Croquembouche
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem, takže když kousnete do jednoho z profiterolů, je nejdřív křupavý, pak měkký a pak krémový.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 27 924 kJ / 6 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,65 g |
Tuky | 332,84 g |
Vláknina | 4,52 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 809,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
catalinapece.blogspot.cz/2011/05/croquembouche-piece-montee.html
ano, recept mám z tého stránky (skvělé komentáře, skvěle popsané, skvělé recepty)
Můj Croquembouche jsem stvořila za 6 hodin.
Jahodový krém je trochu řidší kvůli jahodovému pyré. Práce s ním znamená nepořádek kolem, ale po naplnění z profiterolů naštěstí nevytéká. Já ho chladila přes noc, aby byl co nejztuhlejší.
Oba krémy jsou poměrně sladké, ale to je jedině dobře! Samotné choux kuličky "ukradnou" velkou část této sladkosti a dohromady to bude sladké tak akorát - ne moc, ne málo.
Karamelový i jahodový krém lze udělat den předem.
Můj papírový kužel byl vysoký asi 30 cm a základna měla okolo 15 cm. Použila jsem, tuším, zhruba 80 malých profiterolů, což je přesně množství, na které vám vystačí těsto. Můžete si udělat těsto radši na dvakrát, abyste si byli jistí, že vám pak nebudou profiteroly chybět. Nenaplněné zbylé "profiteroly" pak dáte jednoduše zamrazit a můžete je kdykoli použít.
Zajímá vás, jak se to vlastně pak jí? Jednoduše si odlupujete jeden profiterol a pak další a další a další, až tam nezbyde žádný. Díky pečícímu papíru je velmi snadné profiteroly odloupnout, aniž byste si odtrhli i kus papírového kuželu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2012 13:56
8. 6. 2012 15:33
8. 6. 2012 15:31
8. 6. 2012 15:27
8. 6. 2012 15:05
8. 6. 2012 09:00
8. 6. 2012 08:24
7. 6. 2012 22:52
7. 6. 2012 21:37
7. 6. 2012 21:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 5 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 15 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 2 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 4 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 6 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 7 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 8 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Cuketa pečená v troubě je rychlé letní jídlo, které se dá různě obměňovat a chutná moc dobře. Vyzkoušejme ty nejlepší recepty
Další recepty
Tématické fráze: crockenbush croguembouche crocenbush crocambuche crocenbusch crockenbouche krokánbuš krokenbush crocant krokan bush catalinapece crocambouche crockenbusch dort croquembouche crockenbush recept crockenbouche recept croquebouche croquenbouche catalinapece.blogspot.cz croqembouche
Suroviny: mléko, máslo, sůl, cukr krupice, mouka hladká, vejce, mléko plnotučné, škrob kukuřičný, cukr krupice, vejce, žloutek, máslo, lusk vanilkový, cukr krupice, smetana ke šlehání, smetana kysaná, extrakt vanilkový, sůl hrubá, cukr krupice, sirup kukuřičný, voda
Croquembouche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLqB
10 názorů