří, tím výraznější chuť. Ale rozhodně bych nedávala víc než šest lžic bikarbony a nevařila déle než 3 minuty. Preclíky jsou dobré s hořčicí nebo k pivu. Místo preclíků se dají udělat i houstičky, jsou také moc dobré.
Fotky přidám hned, jak se vrátím z krámu - nemám totiž doma sodu bikarbonu :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2012 11:40
23. 3. 2010 13:00



Čerstvé droždí používám raději a už jsem se je naučila kupovat. Před DP se u nás doma droždí kupovalo jen na knedlíčky do polévky.


23. 3. 2010 12:57
Zdravi, L.
22. 3. 2010 20:31

22. 3. 2010 20:24


22. 3. 2010 19:58




15. 3. 2010 19:03
15. 3. 2010 14:59


15. 3. 2010 13:45

15. 3. 2010 13:30

15. 3. 2010 13:12


11. 3. 2010 22:20

11. 3. 2010 21:54
11. 3. 2010 21:00




Lido, díky za recept



11. 3. 2010 17:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Hovězí kližka na mrkvi a pórku z pomalého hrnce
Přidáno před 45 minutami

Kuřecí sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami

Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a špenátem
Přidáno před 22 hodinami

Vodňanské hovězí žížalky
Přidáno 7. 6. 2023 07:21

Kurkumáček za hubičku
Přidáno 6. 6. 2023 20:26

Pečené řízky z bůčku
Přidáno 6. 6. 2023 13:35
Právě bylo uvařeno:

Klasický hospodský guláš (vídeňský)
uvařil/a Flasarka
před 51 minutami

Nadýchaný hrnečkový perník
uvařil/a Eliska99
před 1 hodinou

Ovocná smetanová zmrzlina
uvařil/a Katka6
před 1 hodinou

Tilápie na rozmarýnu s česnekem
uvařil/a Pepajz
před 2 hodinami

Extra rychlé lívance
uvařil/a severee
před 2 hodinami

Vepřové závitky s kysaným zelím
uvařil/a Saratice
před 4 hodinami

Kuřecí kousky na kešu
uvařil/a Konopaskovalenka@gmail.com
před 7 hodinami

Rychlá piškotová bublanina
uvařil/a cestovatelka99
před 8 hodinami

Pečené kuře s libečkem
uvařil/a Lucie1001
před 8 hodinami

Jednoduchá žemlovka
uvařil/a 1976andrea@seznam.cz
před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí preclíky preclíky preclíky recept recept na preclíky těsto na preclíky těsto na domací preclíky recept na domácí preclíky kynuté preclíky recept preclíky louhové preclíky domácí preclíky recept domácí preclík preclíky z kynutého těsta recepty na domácí preclíky preclík recept louhovy rohlik jak udelat preclik louhové těsto jak udelat precliky preclíky recepty
Suroviny: voda, droždí sušené, mouka hladká, kypřící prášek, sůl, soda jedlá, sůl hrubá,
Bavorské preclíky z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x69n
31 názorů